Master în calitate, igienă și siguranță alimentară
IMF Smart Education
Informatie cheie
Locația campusului
Online Spain
Limbi Străine
Spaniolă
Formatul de studiu
Învățământ la Distanță
Durata
24 Luni
Ritm
La zi
Taxe de școlarizare
EUR 850 / per year *
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
Cea mai devreme dată de începere
Sep 2024
* Preț de bază: 8.500 €
Burse de studiu
Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile
Introducere
Sectorul agroalimentar oferă oportunități excelente de angajare, deoarece este unul dintre motoarele de creștere care contribuie la bogăția și dezvoltarea economiei spaniole.
O diplomă de master în calitate și siguranță alimentară profesionalizează și specializează absolvenții, oferindu-le o gamă largă de oportunități profesionale în acest sector extrem de divers.
Misiunea principală a industriei agroalimentare este aprovizionarea populației cu alimente sigure și de calitate, prin urmare garantarea siguranței alimentelor și îmbunătățirea alimentației, promovarea obiceiurilor de viață sănătoase și producția și consumul durabil sunt principalele obiective ale activității tuturor companiilor din sector. În ultimii ani, sectorul agroalimentar a fost unul dintre principalii piloni ai economiei spaniole, cu o contribuție ridicată la PIB. Aceasta implică faptul că cerințele cerute produselor în raport cu calitatea și siguranța alimentară pe piețele naționale și internaționale sunt din ce în ce mai mari și mai exigente.
Pentru a realiza acest lucru sunt solicitați profesioniști cu o înaltă calificare în siguranța alimentară în diferitele domenii ale sectorului (primar, procesare, achiziții, transport, distribuție etc.), precum și cu un profil din ce în ce mai complet, cu cunoștințe, abilități și abilități.versatile în ceea ce privește procesele de producție, siguranța alimentelor, standardele și legile care se aplică acestora, precum și în managementul cuprinzător al diverselor sisteme. Importantă în legătură cu siguranța alimentelor este aplicarea cerințelor preliminare și a sistemului de autocontrol HACCP, precum și a diferitelor scheme de siguranță alimentară certificabile (ISO 22000, FSSC 22000, BRC, IFS, GLOBALGAP).
Cea mai inovatoare școală de biotehnologie și farmacie
Vă urăm bun venit la IMF Smart Education School of Biotech & Pharma. Formarea la școala noastră vă deschide către o lume multidisciplinară, plină de progrese științifice, care sunt proiectate în soluții avansate pentru sănătate și bunăstare.
Dezvoltarea medicamentelor este un proces extrem de inovator bazat pe cea mai recentă tehnologie farmaceutică care face parte dintr-un mediu medico-clinic. Garantarea calității, siguranței și eficacității tratamentelor este obiectivul dezvoltatorilor și producătorilor, pe care autoritățile sanitare îl impun prin competențele lor de reglementare.
Dacă aveți o diplomă sau o pregătire în științele sănătății, sau în oricare dintre domeniile chimice, biologice sau tehnologice care le dau fundație, această școală vă oferă un itinerar care vă va ajuta să vă modelați sau să vă extindeți cariera profesională. De la calitate farmaceutică și cosmetică la sarcini de înregistrare a medicamentelor, de la cercetare clinică la standarde și cerințe pentru autorizare.
Construiește-ți sau extinde-ți viitorul profesional cu un training modular care propune un itinerariu de pregătire și actualizare graduală. Învățăturile noastre online, bazate pe conținut pregătit de experți autentici, vă oferă această oportunitate
Studenți ideali
Profesionisti legati de alimentatie, fie prin pregatirea academica, fie prin experienta profesionala, care doresc sa dobandeasca cunostinte de specialitate in managementul calitatii si siguranta alimentara, precum si in tehnologia productiei si procesarii alimentelor de la productia primara la consumator.
Rezultatul programului
- Cunoștințe aprofundate despre nutrienții prezenți în alimente și cerințele nutriționale în diferite etape ale vieții.
- Cunoașterea aprofundată a condițiilor de alterare și contaminare a diferitelor grupe de alimente. Aplicați diferite metode de conservare în funcție de diferitele caracteristici ale acestora.
- Capacitatea de a evalua informațiile pe care ar trebui să le conțină etichetarea care însoțește produsele alimentare, precum și implicațiile acestora pentru siguranța alimentară.
- Cunoștințe avansate în concepte de igiena alimentară, măsuri preventive și corective pentru implementarea acestora și în industria alimentară. Aplicarea legislației și reglementărilor actuale privind calitatea și siguranța alimentelor în Spania și Europa.
- Abilitatea de a identifica, analiza în profunzime și evalua riscurile potențiale în diferitele faze ale lanțului alimentar. Aplicarea sistemului HACCP, precum și condițiile prealabile.
- Cunoștințe de specialitate despre operațiunile unitare fundamentale în prepararea, transformarea și conservarea alimentelor; fundamentele instrumentației și cele mai importante variabile ale proceselor; precum și procesele tehnice ale unora dintre cele mai importante sectoare din industria alimentară din Spania.
- Cunoștințe aprofundate și capacitatea de a proiecta, dezvolta și integra managementul calității, mediului și sănătății ocupaționale ISO 9001 într-o companie alimentară conform diferitelor modele internaționale de siguranță alimentară; precum și standardele internaționale de siguranță alimentară (ISO 22000, FSSC 22000, IFS, BRC, GLOBALGAP).
- Cunoștințe de specialitate ale altor sisteme: calitate diferențiată (DOP, IGP, ETG, Producție Bio), Halal sau Kosher.
- Capacitatea de a efectua audituri interne de calitate în companiile alimentare pentru a evalua implementarea diferitelor sisteme sau protocoale de calitate și siguranță alimentară.
- Director de proiecte agroindustriale sau ferme, inovatoare în produse agroalimentare sau în proiecte de biotehnologie aplicată ingineriei agricole și zootehnice.
- Tehnician control calitate.
- Tehnician Control Calitate, Analiza Pericole și Puncte Critice de Control HACCP în Servicii de Restaurare.
- Cercetător în laboratoare de control și analiză a calității sau trainer.
- Consultant pentru implementarea Standardelor de calitate a alimentelor (BRC, IFS, ISO 22000, etc.), HACCP precum si consultanta juridica, stiintifica si tehnica.
- Auditor pentru siguranța alimentelor.
Curriculum
Master conceput de un comitet de experți format din medici și profesioniști activi de la companii de vârf în domeniul siguranței alimentare. Experiența lor garantează adecvarea studiilor și a competențelor dobândite, fie pentru intrarea în lumea muncii, fie pentru perfecționarea profesională în sector.
Mancarea
- Mâncare și nutriție
- Microbiologia alimentelor
- Alterarea și contaminarea alimentelor
- Alergii și intoleranțe alimentare
Conservarea alimentelor
- Grupe alimentare. Alterarea și contaminarea diferitelor grupe de alimente
- Conservarea alimentelor
- etichetarea produselor alimentare
Siguranța și Igiena Alimentară
- Siguranța și igiena alimentară
- Trasabilitate
- Sistem de autocontrol
Operațiuni de transformare și conservare a alimentelor
- Pregatirea materiei prime
- Reducerea apelurilor
- Amestecat
- Separarea mecanică
- Fermentaţie
- Tratament termic
- Îndepărtarea căldurii
- Tratamente non-termice
- Deshidratare
- Concentraţie
- Ambalare
- Operațiuni și servicii auxiliare
- Impactul asupra mediului al industriei alimentare
Instrumentatie pentru masurarea si controlul variabilelor
- Măsurarea variabilelor
- Instrumente de măsurare și control
- Controlul proceselor
- Metrologie și calibrare
Procese tehnice de pregătire
- industriile de lapte
- industriile cărnii
- Legume preparate
- Ulei de masline
- industria berii
- Fabricarea vinului
- Ape potabile ambalate
- Băuturi răcoritoare
- Prepararea pastelor
- cereale de dimineață
- Produse marine
- Mâncăruri pregătite
Fundamentele managementului calității și siguranței alimentelor
- Managementul calității și siguranța alimentelor. Concepte de bază și evoluție
- Infrastructuri de calitate
- Sisteme de management al calității. ISO 900
- Sisteme de management al calității mediului. Standard ISO 1400
- Sisteme de management al sănătății și securității în muncă. ISO 4500
- Statistici aplicate calitatii
Modele de sisteme de management al calității și siguranța alimentelor
- Modele de sisteme de management aplicabile sectorului alimentar
- Reglementări, standarde și protocoale specifice de siguranță alimentară. GFSI
- Sistem de autocontrol HACCP+ ISO 900
- BRC
- IFS
- GLOBALG.AP
- ISO 22000
- FSSC 22000
- Alte scheme de certificare
- Alte sisteme de certificare
- Anexă: Spre un standard spaniol: SAL
Implementarea, Documentarea, Auditul și Îmbunătățirea Sistemelor de Management
- Implementarea sistemului de management
- Suportul documentar al sistemului de management
- Integrarea sistemelor de management
- Auditul sistemelor de management
- Îmbunătățirea continuă și excelența în afaceri
- Instrumente pentru îmbunătățirea continuă
Teza de masterat
Scopul Tezei de Master (TFM) este de a evalua individual cunoștințele avansate și abilitățile generale ale gradului dobândite de student prin finalizarea unei lucrări, proiect, raport sau studiu original. Pentru student, este și o oportunitate imbatabilă de a aplica cunoștințele dobândite prin recrearea mediului și condițiilor contextului real de muncă.
curs de limba engleză
De bază, Preintermediar, Intermediar sau Avansat Studentul poate alege unul dintre cele patru niveluri.
Impactul și valoarea Big Data
- Standarde de management de proiect
- Management agil de proiect
- Aspecte normative și etice
- Guvernarea datelor
Metodologii agile. Scrum
- Ce este Scrum și cum se aplică
- Cadrul Scrum
- Echipe auto-organizate
- Rolul clienților și părților interesate
- Management agil de produse și proiecte
- Dezvoltare și integrare continuă
- Cum să evoluezi către o organizație agilă
Admitere
Burse și finanțare
Taxa de școlarizare a programului
Galerie
Acreditări
Despre Școală
Întrebări
Cursuri similare
Master în Inginerie, Managementul Calității (Online)
- Turku, Finlanda
Master în Managementul Calității și Operațiuni
- Online Mexico
Master în calitate, mediu și siguranță în construcții
- Online