Keystone logo
The University of Zambia ECAMPUS

The University of Zambia ECAMPUS

The University of Zambia ECAMPUS

Introducere

Universitatea din Zambia a produs peste 100.000 de absolvenți și a contribuit la cercetare și dezvoltare tehnologică pentru comunitățile locale și internaționale. Are peste 100 de acorduri de colaborare cu universități de renume din întreaga lume.

Academicienii

Diplome universitare

Programele de licență sunt concepute în principal pentru adulții care lucrează, care nu sunt capabili să își compromită celelalte angajamente.

Diplome de masterat

Sunteți gata să vă duceți cariera la nivelul următor? UNZA oferă în prezent programe de masterat, de la afaceri la teme de educație.

Educație executivă

Certificatele de educație executivă sunt concepute pentru a ajuta profesioniștii să dobândească noi competențe, cu accent pe aplicațiile din lumea reală.

Istoria UNZA

Universitatea din Zambia (UNZA) a fost înființată prin Legea Parlamentului nr. 66 din 1965. Prima admisie de studenți a avut loc la 17 martie 1966. Motto-ul Universității, serviciilor și excelenței a ghidat dezvoltarea universității de la înființarea sa .

UNZA este situat în Lusaka pe două campusuri. Campusul principal este campusul Great East Road și este situat pe Great East Road, la 6 km de centrul orașului. Celălalt campus este campusul Ridgeway, care oferă servicii de școală medicală. Este situat pe John Mbita Road, la 4 km sud-est de Lusaka, vizavi de spitalul universitar de predare.

În octombrie 1965, Excelența Sa Președintele Republicii Zambia și-a dat acordul pentru Actul numărul 66 din 1965, iar începerea acestuia la 12 noiembrie 1965 din același an a adus Universitatea din Zambia la existență legală.

În cadrul unui Consiliu provizoriu reconstituit, recrutarea personalului se desfășura rapid în raport cu termenul stabilit pentru prima primire de studenți, și anume 17 martie 1966. În acea zi a început prima sesiune academică la campusul Ridgeway.

Președintele, dr. Kaunda a fost instalat în calitate de cancelar la 12 iulie 1966, în prezența reprezentanților a peste cincizeci de alte universități și a aproximativ două mii de invitați. Ziua următoare. Cancelarul a pus piatra de temelie pentru Universitatea din Zambia pe campusul Great East Road.

Filosofia managementului

Universitatea va îmbrățișa un stil de management participativ care va motiva angajații, va oferi un mediu de lucru favorabil productivității ridicate, va lucra în echipă în care conducerea este, de exemplu, va oferi o comunicare și îndrumare eficiente, care vor fi accesibile tuturor și vor promova creșterea individuală.

Valorile noastre fundamentale

 • Academic Freedom
 • Responsabilitate
 • echitate
 • Excelenta
 • Mediu verde
 • Inovaţie
 • Integritate

Misiunea și viziunea noastră

 • Viziune: o universitate eminentă condusă de urmărirea cunoașterii, inovării și capacității de reacție socială
 • Misiune: să ofere un învățământ superior relevant, inovator și orientat spre cerere pentru dezvoltarea socio-economică.

Locații

 • Lusaka

  Great East Road, 10101, Lusaka

  • Lusaka

   John Mbita Road, Medical School, , Lusaka

   Întrebări