Keystone logo
Structuralia Master în calitate, mediu și siguranță în construcții
Structuralia

Master în calitate, mediu și siguranță în construcții

Online

1 Years

Engleză

La zi

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 6.490

Învățământ la Distanță

Introducere

De ce să urmezi o diplomă de master în calitate, mediu și siguranță în construcții?

Calitatea, mediul, securitatea și sănătatea sunt elemente de bază ale managementului afacerii care asigură îndeplinirea adecvată a tuturor cerințelor de reglementare și contractuale. Ele sunt, de asemenea, instrumente esențiale de eficiență, de satisfacție a clienților și de loialitate.

Acest master este conceput pentru a oferi o vedere amplă a tuturor acestor concepte și o înțelegere profundă a aplicării lor în proiectare și implementare.

Programul a fost dezvoltat de profesioniști cu înaltă experiență pentru a facilita dobândirea capacităților necesare pentru a stabili și gestiona sisteme de calitate, mediu, siguranță și sănătate. De asemenea, își propune să contribuie la finanțarea strategică a afacerilor, HHRR, obiectivele sociale, naturale și de reputație.

Program

Modulul I Managementul calității. Asigurarea calității

 • Unitatea 1: Principiile calității
 • Unitatea 2: Sistemul de management al calității
 • Unitatea 3: Activități legate de calitate
 • Unitatea 4: Monitorizarea și Măsurarea Calității

Modulul II Controlul calității în proiectarea și implementarea proiectelor

 • Unitatea 1: Riscuri, procesul de planificare și introducere în planificarea calității în proiectele de construcții
 • Unitatea 2: Planificarea detaliată a calității și aplicarea acesteia în timpul implementării proiectului
 • Unitatea 3: Partea I: Calitatea clădirilor și dezvoltării urbane și tratarea apei
 • Unitatea 4: Controlul calitatii in lucrari de constructii

Modulul III Managementul de mediu în proiecte de construcție

 • Unitatea 1: Introducere în sistemele de management de mediu în proiecte de construcții
 • Unitatea 2: Planificarea managementului guvernamental și de mediu în proiectele de construcții
 • Unitatea 3: Sprijin și procese operaționale în sistemele de management de mediu
 • Unitatea 4: Evaluarea Performanței și Îmbunătățirea Sistemelor de Management de Mediu. Certificare externă

Modulul IV Controlul mediului la un șantier

 • Unitatea 1: Bazele managementului de mediu în proiecte de construcții
 • Unitatea 2: Măsuri de prevenire a impactului asupra mediului în proiectele de construcții I (diverse)
 • Unitatea 3: Măsuri de prevenire a impactului asupra mediului în proiectele de construcții II (apă și sol)
 • Unitatea 4: Managementul deșeurilor

Modulul V Controlul sănătății și siguranței la un șantier

 • Unitatea 1: Introducere în prevenirea riscurilor de muncă: siguranța la locul de muncă I
 • Unitatea 2: Securitatea muncii II
 • Unitatea 3: Securitatea muncii III. Igienă industrială, Ergonomie și Psiho-Sociologie
 • Unitatea 4: Managementul Prevenirii Riscurilor Muncii

Modulul VI Managementul Securității și Sănătății

 • Unitatea 1: ISO 45001 – Concepte de bază
 • Unitatea 2: Planificare și comunicare
 • Unitatea 3: Control operațional
 • Unitatea 4: Îmbunătățirea continuă

Modulul VII Sisteme integrate de management al calității, mediului, siguranței și sănătății. ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001

 • Unitatea 1: Introducere în sistemul de management integrat al construcțiilor (IMS)
 • Unitatea 2: Guvernarea și planificarea unui sistem de management integrat al construcțiilor (IMS)
 • Unitatea 3: Riscuri, obiective și procese de sprijin. Planificare operationala
 • Unitatea 4: Calitatea în operațiuni. Evaluarea și îmbunătățirea performanței într-un IMS

Modulul VIII Proiecte de construcție durabilă

 • Unitatea 1: Introducere în clădirea durabilă
 • Unitatea 2: Certificarea de mediu a clădirilor. LEED-BREEAM
 • Unitatea 3: Alte certificări pentru clădiri și proiecte de construcții
 • Unitatea 4: Certificarea de mediu a infrastructurii. IMAGINA

Modulul IX Responsabilitatea socială în afaceri

 • Unitatea 1: RSE (Business Social Responsibility) / CSR (Corporate Social Responsibility). O nouă abordare a managementului afacerilor
 • Unitatea 2: Grupuri de interese și dimensiuni CSR – Partea 1
 • Unitatea 3: Dimensiuni CSR – Partea 2
 • Unitatea 4: Instrumente de management și comunicare

Modulul X Proiect final de master (MFP)

Programul este supus unor posibile actualizări de conținut și upgrade-uri

Facultate

Sonia Moreno inginer agronom de la Universitatea Politehnică din Madrid (UPM); PDD (Project Planning and Design) de la Institutul de Organizare Industrială (EOI); Master în inginerie și management de mediu de la Institutul de Organizare Industrială (EOI); Formator de formatori (ToT) Master de la Universitatea Autonomă din Barcelona (UAB); Expert service clienți de la Spa Nish quality Association (AEC). Sonia Moreno este în prezent Partner Manager la firma Huella Responsable, precum și consultant în Responsabilitate Socială Corporativă, Mediu și Calitate. Și-a început experiența profesională la Grupul OHL în domeniile managementului calității și mediului și controlului proiectelor de construcții timp de 18 ani.

Gonzalo Oliveros García este un inginer rural cu experiență în managementul mediului în sectorul construcțiilor. În ultimii 10 ani, Gonzalo a lucrat cu asigurarea calității energiei nucleare în calitate de auditor șef responsabil cu auditarea furnizorilor critici pentru securitatea centralei nucleare. El continuă să aibă o dispoziție care îi oferă o experiență de învățare continuă. Pe lângă calificările sale în domeniul calității, este și membru al Comitetului pentru coduri și standarde din cadrul Societății Americane a Inginerilor Mecanici (ASME), cu participare activă la îmbunătățirea standardelor de calitate la instalațiile nucleare NQA-1.

Juan José Rosado deține o diplomă de licență în Biologie cu o specialitate în Biochimie de la Universitatea Autonomă din Madrid (UAM); De asemenea, deține și o diplomă de expert în Inginerie și Management de Mediu de la Institutul de Organizare Industrială (EOI), precum și o diplomă de Specialist în Amenajarea Teritoriului și Mediu de la Universitatea Autonomă Valencia (UPV). Juan José Rosado are peste 30 de ani de experiență în managementul mediului în sectorul construcțiilor, precum și lector de mediu în diferite universități spaniole. El a lucrat, de asemenea, ca manager de servicii de mediu la una dintre principalele companii de construcții din Spania cu proiecție internațională semnificativă din 2000.

Alfonso Cortés Pérez este doctor în Tehnici Avansate în Construcții la Universitatea Europeană; o diplomă de master în Inginerie Civilă Tehnici Experimentale Avansate de la Universitatea Politehnică din Madrid (UPM); o diplomă de master în prevenirea riscurilor de muncă de la Universidad San Pablo-CEU University; Inginerie civilă de la Universitatea Extremadura. Are o experiență profesională de peste 20 de ani în sectorul ingineriei și construcțiilor și o vastă experiență didactică în domeniul prevenirii riscurilor de muncă în diferite universități publice și private. În prezent, este membru al facultății la Universitatea Isabel I pentru Prevenirea Riscurilor în Muncă, la Master.

Alfonso este fondatorul și directorul AC2 Systems Consultancy, specializată în proiectarea și implementarea modelelor de management al prevenirii riscurilor profesionale conform ISO 45001; și a AC2 Innovation, care este specializată în cercetare și inovare tehnologică a Metodologiei BIM aplicată proceselor de inginerie și construcții.

Manuel Macías Miranda deține un doctorat în fizică; profesor la Școala Tehnică de Arhitectură de la Universitatea Autonomă Madrid (UAM); membru al Comitetului Consultativ pentru Certificarea Energetică a Clădirilor din Ministerul Industriei; Director de inovare și dezvoltare tehnologică la grupul GBCe LEED RT (VERDE Building Council Spania); Director Tehnic la iiSBE (Inițiativa Internațională pentru un Mediu Construit Durabil); și președinte al IBPSA (International Building Performance Simulation Association) din Spania.

Manuel este membru fondator al GBCe și dezvoltator al instrumentului de evaluare a durabilității clădirilor VERDE. De asemenea, este membru al Comitetelor de Standardizare CTN 198 și CEN-TC350 pentru construcții durabile și ISO / TC 59 / SC 17 care a dezvoltat pachetul de standarde de sustenabilitate pentru proiectele de construcții. De asemenea, este membru al Comitetului Consultativ Spaniol pentru Certificarea Energetică din cadrul Ministerului Industriei.

Ana García este un maestru arhitect de la Universitatea Politehnică din Madrid (UPM) și Universitatea Tehnică din München. Ana lucrează ca profesor la Școala Tehnică de Inginerie Porturi, Canale și Drumuri din Universitatea Politehnică din Madrid (UPM). Este membră a mesei rotunde internaționale LEED și a contribuit la dezvoltarea LEED în Europa. De asemenea, are experiență ca consultant în domeniul durabilității pentru managementul certificării mai multor clădiri LEED și VERDE, precum și pentru diferite certificări BREEAM. Ana a lucrat ca coordonator al grupului tehnic la VI Conferința Spaniolă Passivhaus și a colaborat cu grupul de inovare și dezvoltare tehnologică GBCe la dezvoltarea platformei de materiale de GBCe. De asemenea, este membră a comitetului științific al MAT-COAM. În 2016, ea creează Metoda Architectural VERDE, care contribuie la Încorporarea practicilor durabile în sectorul construcțiilor prin consultanță și training.

Ana a lucrat în Madrid, Germania și Paraguay și are o experiență de peste 15 ani în diferite domenii ale arhitecturii, de la scrierea propunerilor de proiecte, până la implementarea practicilor de construcție durabilă, arhitectură pasivă, eficiență energetică, NEZB, eficiență în utilizarea certificare de apă și energie. ea este puternic angajată în conștientizarea durabilității, a colaborat cu asociații precum VERDE Building Council Spain, Passivhaus Building Platform, COAM, Sustainability and Architecture Association.

Sonia Gómez deține o diplomă de MBA de la Universitatea Autonomă din Madrid (UAM); o diplomă de master în managementul marketingului și o diplomă de studii superioare în marketing online și strategie digitală de la Școala de Afaceri și Centrul de Învățământ Superior (ESIC); Diploma universitară de expert CSR de la Universitatea Națională de Învățământ la Distanță (UNED). Sonia este un profesionist în marketing și comunicare cu peste 18 ani de experiență în energiile regenerabile și sectorul industrial, precum și cu ONG-uri în domeniile marketing și comunicare. În prezent lucrează ca consultant pentru Responsabilitate Socială, Comunicare și Marketing în proiecte cu implicare socială și/sau de mediu și este managing partner al firmei Huella Responsable, specializată în responsabilitate socială corporativă, mediu și servicii de calitate.

Curriculum

Burse și finanțare

Despre Școală

Întrebări