The London School of Economics and Political Science

Introducere

Citește Descrierea Oficială

109555_button_read-more-about-this-program-on-the-schools-website.png

The London School of Economics and Political Science (LSE) este una dintre cele mai importante universități de științe sociale din lume.

Fondată în 1895, LSE a fost creierul lui Sidney Webb (1859-1947) susținut de soția sa, investigatorul social Beatrice Webb (1858-1943), politologul Graham Wallas (1858-1932) și scriitorul G Bernard Shaw (1856 -1950), toți patru erau membri ai Societății Fabiene. William Hewins (1865-1931), istoric economic, a fost numit primul director.

Încă de la început, Școala a fost deschisă bărbaților și femeilor și a întâmpinat elevi din străinătate. Școala s-a angajat să ofere elevilor săi „instruire științifică în metode de investigare și cercetare” și resurse pentru cercetare, iar în 1896 a fondat Biblioteca, cunoscută din 1928 ca Biblioteca Britanică de Științe Politice și Economice.

Astăzi, LSE a devenit una dintre cele mai importante universități de științe sociale din lume, alături de Harvard, UC Berkeley și Stanford. Cu 23 de departamente academice, 22 de centre de cercetare și peste 4 milioane de articole de bibliotecă tipărite, LSE s-a clasat pe locul 2 în lume pentru științele sociale (QS World University Ranking 2017-2018). 50% din cercetările LSE, o proporție mai mare decât oricare altă universitate din Marea Britanie, au primit constant cea mai mare notă de 4 *, clasată drept „lider mondial”.

Cu peste 300 de prelegeri și discuții publice, din calendarul nostru de evenimente publice s-au numărat vorbitori precum Nelson Mandela, Dalai Lama, Sheryl Sandberg, Angela Merkel, Bill Clinton, Juan Manuel Santos, primarul Londrei Sadiq Khan, Vivienne Westwood și alte figuri marcante de societate și politică.

Experiența LSE este în mod nesigur urban și metropolitan; suntem în centrul inimii lucrurilor, atât intelectual cât și fizic. Campusul nostru central din Londra se află alături de clădirea Royal Courts of Justice, în timp ce districtul financiar, Westminster și House of Parliament și Covent Garden sunt ușor accesibile.

O universitate de specialitate cu un aport internațional, LSE se extinde din campusul său central din Londra până în întreaga lume. Școala are un corp de studenți cosmopolit, cu aproximativ 11.800 de studenți cu normă întreagă din 133 de țări și peste 100 de limbi vorbite în campus. Comunitatea noastră globală de Alumni numără 148.000 de Alumni activi în 200 de țări din întreaga lume și 100 de țări și grupuri de interese speciale care oferă oportunități de creare de rețele și de dezvoltare profesională. În plus, aproximativ 46 la sută din personalul nostru de puțin peste 3.300 este provocat din țări din afara Regatului Unit.

Principiile noastre călăuzitoare

Viziunea noastră este clară, dar există provocări de depășit: lumea noastră se confruntă cu incertitudinea economică, diviziunile politice, transformările sociale și un val de sentiment anti-intelectual. În acest context, principiile noastre directoare sunt cruciale și ne vor modela procesul de luare a deciziilor în anii următori.

Susținerea excelenței printr-o comunitate incluzivă și diversă

Vom strânge talent din toate locurile și mediile, diversificând facultatea noastră și lărgind accesul studenților pentru a ne asigura că LSE este un loc vibrant și stimulant pentru a lucra și studia, unde perspective diferite prosperă printr-o dezbatere robustă, dar respectuoasă.

Extindeți-ne impactul și atingerea

Ne vom folosi puterea de convocare pentru a aduce liderii globali, inovatorii și factorii de schimbare pentru a aborda problemele dificile și a oferi beneficii semnificative persoanelor și comunităților din toate părțile lumii. Vom colabora cu parteneri locali, naționali și internaționali pentru a crea noi conexiuni și a contesta moduri vechi de gândire care implică studenții, prietenii și partenerii noștri în dezbatere.

Asigurați un viitor durabil

Vom conduce drumul în construirea unui viitor durabil pentru științele sociale, prin respectarea standardelor riguroase de anchetă, asigurarea finanțării pentru cercetare și burse, diversificarea veniturilor noastre și valorificarea cât mai bună a resurselor noastre.

LSE 2030

Strategia noastră stabilește principiile și angajamentele directoare care ne vor ajuta să modelăm viitorul lumii și să ne atingem ambiția de a fi instituția de știință socială cu cel mai mare impact global.

LSE și-a deschis ușile în 1895 cu trei camere și 200 de studenți. Astăzi, peste 11.000 de studenți studiază pentru studii la campusul nostru central din Londra, în timp ce mai mult de 40.000 de oameni învață în campus sau de la distanță. În timp ce multe s-au schimbat, un lucru rămâne constant: angajamentul nostru față de viziunea inițială a LSE, ca „comunitate de oameni și idei, fondată pentru a cunoaște cauzele lucrurilor, pentru îmbunătățirea societății”.

În timp ce privim spre viitor, o facem ca o instituție de renume internațional, cu o reputație de excelență în predare, cercetare și implicare publică în științele sociale. Ceea ce se întâmplă la Școală are potențialul de a schimba lumea - și în aceste vremuri tulburi, științele sociale sunt necesare mai mult ca oricând.

În calitate de fostă mândră LSE, sunt incredibil de onorat să am responsabilitatea de a conduce Școala și de a ajuta la modelarea viitorului ei. Îmi place oportunitatea LSE de a conduce prin exemplu în anii următori și de a folosi punctele noastre forte unice pentru a contribui activ la schimbarea pozitivă în lume.
Minouche Shafik
Director LSE

Viata de campus

LSE are un campus în centrul Londrei, lângă Thames, Covent Garden și Theatreland, Royal Courts of Justice și multe alte obiective turistice din Londra. Toate clădirile noastre sunt amplasate pe aceleași străzi, ceea ce înseamnă că campusul are un sentiment real în comunitate. Există, de asemenea, o mulțime de servicii de asistență pentru a vă asigura că veți beneficia la maxim de experiența dvs. de LSE.

Locații

Holborn

Address
Houghton Street
WC2A 2AE Holborn, Anglia, Regatul Unit