Keystone logo
University of Pavia

University of Pavia

University of Pavia

Introducere

University of Pavia . Avansarea cunoștințelor din 1361

University of Pavia este una dintre cele mai vechi instituții academice din lume . A fost fondată în 825 ca „Școală de drept, retorică și arte liberale” de către regele Lotario I, iar în 1361 a fost înființată oficial ca „Universitas Studiorum” de către Sfântul Împărat Roman Carol al IV-lea. Datorită reformelor implementate în secolul al XVIII-lea de către împărăteasa Maria Tereza a Austriei și fiul ei Iosif al II-lea, University of Pavia devenit una dintre cele mai importante din Europa, lăudându-se cu un număr impresionant de absolvenți celebri, academicieni celebrați și premii Nobel .

În prezent, University of Pavia este o universitate orientată spre internaționalizare, care participă la acorduri cu instituții apreciate la nivel mondial, o universitate de cercetare avansată care promovează proiecte interdisciplinare inovatoare și o universitate orientată spre locuri de muncă, care creează rețele puternice și șanse puternice de afaceri.

Caracteristici Campus

Pavia: un campus de oraș

Situat în regiunea Lombardia , la doar 30 km sud de Milano, orașul Pavia oferă un mediu plin de viață, autentic, cooperant și sigur, cu o înaltă calitate a vieții. Pavia este capitala fertilei provincii Pavia , care este cunoscută pentru o varietate de produse agricole - inclusiv vin, orez, cereale și produse lactate - și este situată în inima districtului de producție al Italiei . Fascinația rămâne intactă cu labirintul centrului de străzi înguste, biserici antice și clădiri elegante, toate mărginite de râul Ticino . Nenumăratele evenimente, festivaluri, expoziții, concerte, locuri de întâlnire și competiții sportive se combină pentru a oferi studenților o experiență universitară unică.

Cazare: University of Pavia College System

Sistemul colegial din Pavia, unic în Italia, este format din 22 de reședințe , găzduind aproximativ 2000 de studenți.
Locuirea într-o reședință universitară oferă oportunitatea de a aparține unei comunități în care realizările academice, evenimentele tradiționale, petrecerile și rivalitățile sportive joacă toate un rol cheie. Citiți mai multe pe pagina Cazare .

  Burse și finanțare

  Taxe de școlarizare și sprijin financiar

  Taxele de școlarizare la UNIPV variază în funcție de venitul familiei studentului și de țara de origine și variază de la 156 la 4500 de euro. Studenții din afara UE care locuiesc în străinătate și care dețin o viză de studiu pot alege, de asemenea, să plătească tariful forfetar determinat în funcție de cetățenia lor, care variază de la 400 de euro la 4500 de euro pe an. Citiți mai multe pe pagina cu taxele de școlarizare .

  University of Pavia oferă mai multe tipuri de burse/finanțare pentru o sumă de până la 6.000 de euro pe an per student. Citiți mai multe pe pagina de finanțare .

  Viața în campus și facilități

  37 de biblioteci academice;1 Centru sportiv cu 3 săli de sport polivalente, 1 teren de rugby, 1 teren de fotbal, 2 terenuri de volei pe plajă și multe altele;Serviciul de consiliere în carieră deținut de Centrul de Orientare al universității;Studenți Unipass: card anual de autobuz rezervat studenților cu un pret super convenabil (20 euro pe an)

  Locații

  • Pavia

   Corso Strada Nuova, 65

   • Milan

    Milan, Italia

    Întrebări