Uninettuno University - Atheneum Liberal Studies

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Universitatea Internationala Telematica UNINETTUNO, creata prin decretul din 15 aprilie 2005 al Ministerului italian al Educatiei, Universitatii si Cercetarii, ofera titluri academice cu valoare juridica in Italia, Europa si tarile mediteraneene, pentru primul ciclu (licenta) grade, diplome de specializare (master), diplome de doctor și master. În cadrul Universității Internaționale de Telematică, UNINETTUNO a distins cursuri de lectori de la universități importante din întreaga lume, oferind cursuri în spațiile reale și virtuale bazate pe Internet în italiană, arabă, engleză și franceză.

Un vis care sa împlinit: cu UNINETTUNO poți să te duci la universitate de oriunde te afli, fără a mai fi limitate spațiul și timpul.

Istorie

UNINETTUNO provine de la modelul de formare al NETTUNO - Network per l'Università Ovunque, un consorțiu de 43 de universități din Italia și din străinătate, cu care, din 1992, mii de studenți italieni și străini au obținut o diplomă universitară la distanță datorită televiziunii și Internetului. În prezent, multe dintre aceste universități pun la dispoziția UNINETTUNO facilități fizice, cum ar fi laboratoare pentru desfășurarea activităților de cercetare și activități de instruire, biblioteci, săli echipate cu calculatoare și săli de clasă, pentru a organiza sesiuni de examene față-în-față pentru studenți. UNINETTUNO provine de asemenea din succesul internațional al proiectului Med Net'U (Rețeaua mediteraneeană a universităților), finanțat de Comisia Europeană în cadrul programului EUMEDIS, care are ca scop realizarea unei Universități la distanță euro-mediteraneene.

Cu Med Net'U a fost înființată o rețea de 31 de universități din 11 țări din zona euro-mediteraneană (Algeria, Egipt, Franța, Iordania, Grecia, Italia, Liban, Maroc, Siria, Tunisia și Turcia). Dezvoltarea Med Net'U de la proiect la sistem a fost sprijinită de guvernele țărilor partenere. De fapt, în data de 29 ianuarie 2006, în cadrul Conferinței Catania 3 pentru realizarea unui "spațiu euro-mediteraneean al învățământului superior și cercetării", 14 miniștri ai învățământului superior din mai multe țări mediteraneene au subscris o declarație comună prin care și-au exprimat scopul de a consolida sistemul de învățământ la distanță din țările mediteraneene, prin extinderea rezultatelor obținute prin intermediul proiectului Med Net'U.

Forța și procesul de creștere a UNINETTUNO sunt fără îndoială reprezentate de faptul că a reușit rapid să obțină un rol semnificativ la nivel internațional prin încheierea de acorduri cu țările Europei, Statele Unite, America Latină, China, Rusia, Georgia și Irak . Acordurile foarte importante au fost subsemnate cu țări din zona mediteraneană, în special cu Egiptul, Marocul, Siria și Tunisia.

Structura rețelei

Centrul Internațional de Coordonare

Structura organizatorică a UNINETTUNO apare ca structură de rețea: un centru de coordonare și polonezi tehnologici și centre de producție, amplasate pe teritoriile naționale și internaționale, interconectate prin rețele de calculatoare și, de asemenea, prin transmiterea și recepționarea felurilor de mâncare prin satelit. În prezent, UNINETTUNO se poate baza pe polonezii tehnologici deja înființați în Italia, precum și pe facilitățile și tehnologiile a 31 de polonezi tehnologici și 9 centre de producție, înființate în campusurile universităților și centrele de formare profesională a proiectului Med Net'U parteneri și cu sediul în 11 țări din zona euro-mediteraneană.

Polonezi tehnologici

Acestea sunt structuri de formare echipate cu tehnologii noi de comunicare (TIC) dislocate pe teritoriile naționale și internaționale, care pun la dispoziția studenților toate tehnologiile de care au nevoie pentru a urma cursurile pe distanțe, participă la activitățile de instruire prin videoconferințe și ia examenele.

Centrele de producție

Sunt structuri furnizate cu tot echipamentul necesar pentru a produce conținutul educațional multimedia bazat pe Internet, disponibil pe portalul didactic, care este primul portal de predare la distanță din lume, realizat în patru limbi (arabă, engleză, franceză și italiană).

facultăţi

Facultățile au sarcini instituționale prevăzute de Statut și promovează dezvoltarea programelor de cercetare.

Cursuri de diplomă

Cursurile de diplomă au sarcina de a defini programul de studiu, modurile de desfășurare a exercițiilor și examenelor practice, evaluarea calității materialelor educaționale realizate de centrele de producție situate pe teritoriile naționale și internaționale; coordonarea activităților de îndrumare, evaluarea calității tuturor serviciilor educaționale furnizate prin intermediul noilor tehnologii.

Cum să studiezi

Există o zonă dedicată: Cyberspace-ul Didactic, unde predarea și învățarea au loc în cinci limbi: italiană, arabă, engleză, franceză și greacă. Mediul de învățare bazat pe Internet transferă direct la biroul elevului: lecții, produse multimedia, baze de date, exerciții, sisteme de evaluare și autoevaluare, meditații online, forumuri, discuții, wiki tematice.

Mediu educational

În pagina profesorului de profesor desemnat și pagina de îndrumare sunt incluse mediile de învățare unde puteți găsi materialele educaționale care reprezintă conținutul cursului:

Biblioteca video

Lecțiile video digitalizate reprezintă punctul de pornire al procesului de învățare. Fiecare lecție video digitalizată este structurată în mai multe aspecte și este indexată pentru a permite elevului să urmeze întreaga lecție video sau să aleagă problema pe care dorește să o studieze mai profund. Fiecare subiect este conectat într-un mod hipertextual și multimedia la eseuri, cărți, texte de exerciții, biblioteci virtuale, liste de site-uri web (link-uri către site-uri legate de subiect selectate de profesori și tutori).

Exerciții online

Această secțiune include exerciții interactive online legate de subiectele tratate în lecțiile video.

Laborator virtual

Este un mediu în care studentul integrează teoria cu practica printr-un proces "învățare prin practică".

Profesori

Așa cum prevede deja art. 15 din Statut și, după cum se stipulează în Regulamentul general al Universității, mi-a aprobat MIUR la data de 16 martie 2013, în CAPITOLUL III "Didactica și corpul didactic", art. 17 "Organismul didactic și cercetătorii", paragraful 3 și următoarele:

"Personalul didactic, menționat la articolul 15 din Statut, care desfășoară funcții didactice și de cercetare în conformitate cu modelele de predare a cursurilor Universităților Telematice prin intermediul rețelelor telematice și prin satelit (sisteme de internet, televiziune și videoconferințe) este împărțit în funcție de următoarele tipologii ":

  • Profesorii din zonă, care coordonează activitățile didactice pentru fiecare domeniu
  • Profesori autori ai conținutului, care realizează lecțiile video și conținutul de proiectare și materialele care trebuie incluse în mediile de învățare ale portalului didactic;
  • Tutorii, care verifică progresul în procesul de învățare al studenților folosind tehnologiile.

Locații

Roma

Address
Corso Vittorio Emanuele II, 39
00186 Roma, Lazio, Italia

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Programe

Această școală oferă și: