
MSc in
Master în științe în politică și guvernare europeană
Neapolis University Pafos Distance Learning

Informatie cheie
Locația campusului
Online Cyprus
Limbi Străine
Engleză,
Formatul de studiu
Învățământ la Distanță
Durata
3 semesters
Ritm
Part time
Taxe de școlarizare
Contactează şcoala
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
Cea mai devreme dată de începere
Contactează şcoala
Introducere
Programul este acreditat de Agenția pentru Asigurarea Calității și Acreditarea Ciprului în Învățământul Superior (CYQAA)
Scopul programului de masterat în politică și guvernare europeană este de a oferi un curs de studiu avansat celor care aspiră să devină lideri eficienți în afacerile europene, atât în sectorul privat, cât și în cel public. Curriculum-ul programului este conceput pentru a explora elementele esențiale ale politicilor UE și pentru a pregăti studenții pentru responsabilități din ce în ce mai complexe în diplomație, organizații internaționale și sectorul public, administrația locală și organizații de cercetare și non-profit. Curriculum-ul de bază pune accentul atât pe abilitățile și cunoștințele necesare pentru a gestiona în mod eficient afacerile UE, cât și pentru a înțelege cadrele internaționale, europene și naționale în care politica este elaborată și sarcinile sunt definite și evaluate.
Programul oferă cunoștințe actualizate într-o serie de discipline diverse care alcătuiesc domeniul studiilor europene, cum ar fi afacerile / economia, politica și dreptul. În plus, programul echipează studenții cu abilități analitice, de responsabilitate și de conducere, îmbunătățind capacitatea lor de luare a deciziilor și promovând bunăstarea organizațională în contextul unui mediu european în continuă schimbare și competitiv.
O filozofie fundamentală a programului este abordarea empirică a studiului guvernării, unde cunoștințele și abilitățile nou dobândite ale elevilor sunt amestecate cu experiența lor profesională și sunt aplicate cazurilor din viața reală.
Această abordare extinde și aprofundează înțelegerea studenților cu privire la problemele transfrontaliere și la procesele de politici, încurajează abilitățile de cercetare, analiză, sinteză și creativitate și încurajează inovarea și conștientizarea rolului actorilor internaționali concurenți; în cele din urmă, dezvoltă conștientizarea problemelor sociale, culturale și globale care afectează deciziile politice.
Avantajele programului
- Prestigiul internațional și recunoașterea Universității Neapolis din Pafos.
- Personal academic excelent, cu o puternică expertiză în materiile predate.
- Colaborări internaționale cu multe universități.
- Flexibilitatea învățării la distanță.
- Utilizarea tehnologiei și resurselor avansate.
- Alegerea dinamică între educația la distanță sincronă și asincronă.
- Taxe de școlarizare competitive.
Admitere
Curriculum
Structura programului
Durata acestor studii este de trei semestre. Înscrierile pentru programul postuniversitar au loc în septembrie și februarie/martie ale fiecărui an universitar. Fiecare curs durează un semestru academic. Toți studenții înscriși în Programul Postuniversitar, fie în semestrul de iarnă, fie în semestrul de primăvară, pot alege cursurile oferite în semestrele relevante. Pentru a-și finaliza cu succes studiile, studenții trebuie să acumuleze un total de 90 de credite (ECTS).
În conformitate cu anunțurile relevante făcute de către Agenția de Asigurare a Calității și Acreditare în Învățământul Superior, studenții au posibilitatea de a-și finaliza studiile postuniversitare în două semestre academice (12 luni), atâta timp cât încep susținerea Tezei de Master în timpul primului sau al doilea semestru al studiilor lor, inclusiv perioada de vară. În acest caz, finalizarea Tezei de Master poate fi prelungită în perioada verii, pentru una sau două luni. În orice caz, totalul ECTS rămâne 90.
În primul semestru, studenții trebuie să aleagă un curs obligatoriu DMETH600 și 3 din 9 cursuri opționale. În al doilea semestru, studenții trebuie să aleagă 4 din restul de 6 cursuri opționale. În al treilea semestru, studenții își pregătesc dizertația (vezi, secțiunea 5). Fiecare dintre cursuri corespunde la 7,5 credite (ECTS). Creditele pentru fiecare curs sunt distribuite astfel: 2 pentru prezența și participarea la cursuri, 2 pentru finalizarea evaluării intermediare în timpul semestrului și 3,5 pentru examenul final. Secvența cursurilor opționale oferite pe semestru este stabilită de Universitate la începutul fiecărui an universitar.
Pentru a obține diploma de master, studenții sunt, de asemenea, obligați să susțină o teză de master. Propunerea de cercetare este înaintată de către student, care poate solicita unuia dintre tutori în calitate de supervizor. Teza poate fi depusă până la un an universitar după finalizarea cu succes a celui de-al doilea semestru de studiu. Teza ar trebui să fie relevantă pentru conținutul studiilor studentului postuniversitar și trebuie să fie originală.
Studenții pot scrie dizertații de master și evaluări intermediare în limba engleză, indiferent de limba programului.
Programul este structurat astfel:
Cursurile semestrului 1 și 2
- În primul semestru, studenții trebuie să aleagă un curs obligatoriu DMETH600 și 3 din 9 cursuri opționale.
- În al doilea semestru, studenții trebuie să aleagă 4 din restul de 6 cursuri opționale.
- Secvența cursurilor opționale oferite pe semestru este stabilită de Universitate la începutul fiecărui an universitar.
- DMETH600 Design de cercetare și metode empirice în științe sociale
- DHIST610 Istoria integrării europene
- DMPA585 Guvernare și negocieri europene
- DMEP400 Abordări teoretice ale integrării europene
- DMEP300 Economie Politică Europeană
- DMEP500 Politica externă, securitate și apărare în Uniunea Europeană
- Sistemul bancar europeanDMEP600
- DMEP700 Subiecte speciale privind cooperarea polițienească și judiciară în Uniunea Europeană
- DIRSS621 Probleme contemporane în politica globală
- DIRSS622 Subiecte speciale în Mediterana de Est și securitatea Orientului Mijlociu
Semestrul 3
- Disertație DIS800
Metode de predare, învățare și evaluare
Pe parcursul anului universitar, pentru fiecare dintre cursuri, sesiunile de formare se desfășoară după cum urmează: șase (6) întâlniri de două ore cu lectorul pentru fiecare curs, care este responsabil de informarea, îndrumarea, consilierea și evaluarea studenților. Aceste întâlniri vizează în primul rând sprijinirea generală a studenților, precum și elaborarea, aprofundarea și dezvoltarea a tot ceea ce studenții studiază. Prezența elevului la aceste întâlniri nu este obligatorie. Cu toate acestea, experiența de până acum a arătat că participarea elevului la acestea contribuie la o înțelegere mai deplină a materiei și, în plus, crește probabilitatea unei performanțe mai pozitive a elevilor, atât la evaluările intermediare, cât și la examenele finale.
Fiecare curs este evaluat prin finalizarea unei evaluări la jumătatea perioadei, care este menționată în mod explicit în programa de studii și în ghidurile de studiu (eseuri, critici de literatură, manuscris de articole pentru jurnalul studentesc al universității etc.) în timpul semestrului și examenele finale la sfârșit. semestrului în locații adecvate identificate în timp, în funcție de distribuția geografică a studenților. În cazul în care un student nu participă la examen sau nu a susținut examenul semestrial de iarnă sau de primăvară, el sau ea are dreptul de a repeta examenul.
Evaluarea la jumătatea perioadei poate lua diverse forme, așa cum este descris mai devreme, cum ar fi eseuri, articole de cercetare, prezentări, critici de literatură, recenzii de cărți etc., în timpul semestrului și corespunde la 40% din nota finală, în timp ce examenul final este de 60%. Pentru ca studentul să reușească un curs, el/ea trebuie să ia atât nota finală, cât și evaluarea intermediară o notă de cel puțin 50%. Interactivitatea și evaluarea formativă fac parte din metodologia de învățare și predare.
În al treilea semestru studenții își finalizează dizertația care corespunde la 30 ECTS. Lungimea tezei depinde de tip. În cazul unei teze bibliografice, aceasta nu poate fi mai mică de 12.000 de cuvinte și mai mare de 15.000 de cuvinte. Bibliografia, anexele și rezumatul nu sunt incluse. După depunere, conducătorul transmite un raport scris și motivat, cu acordul studentului, membrilor comisiei. Sprijinul pentru teză se face public sau printr-o videoconferință electronică în fața unei comisii de trei membri.
Durata: 1,5 ani academici (3 semestre academice, 90 ECTS)
În conformitate cu anunțurile relevante făcute de către Agenția de Asigurare a Calității și Acreditare în Învățământul Superior, studenții au posibilitatea de a-și finaliza studiile postuniversitare în două semestre academice (12 luni), atâta timp cât încep susținerea Tezei de Master în timpul primului sau al doilea semestru al studiilor lor, inclusiv perioada de vară. În acest caz, finalizarea Tezei de Master poate fi prelungită în perioada verii, pentru una sau două luni. În orice caz, totalul ECTS rămâne 90.