Curs de maestru de bucătărie IHK
Germany Online, Germania
DURATA
24 up to 30 Months
LIMBI
Germană
RITM
La zi
TERMEN LIMITĂ DE APLICARE
Solicitați termenul limită de aplicare
CEA MAI DEVREME DATĂ DE ÎNCEPERE
Oct 2024
TAXE DE ȘCOLARIZARE
EUR 4.470 / per month *
FORMAT DE STUDIU
Învățământ la Distanță
* Fără un test de aptitudini pentru antrenor (pentru că l-ați susținut deja), taxele lunare de școlarizare sunt de 147,00 EUR (cost total 3.528,00 EUR).
Burse de studiu
Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile
Introducere
Prezentare generală
Bucătarul este mai mult decât un titlu. Cel mai tradițional dintre masteratele gastronomice stă la baza intrării cu succes la nivelul de management și management în industria hotelieră și restaurante, în catering comunal, în catering - dar și în industrie, educație și multe alte domenii. Profesia de bucătar oferă mai mult decât o muncă orientată spre oaspeți în bucătărie. Maeștrii bucătari sunt considerați directorii perfecți pentru planificarea, crearea și comercializarea produselor și serviciilor gastronomice. Nenumărate perspective și oportunități se deschid pentru ei și în afara gastronomiei.
perspective
Astăzi, Poppe & Neumann absolvenții cursului de maestru bucătar lucrează în întreaga lume ca
- manager, director de operațiuni
- Bucătari, directori de bucătărie
- designer alimentar
- consultant, consultant management
- Specialisti in vanzari in industrie
- inspectorii de alimente
- Manager alimente și băuturi
- Profesori specialiști la școli profesionale sau la instituții de învățământ private sau publice
sau studiază pentru că au dobândit calificarea de admitere la universitate cu certificatul de maestru meșter sau își conduc cu succes propria afacere. Certificatul de maestru meșter este și rămâne - la nivel național și internațional - blocul central al carierei pentru viitorul tău profesional într-o funcție de conducere/management în comerțul hotelier și restaurant, în alimentație comună, în alimentație, în industrie și este - nu în ultimul rând - baza solidă pentru o activitate independentă de succes.
Cursul este destinat
Bucătari cu pregătire profesională finalizată, persoane care schimbă cariera, angajați semicalificați și necalificați și membri ai familiei care lucrează cu cel puțin 5 ani și jumătate de experiență profesională în bucătărie
conținutul cursului
Cursul testat și aprobat de stat pentru a deveni maestru bucătar IHK este caracterizat de documentele de studiu bine concepute, care se bazează pe practica profesională. La fel ca toate cursurile de învățare la distanță Poppe & Neumann, cursul de master chef IHK este conceput astfel încât activitatea profesională și formarea continuă să poată fi combinate în mod optim.
Baza pentru conținutul cursului este „Regulamentul privind examenul pentru calificarea recunoscută de maestru bucătar certificat” al Camerei de Industrie și Comerț din Frankfurt pe Main.
Dacă nu ați susținut încă testul de aptitudini pentru antrenor, acesta face parte din pregătirea dumneavoastră pentru testul de maestru bucătar și una dintre cerințele de admitere.
Test de aptitudini trainer IHK (AdA)
Pregătirea pentru testul de aptitudini formatorului IHK acoperă prima parte a examenului de maestru meșteșugar „calificări profesionale și profesionale-pedagogice” și constă din șapte unități de învățare (lecții):
- lecție introductivă
- Domeniu de acțiune: Verificați cerințele de formare și planificați instruirea
- Domeniu de acțiune: Pregătiți formarea și asistați la angajarea de stagiari
- Domeniul de acțiune: efectuarea instruirii I
- Domeniul de acțiune: efectuarea de formare II
- Domeniu de acțiune: Antrenament complet
- Simularea examenului Instruirea formatorilor
proiect final
Imediat înainte de examen, absolvenții noștri participă la un seminar de intensificare a examenelor de două zile și jumătate și apoi participă la examenul scris, oral și practic la IHK Frankfurt am Main.
Pregătirea pentru examenul de maestru bucătar constă din 16 lecții și o carte cuprinzătoare însoțitoare și se ocupă - practic - de următoarele domenii, conform planului-cadru DIHK:
Calificări de afaceri
Partea examenului „Calificări legate de afaceri” este împărțită în următoarele domenii de calificare:
- Economie și Administrarea Afacerilor
- contabilitate
- legea si impozitele
- administrare
În acest context, pot fi verificate următoarele:
- Fundamentele economice
- Funcțiile operaționale și interacțiunea lor
- Înființarea de afaceri și formele juridice ale companiei – fuziuni de companii
- aspectele de bază ale contabilității
- Contabilitate financiară
- Contabilitatea costurilor și performanțelor
- Evaluarea cifrelor de afaceri
- calcul de planificare
- Contextul juridic
- Reglementări fiscale
- organizație de afaceri
- Managementul resurselor umane
- dezvoltarea Resurselor Umane
Calificări specifice acțiunii
Focalizare de calificare: „Conducerea și promovarea angajaților”
- Determinați cerințele cantitative și calitative de personal
- Creați profiluri de cerințe, planuri de locuri de muncă și fișe de post
- Selectați, desfășurați și motivați angajații, ținând cont de adecvarea și cerințele operaționale ale acestora
- Introduceți angajații în domeniul lor de responsabilitate, emite ordine și instrucțiuni de lucru și monitorizează execuția lor corectă
- Planificarea și inițierea măsurilor de dezvoltare a personalului pentru calificare și motivare țintită, ținând cont de nevoile operaționale și de interesele angajaților
- Evaluează performanța și comportamentul angajaților și emite referințe calificate
Focalizare de calificare: „Procese de planificare, implementare și control”
- Dezvoltați concepte pentru servicii alimentare și gastronomice
- Dezvoltați organizarea companiei și a locului de muncă, ținând cont și de posibilitatea de externalizare
- Creați planificarea muncii și a timpului
- Calculați costurile și formați prețurile
- Asigurați securitatea muncii, precum și măsurile de igienă și protecția mediului
Focalizare de calificare: „Achiziția și întreținerea produselor”
- Deschideți și folosiți sursele de aprovizionare
- Comparați și evaluați ofertele
- Păstrați alimentele în mod corespunzător
- Pregătiți și îngrijiți bunurile de larg consum în mod corespunzător pentru muncă
- Aplica masuri de igiena si protectie a mediului si foloseste energia economic
- Justificați investițiile necesare
Focalizare de calificare: „Aplicarea tehnologiei alimentare și a cunoștințelor nutriționale”
- Planificarea și explicarea mâncărurilor legate de materia primă, de sezon, de oaspeți, de preț și de ocazie
- Evaluați mesele în funcție de costul mărfurilor și volumul de muncă
- Evaluați conținutul de nutrienți cantitativ și calitativ al alimentelor
- Aplicarea metodelor de menținere a valorii nutriționale, – Cunoașterea alimentelor disponibile pentru o dietă durabilă, conștientă de sănătate și a celor mai frecvente boli legate de dietă
Focalizarea calificării: „consilierea oaspeților și marketingul produselor”
- Dezvoltați promoții de vânzări
- Creați oferte individuale pentru ocazii speciale
- Stăpânește tehnici de prezentare
- Pregătiți consultanță și discuții de vânzări
Criterii de admitere
Ai o calificare profesională ca bucătar.
Certificat de instructor (AdA) – dacă nu ai deja unul, îl vei finaliza ca parte a cursului tău de master la Poppe & Neumann
După finalizarea cu succes a pregătirii dumneavoastră profesionale, veți avea cel puțin 3 ani de experiență profesională relevantă la momentul examenului.
Aceasta înseamnă: puteți începe învățământul la distanță la doar 6 luni după formarea profesională, deoarece veți continua să lucrați în timpul studiilor și, prin urmare, veți avea practica profesională necesară până la data susținerii examenului.
Nu ai o diplomă în gătit
Certificat de instructor (AdA) – dacă nu ai deja unul, îl vei finaliza ca parte a cursului tău de master la Poppe & Neumann
La momentul examinării, aveți cel puțin opt ani de experiență profesională relevantă, ceea ce înseamnă că puteți începe învățământul la distanță cu 5 ani și jumătate de experiență profesională, deoarece veți continua să lucrați în timpul studiilor și, prin urmare, veți avea experiența profesională necesară la momentul examinării.
Durata studiului și costuri
Contur temporal
Învățare la distanță (30 de luni, inclusiv examen AdA, 24 de luni fără examen AdA)
În această fază a învățământului la distanță, veți primi scrisorile de predare în succesiune lunară. Materia te pregătește pentru examenul de maestru bucătar IHK.
Seminar 1 (test de aptitudini trainer 4 zile)
După finalizarea cu succes a primei părți a cursului de învățământ la distanță „Formarea formatorilor”, după evaluarea și notarea sarcinilor de control extern, vă invităm la un seminar de 4 zile și bloc de examinare.
Acest seminar a fost condus de mulți ani de Christoph Ladewig, proprietarul și directorul Hotelului Fernschule Poppe & Neumann (el însuși examinator la IHK Frankfurt am Main de mulți ani).
Vă invităm la hotelul de antrenament al Hotelului Fernschule Poppe & Neumann și, bineînțeles, ne-am îngrijit să fiți cazat și hrănit rezonabil pentru cele patru zile.
Seminarul și examenul au loc în hotelul de formare, adică mai întâi vei fi pregătit intens timp de două zile pentru examenul scris IHK, care are loc la fața locului.
După examenul scris, se vor exersa examenul oral și instrucțiunea, iar în a patra zi vă veți susține examenul în fața comisiei de examen IHK, care s-a deplasat la hotelul de formare.
Seminar 2 (5 zile)
După finalizarea cu succes a întregului curs de învățământ la distanță, după evaluarea și notarea sarcinilor de control extern, vă invităm la prima parte a seminarului de intensificare a examenelor (faza de prezență).
În blocul de 5 zile „Pregătirea pentru examenul scris în calificări în domeniul afacerilor”, veți fi pregătit în detaliu pentru examenul scris ulterioar în „Calificări în domeniul afacerilor” de către lectorii noștri specialiști competenți - care au fost experți de succes din industrie de ani de zile. În cadrul seminarului, conținutul examenului scris este tratat intens și orientat spre examen.
Acum aveți la dispoziție șase săptămâni pentru a aprofunda ceea ce ați învățat și pentru a intra în dispoziție pentru următorul bloc de seminar.
Seminar 3 (5 zile)
A treia parte a fazei de prezență servește la pregătirea – din nou sub îndrumarea lectorilor noștri – pentru examenul scris ulterior „Calificări specifice acțiunii”, precum și cerințele examenului practic și oral.
Șase săptămâni mai târziu (IHK are nevoie de acest timp pentru a evalua examenele scrise), toți participanții se întorc la examenul practic și oral IHK. Datorită pregătirii și sprijinului perfect, veți ține apoi certificatul de maestru meșter în mâini.
Desigur, vă vom informa în prealabil despre opțiunile de cazare și de catering în timpul seminariilor și examenelor.
valoarea inițială
Vă puteți înscrie oricând - cursul începe pe 1 sau 15 a fiecărei luni.
taxele de școlarizare
Dacă urmați cursul inclusiv testul de aptitudini pentru formator, taxele de școlarizare sunt de 149,00 EUR pe lună (cost total 4.470,00 EUR).
Fără un test de aptitudini pentru antrenor (pentru că l-ați susținut deja), taxele lunare de școlarizare sunt de 147,00 EUR (cost total 3.528,00 EUR).
perioada normală
Perioada standard de studiu pentru curs, inclusiv testul de aptitudini formatorului, este de 30 de luni. Fără un test de aptitudine antrenor, este de 24 de luni.
Desigur, puteți - fără costuri suplimentare - să vă scurtați sau să prelungiți individual cursul de învățământ la distanță. Totul depinde de cât timp ai de studiat și bineînțeles că îndeplinești cerințele de admitere la momentul examenului.
finanţare şi finanţare
Plata lunara
La Poppe & Neumann, vă plătiți convenabil taxele de școlarizare în rate lunare de curs.
economisiți taxe
Puteți solicita până la 4.000,00 EUR anual pentru formarea dumneavoastră continuă la Poppe & Neumann ca cheltuieli legate de venituri. După sfârșitul anului calendaristic, veți primi o adeverință de la noi pentru ajustarea anuală a impozitului pe salariu.
verificarea educației
Pentru a contracara deficitul iminent de muncitori calificați, multe state federale și-au înființat propriile programe de sprijin folosind fonduri din Fondul Social European. În calitate de instituție de învățământ recunoscută, puteți beneficia de această subvenție specială pentru costurile educației ulterioare.
Despre Școală
Întrebări
Cursuri similare
Curs de extindere universitară Proiectarea meniurilor fără lactoză în restaurante
- Madrid, Spania
- Alcorcón, Spania + 3 Mai mult
Curs de extensie universitară Crearea unui brand gastronomic
- Madrid, Spania
- Alcorcón, Spania + 3 Mai mult
Curs de extindere universitar Design de meniu fără gluten în restaurante
- Madrid, Spania
- Alcorcón, Spania + 3 Mai mult