Keystone logo
Hotelfernschule Poppe+Neumann Curs de master restaurant IHK
Hotelfernschule Poppe+Neumann

Curs de master restaurant IHK

Germany Online, Germania

24 up to 30 Months

Germană

La zi

Solicitați termenul limită de aplicare

Oct 2024

EUR 4.470 / per month *

Învățământ la Distanță

* Fără un test de aptitudini pentru antrenor (pentru că l-ați susținut deja), taxele lunare de școlarizare sunt de 147,00 EUR (cost total 3.528,00 EUR).

Burse de studiu

Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile

Introducere

Prezentare generală

A fi gazda perfectă – această aspirație este în sângele tău. În calitate de manager de restaurant IHK, vă asigurați că oaspeții dvs. se simt în largul lor, sunt sfătuiți și serviți cu competență și, în același timp, sunteți atenți la aspectele economice.

Sunteți specialist și manager și lucrați în mod responsabil în toate problemele legate de planificarea, fabricarea și comercializarea produselor gastronomice. Cu cunoștințele tale magistrale, convingi atât în managementul personalului din zona de servicii, cât și în deservirea oaspeților.

perspective

Poppe & Neumann absolvenții cursului Restaurantmeister IHK lucrează în întreaga lume ca

  • Manager al restaurantelor de top de succes
  • Proprietarii de afaceri conduse independent
  • Consultanți, antrenori, consultanți în management
  • Director de vanzari in industrie
  • Profesori specialiști la școli profesionale sau la instituții de învățământ private sau publice

sau studiază pentru că au dobândit calificarea de admitere la universitate cu certificatul de maestru meșter sau își conduc cu succes propria afacere. Certificatul de maestru meșter este și rămâne - la nivel național și internațional - blocul central al carierei pentru viitorul tău profesional într-o funcție de conducere/management în comerțul hotelier și restaurant, în alimentație comună, în alimentație, în industrie și este - nu în ultimul rând - baza solidă pentru o activitate independentă de succes.

Cursul este destinat

Specialiști în restaurante cu pregătire profesională finalizată, persoane care schimbă cariera, angajați semicalificați și necalificați și membri ai familiei care lucrează cu cel puțin 5 ani și jumătate de experiență profesională în serviciu

conținutul cursului

Cursul testat și aprobat de stat pentru manager de restaurant IHK se caracterizează prin documente de studiu mature orientate spre practica profesională. La fel ca toate cursurile de învățare la distanță Poppe & Neumann, cursul Restaurantmeister IHK este conceput astfel încât activitatea profesională și formarea continuă să poată fi combinate în mod optim.

Baza pentru conținutul cursului este „Regulamentul privind examenul pentru calificarea recunoscută de maestru de restaurant certificat” al Camerei de Industrie și Comerț din Frankfurt pe Main.

Dacă nu ați susținut încă testul de aptitudini pentru antrenor, acesta face parte din pregătirea dumneavoastră pentru testul de master restaurant și una dintre cerințele de admitere.

Test de aptitudini trainer IHK (AdA)

Pregătirea pentru testul de aptitudini formatorului IHK acoperă prima parte a examenului de maestru meșteșugar „calificări profesionale și profesionale-pedagogice” și constă din șapte unități de învățare (lecții):

  1. lecție introductivă
  2. Domeniu de acțiune: Verificați cerințele de formare și planificați instruirea
  3. Domeniu de acțiune: Pregătiți formarea și asistați la angajarea de stagiari
  4. Domeniul de acțiune: efectuarea instruirii I
  5. Domeniul de acțiune: efectuarea de formare II
  6. Domeniu de acțiune: Antrenament complet
  7. Simularea examenului Instruirea formatorilor

proiect final

Pregătirea pentru examenul de master restaurant constă din 16 lecții și o carte cuprinzătoare însoțitoare și tratează - practic - următoarele subiecte, conform planului-cadru al IHK Frankfurt am Main:

Calificări de afaceri

Partea examenului „Calificări legate de afaceri” este împărțită în următoarele domenii de calificare:

  • Economie și Administrarea Afacerilor
  • contabilitate
  • legea si impozitele
  • administrare

În acest context, pot fi verificate următoarele:

  • Fundamentele economice
  • Funcțiile operaționale și interacțiunea lor
  • Înființări de afaceri și forme juridice corporative
  • combinatii de afaceri
  • aspectele de bază ale contabilității
  • Contabilitate financiară
  • Contabilitatea costurilor și performanțelor
  • Evaluarea cifrelor de afaceri
  • calcul de planificare
  • Contextul juridic
  • Reglementări fiscale
  • organizație de afaceri
  • Managementul resurselor umane
  • dezvoltarea Resurselor Umane

Calificări specifice acțiunii

Focalizarea calificării: „Îngrijirea și consilierea oaspeților”

  • Creați oferte individuale pentru alimente, băuturi și servicii gastronomice, ținând cont de principiile nutriționale
  • Dezvoltați și implementați concepte pentru festivități și evenimente speciale
  • Stăpânirea și aplicarea metodelor de conversație și maniere
  • Oferiți mâncare, băuturi și servicii într-o manieră promoțională

Focalizare de calificare: „Conducerea și promovarea angajaților”

  • Determinați cerințele cantitative și calitative de personal
  • Creați profiluri de cerințe, planuri de locuri de muncă și fișe de post
  • Selectați, desfășurați și motivați angajații, ținând cont de adecvarea și cerințele operaționale ale acestora
  • Introduceți angajații în domeniul lor de responsabilitate, emite ordine și instrucțiuni de lucru și monitorizează execuția lor corectă
  • Planificarea și inițierea măsurilor de dezvoltare a personalului pentru calificare și motivare țintită, ținând cont de nevoile operaționale și de interesele angajaților
  • Evaluează performanța și comportamentul angajaților și emite referințe calificate

Focalizare de calificare: „Procese de planificare, implementare și control”

  • Dezvoltați și prezentați concepte pentru alimente, băuturi și servicii gastronomice
  • Planifică, calculează și desfășoară evenimente și activități promoționale
  • Dezvoltați organizarea companiei și a locului de muncă, ținând cont și de posibilitățile de externalizare
  • Creați planificarea muncii și a timpului
  • Înregistrează și calculează costurile, formează prețuri, creează conturi
  • Asigurați securitatea muncii, precum și măsurile de igienă și protecția mediului

Focalizare de calificare: „Achiziția și întreținerea produselor”

  • Deschideți și folosiți sursele de aprovizionare
  • Comparați și evaluați ofertele
  • Depozitați bunurile în mod corespunzător
  • Pregătiți și îngrijiți bunurile de larg consum în mod corespunzător pentru muncă
  • Asigurați îngrijirea produsului, folosiți energia economic
  • Justificați investițiile necesare

Focalizarea calificării: „Distracția oaspeților”

  • Pregătirea, pregătirea și servirea alimentelor în conformitate cu regulile și tehnicile contemporane
  • Pregătiți și serviți băuturi profesional
  • Pregătirea și pregătirea sălilor de restaurant și evenimente, ținând cont de ocazie și de mâncare și băuturi

Criterii de admitere

Certificat de instructor (AdA) – dacă nu ai deja unul, îl vei finaliza ca parte a cursului tău de master la Poppe & Neumann

După finalizarea cu succes a pregătirii dumneavoastră profesionale, veți avea cel puțin 3 ani de experiență profesională relevantă la momentul examenului. Aceasta înseamnă: puteți începe învățământul la distanță la doar 6 luni după formarea profesională, deoarece veți continua să lucrați în timpul studiilor și, prin urmare, veți avea practica profesională necesară până la data susținerii examenului.

Dar chiar dacă nu ai o diplomă de specialist în restaurant, dar ai 8 ani de experiență profesională la momentul examenului, poți face masterul de restaurant. Aceasta înseamnă că poți începe învățământul la distanță cu 5 ani și jumătate de experiență profesională, la care vei continua să lucrezi în timpul studiilor și astfel să ai experiența profesională necesară la momentul examenului.

Durata studiului și costuri

Contur temporal

Învățare la distanță (30 de luni, inclusiv examen AdA, 24 de luni fără examen AdA)

În această fază a învățării la distanță, veți primi scrisorile de predare în succesiune lunară. Subiectul te pregătește pentru examenul de a deveni maestru de restaurant IHK.

Seminar 1 (test de aptitudini trainer 4 zile)

După finalizarea cu succes a primei părți a cursului de învățământ la distanță „Pregătirea formatorilor”, după evaluarea și notarea sarcinilor de control extern, vă invităm la un seminar și bloc de examinare de 4 zile.

Acest seminar a fost condus de mulți ani de Christoph Ladewig, proprietarul și directorul Hotelului Fernschule Poppe & Neumann (el însuși examinator la IHK Frankfurt am Main de mulți ani).

Vă invităm la hotelul de antrenament al Hotelului Fernschule Poppe & Neumann și, bineînțeles, ne-am îngrijit să fiți cazat și hrănit rezonabil pentru cele patru zile.

Seminarul și examenul au loc în hotelul de formare, adică mai întâi vei fi pregătit intens timp de două zile pentru examenul scris IHK, care are loc la fața locului.

După examenul scris, se vor exersa examenul oral și instrucțiunea, iar în a patra zi vă veți susține examenul în fața comisiei de examen IHK, care s-a deplasat la hotelul de formare.

Seminar 2 (5 zile)

După finalizarea cu succes a întregului curs de învățământ la distanță, după evaluarea și notarea sarcinilor de control extern, vă invităm la prima parte a seminarului de intensificare a examenelor (faza de prezență).

În blocul de 5 zile „Pregătirea pentru examenul scris în calificări în domeniul afacerilor”, veți fi pregătit în detaliu pentru examenul scris ulterioar în „Calificări în domeniul afacerilor” de către lectorii noștri specialiști competenți - care au fost experți de succes din industrie de ani de zile. În cadrul seminarului, conținutul examenului scris este tratat intens și orientat spre examen.

Acum aveți la dispoziție șase săptămâni pentru a aprofunda ceea ce ați învățat și pentru a intra în dispoziție pentru următorul bloc de seminar.

Seminar 3 (5 zile)

A treia parte a fazei de prezență servește la pregătirea – din nou sub îndrumarea lectorilor noștri – pentru examenul scris ulterior „Calificări specifice acțiunii”, precum și cerințele examenului practic și oral.

Șase săptămâni mai târziu (IHK are nevoie de acest timp pentru a evalua examenele scrise), toți participanții se întorc la examenul practic și oral IHK. Datorită pregătirii și sprijinului perfect, veți ține apoi certificatul de maestru meșter în mâini.

Desigur, vă vom informa în prealabil despre opțiunile de cazare și de catering în timpul seminariilor și examenelor.

valoarea inițială

Vă puteți înscrie oricând - cursul începe pe 1 sau 15 a fiecărei luni.

taxele de școlarizare

Dacă urmați cursul inclusiv testul de aptitudini pentru formator, taxele de școlarizare sunt de 149,00 EUR pe lună (cost total 4.470,00 EUR).

Fără un test de aptitudini pentru antrenor (pentru că l-ați susținut deja), taxele lunare de școlarizare sunt de 147,00 EUR (cost total 3.528,00 EUR).

perioada normală

Perioada standard de studiu pentru curs, inclusiv testul de aptitudini formatorului, este de 30 de luni. Fără un test de aptitudine antrenor, este de 24 de luni.

Desigur, puteți - fără costuri suplimentare - să vă scurtați sau să prelungiți individual cursul de învățământ la distanță. Totul depinde de cât timp ai de studiat și bineînțeles că îndeplinești cerințele de admitere la momentul examenului.

finanţare şi finanţare

Plata lunara

La Poppe & Neumann, vă plătiți convenabil taxele de școlarizare în rate lunare de curs.

economisiți taxe

Puteți solicita până la 4.000,00 EUR anual pentru formarea dumneavoastră continuă la Poppe & Neumann ca cheltuieli legate de venituri. După sfârșitul anului calendaristic, veți primi o adeverință de la noi pentru ajustarea anuală a impozitului pe salariu.

verificarea educației

Pentru a contracara deficitul iminent de muncitori calificați, multe state federale și-au înființat propriile programe de sprijin folosind fonduri din Fondul Social European. În calitate de instituție de învățământ recunoscută, puteți beneficia de această subvenție specială pentru costurile educației ulterioare.

Despre Școală

Întrebări

Cursuri similare

  • Curs de extindere universitară Revenue Management în centrele de catering
    • Madrid, Spania
  • Curs superior în managementul companiilor de catering și alimentație și băuturi
    • Madrid, Spania
    • Barcelona, Spania
    • + 1 Mai mult
  • Master în management hotelier, companii de catering și produse alimentare și băuturi
    • Madrid, Spania
    • Barcelona, Spania
    • + 1 Mai mult