Keystone logo
University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course

University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course

University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course

Introducere

Fondată în 1343, Universitatea din Pisa este una dintre cele mai prestigioase universități din Italia.
Absolvenții celebri ai Universității includ Galileo Galilei, 3 câștigători ai premiului Nobel și 2 medaliați Fields.
Este printre primele 3 universități din Italia (ARWU) .
În prezent, Universitatea din Pisa reprezintă un prestigios centru modern de predare și cercetare avansată.

Pisa oferă studenților internaționali oportunitatea unică de a studia și de a experimenta bogăția istoriei și culturii italiene într-un mediu frumos și stimulant. Renumit în întreaga lume pentru Turnul înclinat, aproape toate departamentele sale sunt situate în inima orașului. Locația sa geografică strategică, aeroportul internațional și conexiunile feroviare excelente oferă posibilitatea de a efectua excursii de weekend în alte părți ale Italiei și Europei.

***

Cursul de bază este un program de un an, predat exclusiv în limba engleză, care face legătura dintre studiile liceale și cele universitare și echipează studenții cu pregătirea academică adecvată pentru o diplomă italiană la Universitatea din Pisa.
Acest program se adresează studenților internaționali care au 11 sau 10 ani de școlarizare și au absolvit cu succes liceul și studenților americani care nu au urmat cursuri Advanced Placement (AP) în ultimul an de liceu și nici nu au urmat 2 ani de facultate.

***

Școlile de vară sunt cursuri academice intensive pentru studenți internaționali și, de asemenea, pentru absolvenți.
Acestea durează în mare parte de la 4 zile la 6 săptămâni și au loc într-un context internațional, cu studenți și lectori veniți din diverse părți ale lumii și toate prelegerile susținute în limba engleză.
Ele se caracterizează prin formate de predare neconvenționale (ateliere, tutoriale, excursii, evenimente culturale, mărturii de afaceri etc.) și o abordare multidisciplinară. Profesorii sunt experți în domeniile lor și sunt interesați de ceea ce fac.
Școlile de vară îndeplinesc reglementări academice stricte: fiecare acordă cel puțin 3 credite ECTS, iar participanții care trec cu succes examenele finale vor primi o fișă academică oficială.

***

Contacte:

Universitatea din Pisa
Palazzo Modica - Piazza Torricelli, 4 - 56126 Pisa (PI) Italia
Informații despre cursul de fundație: [email protected]
Informații despre școlile de vară: [email protected]

Locații

  • Pisa

    Pisa, Italia

    Întrebări