Fundación Universitaria Popayán - Univida

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Unitatea academică virtuală și la distanță - UNIVIDA

Învățământ superior de calitate virtuală 100%

118884_Banner-quienes-somos-19.jpg

misiune

Contribuie la formarea integrală a oamenilor prin mijloace bazate pe utilizarea și dezvoltarea tehnologiilor informației și comunicațiilor, care compromit eforturile lor în dezvoltarea durabilă a regiunii și a țării; pe baza adecvării profesionale și a strategiilor pedagogice care o garantează. Proiecte în acțiuni instituționale care consolidează procesele educaționale din regiune și țară.

vedere

Unitatea universitară virtuală și distanțată UNIVIDA a Fundației Universitare Popayán ar trebui să fie o zonă recunoscută pentru performanța sa în domeniul învățământului virtual și la distanță și proiecție socială, generând programe în funcție de nevoile regionale, naționale și internaționale. Pentru aceasta, dezvoltarea proceselor trebuie să se bazeze pe un cadru de standarde internaționale de calitate, care să răspundă nevoilor educaționale stabilite de Ministerul Educației Naționale și organismele de certificare.

Politica de calitate

Unitatea universitară virtuală și la distanță UNIVIDA, angajată în formarea integrală a oamenilor prin utilizarea TIC și bazându-se pe un talent uman adecvat, caută satisfacția clienților săi prin implementarea unui proces eficient, supus unei îmbunătățiri continue, care Conform reglementărilor legale și standardelor internaționale de calitate.
FUP și UNIVIDA, care îndeplinesc obiectivul de a oferi servicii educaționale de înaltă calitate conform standardelor internaționale, au primit certificarea ISO 9001: 2008 acordată de organizația internațională Bureau Veritas, la 15 martie 2016.


În acest fel, angajamentul nostru față de comunitatea academică este reafirmat, oferind procese de profesionalizare din virtualitate care îndeplinesc caracteristicile de cea mai înaltă calitate, la un singur clic.

Obiective de calitate

  • Mențineți certificatul de calitate ISO 9001: 2008 acordat de Biroul Veritas.
  • Dezvoltați un proces eficient de creare a cursului virtual ajustat la normele legale.
  • Aplicați îmbunătățirea continuă procesului de creare a cursurilor virtuale și a altor procese care contribuie la îndeplinirea misiunii UNIVIDA.

118886_Banner-educacion-virtual-19.jpg

Ce este educația virtuală?

"Educația virtuală, numită și" educație online ", se referă la dezvoltarea de programe de formare care au spațiul cibernetic ca scenariu de predare și învățare. (...) Din această perspectivă, educația virtuală este o acțiune care urmărește să promoveze spațiile de formare, bazându-se pe TIC pentru a stabili un nou mod de predare și învățare ". (MEN-2009).

În acest sens, educația virtuală se referă la un proces care nu presupune prezența studenților în același timp și în același spațiu pentru a face parte dintr-o experiență de învățare, printr-o strategie pedagogică cuprinzătoare.

Cum este metodologia de studiu în modul virtual?

Metodologia implementată de UNIVIDA este e-learning, cunoscut mai bine ca Educație virtuală. În acest model se schimbă rolul profesorului, el este un moderator, coordonator, facilitator, mediator și un alt participant. Studentul este protagonistul procesului de construcție a cunoștințelor, deoarece nu răspunde la transmiterea conținutului, ci la dezvoltarea colaborativă a subiectelor propuse care generează cunoștințe semnificative. Flexibilitatea timpului este gestionată și nu necesită a fi prezentă într-o clasă tradițională, ci printr-o platformă de învățare, în acest caz Moodle.

Cât timp ar trebui să dedicăm unui program virtual?

În virtuală, o oră ar trebui să fie dedicată fiecărui subiect. Două cursuri (subiecți) sunt dezvoltate pe parcursul a cinci săptămâni, pentru un total de șase subiecți în 15 săptămâni, care este durata unui semestru.

Fiecare student este responsabil pentru timpul lor, astfel încât cursurile vor fi disponibile până la momentul în care studentul dorește să-i înscrie.

Cum au loc lucrările și atelierele?

Lucrările colaborative există, însă într-o filosofie de muncă independentă în care vă puteți desfășura activitățile în mod autonom, deoarece studenții pot să nu coincidă întotdeauna la timp. Cu toate acestea, exerciții precum wiki (forumuri construite în colaborare) și forumuri, unde elevii contribuie la un subiect asincron, adică în momente diferite.

Cum este procesul de evaluare?

Există numeroase activități de evaluare, printre care: atelierele, examenele, practicile la domiciliu, acordurile cu laboratoarele de testare, temele, locurile de muncă etc. Conferința de chat, participarea la forumuri și accesul la platformă se adaugă și la nota studenților.

Instructorul virtual va evalua lucrările săptămânale și o evaluare finală, constituită dintr-un set de activități academice.

119090_Banner-investigacion-19.jpg

cercetare

Cercetarea UNIVIDA este unul dintre domeniile principale de interes și dezvoltare. Nu numai pentru că este o unitate academică, ci pentru că credem cu fermitate că dezvoltarea abilităților și conformarea unei atitudini de cercetare va oferi mari resurse viitorilor profesioniști care se formează împreună cu noi.

Concepem această activitate din 2 linii de lucru:

  • Cercetare formativă: care este dezvoltată în cadrul programelor virtuale, precum și prin semințe de cercetare în care studenții și profesorii pot dezvolta abilități și abilități de cercetare prin diferite activități complementare (ateliere, joc, seminarii etc.).
  • Cercetarea în sine: implementarea diferitelor proiecte de cercetare, dezvoltare și inovare (IDI), axate pe educația mediată de TIC. Aceasta include dezvoltarea de software și crearea de resurse educaționale, precum și o reflecție constantă asupra activității noastre pedagogice.

Locații

Popayán

Address
Popayán, Cauca, Columbia

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră