Keystone logo
University of Ljubljana

University of Ljubljana

University of Ljubljana

Introducere

Fiecare nou an universitar oferă noi oportunități de creștere academică și personală și așteptăm cu nerăbdare să vă încurajăm de-a lungul acestei călătorii interesante de învățare și descoperire. Suntem bucuroși să vă întâmpinăm la acest pachet de informații al programelor noastre de studii și sperăm că veți găsi ceva care vă interesează.

Zile de informare 2024

Alegerea studiilor este una dintre cele mai importante decizii din viața dumneavoastră. Vă sugerăm să vă gândiți cu atenție la ceea ce vă place, deoarece acest lucru vă va face studiul mult mai ușor. Vizitați site-urile noastre și rețelele sociale ale facultăților care vă interesează, aflați tot ce este de știut atunci când alegeți să studiați la Universitatea noastră, și pregătiți-vă întrebările. Dacă aveți nevoie de sfaturi sau de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vom face tot posibilul pentru a vă oferi toate informațiile și răspunsurile la toate întrebările pe care le aveți.

 • Sunteți invitați să participați la sesiunile de informare online, care vor avea loc pe 22 și 23 februarie 2024 la ora 13:00 CET. Sesiunea online vă va oferi ocazia de a obține informații de primă mână despre studiile la Universitatea din Ljubljana și despre viața în Slovenia, precum și de a vă întâlni cu reprezentanții unor academii și facultăți. Această sesiune va fi în limba engleză.
 • Pe 1 martie 2024 la ora 14:00 CET vom organiza o sesiune online de întrebări și răspunsuri & A, care este o modalitate excelentă de a pune întrebări și de a afla mai multe despre procedura de cerere de admitere la studii universitare de licențăși recunoașterea învățământului secundar străin. Această sesiune va fi în limba engleză.

t

Scrieți:

Mai multe informații despre programele de studii de licență și masterat cu ciclu unic, precum și despre perioadele de aplicare pot fi găsite aici.

Cererea de înscriere 2024/2025 pentru studii de masterat și doctorat va fi publicată în curând.

Majoritatea membrilor noștri (academii și facultăți) se află în Ljubljana, capitala Sloveniei, cu excepția Facultății noastre de Studii și Transporturi Maritime, care este situată în Portorož, lângă Marea Adriatică.

Ljubljana este un oraș foarte plăcut și plin de tinerețe în care să trăiești. Avem multe muzee, galerii, teatre, cinematografe, institute, biblioteci și una dintre cele mai vechi orchestre filarmonice din lume. În centrul orașului, veți găsi o mulțime de pub-uri, restaurante, cluburi și magazine. De asemenea, există o mulțime de spații verzi. Kongresni trg (piața) este una dintre piețele centrale din Ljubljana, care este, de asemenea, sediul Rectoratului Universității din Ljubljana.

Programele noastre de studii cuprind toate domeniile de studiu: Artă, Arte Plastice, Științe Naturale, Tehnologie și Inginerie, Științe Sociale, Științe Umaniste, Medicină, Științe ale Sănătății și Sport, care sunt concepute în conformitate cu orientările Procesului Bologna. În cadrul Universității din Ljubljana și în cooperare cu universități străine, oferim programe de studiu comune, interdisciplinare și multidisciplinare în toate cele trei cicluri. Pe lângă cursuri, tutoriale și seminarii, punem un mare accent pe formarea practică, pe includerea studenților în proiecte, pe schimburile internaționale, pe orientarea în carieră și pe activități extracurriculare și de altă natură.

În calitate de student al nostru, veți avea o mare oportunitate de a studia în cadrul unei comunități internaționale diverse, cu mulți profesori invitați și studenți internaționali din întreaga lume. În fiecare an, în jur de 40.000 de studenți își actualizează și își dezvoltă cunoștințele și abilitățile în cadrul instituției noastre, dintre aceștia, avem 8%, sunt studenți internaționali. Programele Universității din Ljubljana sunt finalizate de mai mult de jumătate din absolvenții de licență din Slovenia, mai mult de două treimi din deținătorii de diplome de masterat și de specializare și mai mult de 80% din doctorii în științe.

Angajamentul nostru față de excelența academică și diversitatea activităților este confirmat declasamentele universitare internaționale și de multe alte recunoașteri naționale și internaționale ale realizărilor de studiu și cercetare ale comunității noastre academice și de cercetare.

O preocupare deosebită a Universității din Ljubljana este transferul de cunoștințe către industrie, pentru siguranța mediului, sănătatea oamenilor, calitatea vieții și economia bogată, motiv pentru care cooperăm îndeaproape cu multe companii slovene și străine. Partenerii noștri sunt corporații multinaționale proeminente și organizații slovene de top.

La www.uni-lj.si/study puteți găsi ghiduri de informare care au fost special concepute pentru studenții internaționali care intenționează să studieze la Universitatea din Ljubljana, informații despre programele de studii și alte informații utile care vă vor ușura începutul aici. Acest set de ghiduri este conceput special pentru a vă ajuta să alegeți bine și să luați decizia corectă în selectarea programului de studii la universitate. Tutorialele noastre vă vor oferi o perspectivă asupra posibilităților de studiu la Universitatea din Ljubljana și a vieții în Slovenia. De asemenea, puteți căuta programe prin domenii și categorii.

Trebuie să depuneți cererea de înscriere și de recunoaștere a învățământului străin prin intermediul portalul web eVŠ (link-uri către perioadele de depunere a cererilor și calendarul pentru procedura de admitere și recunoaștere). Puteți găsi informații despre programele de studii oferite, date despre durata studiilor, cerințele de înscriere, numărul de locuri deschise, modul de studiu etc. în Apel pentru înscrieri. Pentru a vă ajuta cu procedura de înscriere-admitere, am pregătit prezentări video și instrucțiuni care sunt disponibile la www.uni-lj.si/study/impressions/promotional-material.

Pentru a afla mai multe despre sistemele și politicile educaționale din Slovenia, vă rugăm să vizionați , o scurtă serie video, pregătită de Ministerul Educației, Științei și Sportului.

Procedura de admitere

Ghid de bun venit

Pentru a profita cât mai mult de scurta perioadă petrecută la noi, am pregătit acest ghid de bun venit, care vă va ajuta să faceți din șederea dumneavoastră la Universitatea din Ljubljana o experiență de studiu valoroasă, precum și un moment de neuitat din viața dumneavoastră.

Dacă orice întrebări rămân fără răspuns după citirea acestui ghid, nu ezitați să ne contactați:
Recunoașterea învățământului secundar străin: [email protected]
Recunoașterea învățământului străin pentru înscrierea la studii de master și doctorat și transfer: vă rugăm să contactați persoana autorizată la facultatea/academia corespunzătoare
Cerere și procedura de admitere: [email protected]
Asistență tehnică pentru completarea cererii de înscriere: [email protected]
Anul Plus: [email protected]
Cursuri de limba slovenă: [email protected]
Burse: [email protected]
Informații despre Visa: [email protected]

Puteți, de asemenea, să vă lărgiți orizontul cu cursurile noastre de școală de vară într-un mediu internațional inspirat sau să studiați ca student de schimb pentru un întreg an universitar sau un semestru.

Vă invităm să începeți drumul dvs. academic cu noi, să vă stimulați opțiunile personale și profesionale de carieră și să deveniți un membru valoros al comunității noastre academice mândre și creative.

Așteptăm cu nerăbdare să vă întâmpinăm la Universitatea noastră.

Impresiile studenților

Studenții sunt inima comunității noastre și motivația facultății și a personalului nostru. Suntem încurajați să învățăm unii de la alții și varietatea posibilităților oferite de activități de studiu, sociale, culturale, recreative, sportive și extracurriculare în comunitatea noastră academică diversă.

Universitatea din Ljubljana este o instituție deschisă. Așteptăm cu nerăbdare să avem cât mai mulți studenți din alte țări. Pentru noi, voi sunteți ambasadorii prieteniei în relațiile dintre țările voastre și Slovenia. Legăturile create în timpul studiilor sunt, de obicei, prețuite pe tot parcursul vieții noastre. Vă invităm să vă începeți drumul academic cu noi, să vă stimulați opțiunile de carieră personală și profesională și să deveniți un membru valoros al comunității noastre academice mândre și creative.

Site web: www.uni-lj.si/study

Email: [email protected]

Caracteristici Campus

University of Ljubljana , fondată în 1919, cu 23 de facultăți și 3 academii de artă , este cea mai veche și mai mare instituție de învățământ superior, cercetare științifică și artă din Slovenia. Universitatea promovează cercetarea de bază, aplicată și de dezvoltare. Astăzi, University of Ljubljana se află printre primele 3% dintre universități din lume.

  Mărturii studențești

  Locații

  • Ljubljana

   University of Ljubljana Kongresni trg 12, 1000, Ljubljana

   • Ljubljana

    University of Ljubljana Kongresni trg 12, 1000, Ljubljana

    • Ljubljana

     University of Ljubljana Faculty of Electrical Engineering Tržaška cesta 25, 1000, Ljubljana

     • Ljubljana

      University of Ljubljana Faculty of Public Administration Gosarjeva ulica 5, 1000, Ljubljana

      • Ljubljana

       Kongresni trg, 12, 1000, Ljubljana

       Întrebări