Keystone logo
© Euler-Franeker Memorial University with public domain portrait of J. Euler
The Euler-Franeker Memorial University

The Euler-Franeker Memorial University

The Euler-Franeker Memorial University

Introducere

EULER (forma scurtă, forma lungă: Institutul The Euler-Franeker Memorial University ) este un institut academic independent înființat oficial în cadrul EUCLID (Universitatea Euclid), o organizație interguvernamentală bazată pe tratate cu o cartă universitară. EULER deține, de asemenea, o carte universitară separată în Regatul Țărilor de Jos, care îi permite să acorde atât diplome EUCLID, cât și EULER în temeiul dreptului național și internațional.

Datorită acestei istorii și relații strategice, EULER este capabilă să profite din plin de infrastructura și recunoașterea instituțională a EUCLID, păstrând în același timp caracteristicile și viziunea unică.

La răscrucea tradiției și modernității

Viziunea lui EULER ca universitate „Memorial” este de a continua și de a reînvia tradiția de rigoare științifică, dispută (dezbatere formală) și angajament socio-spiritual a marilor universități din Europa, în special a Universității Franeker originale, care a oferit o educație extraordinară între 1585. și 1811. EULER beneficiază de sprijinul financiar, tehnologic și academic al unei organizații interguvernamentale pentru a relua și a angaja o mare tradiție de excelență academică globală.

Istoria noastra

Suntem mândri să facem parte din Regatul Țărilor de Jos, deoarece, într-adevăr, rădăcinile noastre sunt adânci în istorie, până la Țările de Jos în anii 1500, 1585 mai exact, anul înființării Universității din Franeker. Această universitate remarcabilă a continuat în forma sa inițială până când a fost desființată de împăratul francez Napoleon în 1811 și, în cele din urmă, și-a încetat operațiunile, chiar și forma ei Athenaeum în 1843. Cu toate acestea, „cenusa lui Franeker” a rămas mocnind ca viziunea sa durabilă de a armoniza știința și filosofia. , cercetarea și teologia au rămas din ce în ce mai relevante.

O sută optzeci de ani mai târziu, flacăra a fost reaprinsă printr-o carte universitară memorială aprobată de Ministerul Educației, Științei, Culturii și Sportului (Willemstad, Curaçao, Regatul Țărilor de Jos). Carta a acordat The Euler-Franeker Memorial University (Fundație) dreptul legal de a reînvia moștenirea și viziunea acestei remarcabile instituții olandeze, comemorand totodată, pentru prima dată într-un nume de universitate, moștenirea profundă a lui Leonard EULER .

Burse și finanțare

EULER se străduiește să fie o instituție excepțional de accesibilă și totuși să înțeleagă provocarea de a plăti pentru investiția necesară în învățământul superior.

EULER nu este în măsură să trimită solicitanții către surse externe de fond, dar va emite o scrisoare oficială de admisibilitate care poate fi folosită pentru a asigura finanțare de la bănci și alte surse de finanțare.

Următoarele burse EULER sunt disponibile în prezent. Vă rugăm să întrebați de la Biroul de Admitere pentru informații suplimentare despre calificări și proceduri.

Locații

 • Willemstad

  Cas Coraweg, 105-A, , Willemstad

 • Willemstad

  Cas Coraweg, 105-A, , Willemstad

 • The Hague

  EULER | EU&NL Liaison Office Johan de Wittlaan 7, 2517 JR, The Hague

  Întrebări