ESCP Business School

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Fondată în 1819, ESCP Business School a produs generații de lideri și antreprenori. Cu cele șase campusuri urbane din Berlin, Londra, Madrid, Paris, Torino și Varșovia, identitatea cu adevărat europeană a ESCP îi permite să ofere un stil unic de educație multiculturală în domeniul afacerilor și o viziune globală în problemele de management internațional. În fiecare an, ESCP întâmpină peste 6.000 de studenți și 5.000 de directori din peste 120 de țări diferite, oferindu-le o ofertă cuprinzătoare de cursuri de management și programe specializate (licență, masterat, Executive MBA, doctorat și educație executivă). www.escpeurope.eu - Urmăriți-ne pe Twitter @ESCPeurope

Fapte reale

 • 6 campusuri: Berlin, Londra, Madrid,
  Paris, Torino și Varșovia
 • 130 alianțe academice în Europa și în lume
 • Acreditare triplă: AACSB - EQUIS - AMBA
 • Regular clasat printre cele mai bune școli de afaceri din lume
 • Guvernarea europeană reprezentând identitatea europeană profundă a școlii

Istorie

Deși marca ESCP Business School evoluat de-a lungul celor aproape 200 de ani de istorie, a rămas întotdeauna loial primelor sale trei litere. Începând din 1819 sub denumirea de École Spéciale de Commerce et d'Industrie și la scurt timp redenumită École Supérieure de Commerce , a devenit ESCP cincizeci de ani mai târziu, în 1869. După fuzionarea cu școala-soră, European School of Management (EAP), în În 1999, școala a fost numită ESCP-EAP timp de aproximativ un deceniu. În cele din urmă, în 2009, numele școlii s-a transformat în ESCP Europe, făcând referire explicită la moștenirea și poziționarea sa europeană.

Domeniul internațional al ESCP Business School a fost vizibil încă de la o vârstă fragedă. Deja clasa din 1824 număra 30% din studenții internaționali cu 15 naționalități diferite, printre care șapte spanioli, cinci brazilieni, cinci olandezi, patru germani și doi americani.

Educația lingvistică a fost o parte esențială a primului său curriculum, care a inclus, pe lângă gramatica franceză, și cursuri de engleză, germană și spaniolă. Începând din 1825, la ESCP au fost predate un total de zece limbi, iar studenții au trebuit să studieze cel puțin trei dintre ele.
Aproximativ un secol și jumătate mai târziu, ESCP a fost din nou un pionier prin crearea unei școli de afaceri multi-campus. Pentru a răspunde chemării europene a școlii, campusurile din Germania și Marea Britanie au fost deschise în 1973, urmate de Spania în 1988, Italia în 2004 și Varșovia în 2015. În contextul unei lumi din ce în ce mai globalizată, ambiția al ESCP Business School astăzi este de a pregăti manageri cu adevărat europeni, încurajând legătura dintre valorile umaniste și educația managerială. ESCP devine o adevărată școală europeană deschisă lumii.

Evidențierea secolului 21

 • 2001: Programul de masterat în management al ESCP este validat de City University London, care oferă studenților posibilitatea de a obține un master european în management.
 • 2002: ESCP Business School este acreditată de Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB), ceea ce o face una dintre primele școli de afaceri cu acreditare Triple Crown: AACSB, EQUIS și AMBA.
 • 2004: Se înființează un al cincilea campus din Torino, Italia. Master în Studii de Management pot obține titlul de Laurea magistrală italiană, validat de Universitatea din Torino.
 • 2005: Școala își inaugurează campusul din Londra după ce s-a mutat din Oxford. ESCP are acum campusuri urbane în cinci mari orașe europene: Paris, Londra, Berlin, Madrid și Torino.
 • 2007: Programul de Master în Management este recunoscut de Universitatea Carlos III din Madrid, iar studenții pot obține diploma spaniolă de Master Europeo en Administración y Dirección de Empresas. ESCP este capabil să acorde un grad național în fiecare dintre cele cinci țări de implantare.
 • 2015: Școala își stabilește cel de-al șaselea campus european printr-o alianță strategică cu Universitatea Kozminski din Varșovia, singura școală de afaceri din Europa Centrală și de Est cu acreditare triplă (AACSB, EQUIS, AMBA).
 • 2016: Campusul de la Paris se extinde la districtul Montparnasse (malul stâng al Parisului), pentru a dezvolta activități de educație executivă și pentru a sprijini dezvoltarea și creșterea școlii.
 • 2018: ESCP Business School devine autonomă de la Camera Regională de Comerț și Industrie Paris Île-de-France, care este acum acționarul majoritar al școlii.

Misiune

ESCP Business School este de a inspira și educa liderii de afaceri de mâine.”

Convingerea noastră este că liderii de afaceri de mâine vor trebui să fie internațional, digital și intercultural. Abordarea noastră față de educație și structura organizatorică reflectă acest lucru, cu programe internaționale puternice, furnizate de o facultate integrată (paneuropeană) din toate campusurile din fiecare dintre principalele piețe ale Europei.

Noi avansăm această misiune prin abordarea noastră unică în educația și cercetarea în domeniul managementului internațional, care promovează experiența, colaborarea și învățarea transnațională într-un cadru paneuropean.

În 2015, școala a formalizat o abordare și o perspectivă unică sub acronimul C4B: Culturi pentru (4) Afaceri . Aceasta continuă să ne ghideze activitatea și este acum inclusă într-un nou plan strategic pentru perioada 2018-2022.

Viziunea noastra

(Ce și unde vrem să fim până în 2022)

„În 2022, ESCP va fi recunoscută la nivel mondial ca fiind școala de afaceri europeană de vârf pentru educația de management axată pe plan internațional.
Viziunea noastră implică
 • producerea și diseminarea cercetării de nivel mondial în managementul internațional / comparativ, care modelează modul în care organizațiile și liderii gândesc și se comportă;
 • producând absolvenți inteligenți din punct de vedere cultural și digital, echipați pentru a modela și conecta lumea de afaceri de mâine;
 • angajarea semnificativă în afaceri, absolvenți și guvern pentru a promova progresele înregistrate în practica internațională de management și în relațiile interculturale;
 • valorificarea diversității în toate formele ei ca sursă de inovare, putere și conducere

Locații

Spania Online

Address
Spania Online, Spania

Madrid

Address
c/ Arroyofresno, 1
28035 - Madrid
Spain

Madrid, Comunitatea Madrid, Spania

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Acreditări

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited