Keystone logo
Hotelfernschule Poppe+Neumann Curs de bucătar dietetic IHK
Hotelfernschule Poppe+Neumann

Curs de bucătar dietetic IHK

Germany Online, Germania

24 Months

Germană

La zi

Solicitați termenul limită de aplicare

Oct 2025

EUR 3.576 / per month

Învățământ la Distanță

Burse de studiu

Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile

Introducere

Prezentare generală

Având în vedere numărul tot mai mare de intoleranțe alimentare, alergii și diete speciale legate de boli, calificarea suplimentară pentru a deveni bucătar dietetic este și nu va mai rămâne limitată la spitale sau aziluri de bătrâni și bătrâni, ci este acum și o necesitate în companie. catering si restaurante.

perspective

Pregătirea ulterioară pentru a deveni dietetician IHK este o altă oportunitate pentru bucătari, specialiști în domeniul menajului și nutriției și, de asemenea, pentru participanții laterali cu experiență profesională de a-și crește propria atractivitate pentru piața muncii.

bucătarii dietetici sunt

  • Manager bucatarie in aziluri de batrani si de batrani, spitale
  • Sef bucatarie in cantine firme, cantine
  • Șef al departamentului de dietetică în hoteluri și restaurante de lux

Bucătarii dietetici lucrează ca

  • nutritionist
  • inspectorii de alimente
  • designer alimentar

Cursul este destinat

  • Bucătari cu pregătire profesională absolvită
  • Angajati semicalificati si necalificati in zona bucatariei cu minim 3 ani de experienta profesionala relevanta
  • Muncitori calificați care au finalizat pregătirea într-o ocupație de formare legată de domeniul ocupațional al nutriției și menajului

conținutul cursului

Cursul certificat de stat și aprobat pentru a deveni dietetician IHK se bazează pe regulamentul de examen și pe planul-cadru al Camerei de Industrie și Comerț din Frankfurt pe Main și se caracterizează prin documente de studii mature orientate spre practica profesională. La fel ca toate cursurile de învățare la distanță Poppe & Neumann, cursul de bucătar dietetic IHK este conceput astfel încât munca și educația ulterioară să poată fi combinate în mod optim.

Datorită cooperării strânse dintre DIHK (Camera Germană de Industrie și Comerț) și Societatea Germană pentru Nutriție eV (DGE), finalizarea cu succes a examenului de perfecționare IHK este echivalentă cu formarea continuă pentru a deveni un „bucătar DGE pregătit dietetic”. Un certificat corespunzător poate fi solicitat de la DGE.

  • Bazele nutriției și sistemul organizațional
  • Alimente, componente ale alimentelor și tractul digestiv
  • Carbohidrați, proteine, colon, tract urinar și alimente
  • Grăsimi, sistemul circulator, circulația sângelui și introducere în dietetică
  • Vitamine, sistem imunitar, echilibru acido-bazic, dieta
  • Sistemul nervos, hormoni, reducerea energiei, dieta diabeticilor, cereale
  • Minerale, biochimie dietetică, dietă hipolipemiantă și dietă cu conținut scăzut de purine
  • Grăsimi, uleiuri, condimente și ierburi
  • Apă, alcool, diete bogate în proteine, lapte și produse lactate
  • Arome și fitochimice, metabolismul grăsimilor și purinelor
  • Nutriție sănătoasă, diete definite de electroliți, planificare a băuturilor și a meselor
  • Diete, tulburări de stomac, calcule nutriționale și sensibilități la nutrienți
  • Boli de maternitate, pancreas, ficat și căi biliare
  • Diete gastroenterologice, patiserie și asigurarea calității
  • Alimentația copiilor și tinerilor, intestinul subțire și gros, boli de rinichi și inimă
  • Nutriția anumitor grupuri, tablouri clinice speciale, forme rare de dietă
  • asigurarea calitatii si igiena

Criterii de admitere

Cu pregătire profesională completă ca bucătar

După finalizarea cu succes a pregătirii profesionale, veți avea cel puțin 1 an de experiență profesională relevantă la momentul examenului.

Aceasta înseamnă că puteți începe învățământul la distanță imediat după pregătirea profesională, deoarece veți continua să lucrați în timpul studiilor și, prin urmare, veți avea experiența profesională necesară până la momentul susținerii examenului.

Cu pregătire finalizată în domeniul nutriției/economiei casnice

După finalizarea cu succes a pregătirii dumneavoastră profesionale, veți avea cel puțin 2 ani de experiență profesională relevantă la momentul examenului.

Aceasta înseamnă că puteți începe învățământul la distanță imediat după pregătirea profesională, deoarece veți continua să lucrați în timpul studiilor și, prin urmare, veți avea experiența profesională necesară până la momentul susținerii examenului.

Fără pregătire profesională finalizată

Fără pregătire profesională, aveți cel puțin 5 ani de experiență de lucru relevantă la momentul examenului.

Aceasta înseamnă că poți începe învățământul la distanță cu 3 ani de experiență de lucru, deoarece vei continua să lucrezi în timpul studiilor și, prin urmare, vei avea experiența de lucru necesară până la momentul susținerii examenului.

Durata studiului și costuri

Contur temporal

Învățare la distanță (24 luni)

În această fază a învățământului la distanță, vei primi tutoriale lunare. Subiectul vă pregătește pentru examenul de bucătar dietetic IHK.

Seminar (10 zile)

În cadrul seminarului de intensificare de zece zile, vei fi pregătit temeinic pentru examenul teoretic și practic. Seminarul conduce la examenul scris IHK.

Examenul oral și practic are loc de obicei aproximativ șase săptămâni mai târziu.

valoarea inițială

Vă puteți înscrie oricând - cursul începe pe 1 sau 15 a fiecărei luni.

taxele de școlarizare

Taxele de școlarizare sunt de 149,00 EUR pe lună (cost total 3.576,00 EUR).

perioada normală

Perioada standard de studiu pentru curs este de 24 de luni.

Desigur, puteți - fără costuri suplimentare - să vă scurtați sau să prelungiți individual cursul de învățământ la distanță. Asta depinde doar de cât timp aveți de studiat și, bineînțeles, de dacă îndepliniți cerințele de admitere la momentul examenului.

finanţare şi finanţare

Plata lunara

La Poppe & Neumann, vă plătiți convenabil taxele de școlarizare în rate lunare de curs.

economisiți taxe

Puteți solicita până la 4.000,00 EUR anual pentru formarea dumneavoastră continuă la Poppe & Neumann ca cheltuieli legate de venituri. După sfârșitul anului calendaristic, veți primi o adeverință de la noi pentru ajustarea anuală a impozitului pe salariu.

verificarea educației

Pentru a contracara deficitul iminent de muncitori calificați, multe state federale și-au înființat propriile programe de sprijin folosind fonduri din Fondul Social European. În calitate de instituție de învățământ recunoscută, puteți beneficia de această subvenție specială pentru costurile educației ulterioare.

Despre Școală

Întrebări

Cursuri similare

  • MSc pentru siguranța alimentelor, PgDip, PgCert, PgProfDev (învățare online)
    • Online
  • Securitate alimentară globală și MSc în nutriție, PgDip, PgCert (învățare online)
    • Online
  • Certificat in lucrator in alimentatie
    • Online