Keystone logo
ESCP Business School

ESCP Business School

ESCP Business School

Introducere

Fondată în 1819, ESCP Business School a produs generații de lideri și antreprenori. Cu cele șase campusuri urbane din Berlin, Londra, Madrid, Paris, Torino și Varșovia, identitatea cu adevărat europeană a ESCP îi permite să ofere un stil unic de educație multiculturală în domeniul afacerilor și o viziune globală în problemele de management internațional. În fiecare an, ESCP întâmpină peste 6.000 de studenți și 5.000 de directori din peste 120 de țări diferite, oferindu-le o ofertă cuprinzătoare de cursuri de management și programe de specialitate (Licență, Master, Executive MBA, Doctorat și Executive Education). www.escp.eu – Urmărește-ne pe Twitter @ESCPeurope

Istorie

Deși marca ESCP Business School a evoluat de-a lungul celor aproape 200 de ani de istorie, a rămas mereu loială primelor sale trei litere. Începând din 1819 sub numele de École Spéciale de Commerce et d'Industrie și la scurt timp după aceea redenumit École Supérieure de Commerce, a devenit ESCP cincizeci de ani mai târziu, în 1869. După fuzionarea cu școala soră, Școala Europeană de Management (EAP), în 1999, școala a fost numită ESCP-EAP timp de aproximativ un deceniu. În cele din urmă, în 2009, numele școlii s-a transformat în ESCP Europe, făcând referire explicită la moștenirea și poziționarea sa europeană.

Sfera internațională a ESCP Business School a fost vizibilă încă de la vârsta sa fragedă. Deja clasa din 1824 număra 30% dintre studenții internaționali cu 15 naționalități diferite, printre care șapte spanioli, cinci brazilieni, cinci olandezi, patru germani și doi americani.

Educația lingvistică a fost o parte esențială a primei sale programe, care includea, pe lângă gramatica franceză, și cursuri de engleză, germană și spaniolă. Începând cu 1825, un total de zece limbi au fost predate la ESCP, iar studenții trebuiau să studieze cel puțin trei dintre ele.
Aproximativ un secol și jumătate mai târziu, ESCP a fost din nou un pionier prin crearea unei școli de afaceri multi-campus. Pentru a răspunde chemării europene a Școlii, au fost deschise campusuri în Germania și în Regatul Unit în 1973, urmate de Spania în 1988, Italia în 2004 și Varșovia în 2015. În contextul unei lumi din ce în ce mai globalizate, ambiția lui ESCP Business School de astăzi este să formeze manageri cu adevărat europeni prin promovarea legăturii dintre valorile umaniste și educația managerială. ESCP devine o adevărată școală europeană deschisă lumii.

Repere ale secolului XXI

 • 2001: Programul de Master în Management al ESCP este validat de City University London, care oferă studenților posibilitatea de a obține un Master european în Management.
 • 2002: ESCP Business School este acreditat de Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB), ceea ce o face una dintre primele școli de afaceri cu acreditare Triple Crown: AACSB, EQUIS și AMBA.
 • 2004: Este fondat un al cincilea campus în Torino, Italia. Studenții de la Master în Management pot obține diploma italiană Laurea Magistrale, validată de Universitatea din Torino.
 • 2005: Școala își inaugurează campusul din Londra după ce s-a mutat de la Oxford. ESCP are acum campusuri urbane în cinci mari orașe europene: Paris, Londra, Berlin, Madrid și Torino.
 • 2007: Programul de Master în Management este recunoscut de Universitatea Carlos III din Madrid, iar studenții pot obține diploma spaniolă de Master Europeo en Administración y Dirección de Empresas. ESCP poate acorda o diplomă națională în fiecare dintre cele cinci țări de implantare.
 • 2015: Școala își stabilește al șaselea campus european printr-o alianță strategică cu Universitatea Kozminski din Varșovia, singura școală de afaceri din Europa Centrală și de Est cu acreditare triplă (AACSB, EQUIS, AMBA).
 • 2016: Campusul din Paris se extinde în cartierul Montparnasse (malul stâng al Parisului), pentru a dezvolta activități de Executive Education și pentru a sprijini dezvoltarea și creșterea școlii.
 • 2018: ESCP Business School devine autonom față de Camera Regională de Comerț și Industrie Paris Île-de-France, care este acum acționarul majoritar al școlii.

Misiune

„Misiunea luiESCP Business Schooleste de a inspira și educa liderii de afaceri de mâine.”

Convingerea noastră este că liderii de afaceri de mâine vor trebui să fie internaționali, digitali și eficienți intercultural. Abordarea noastră față de educație și structura organizațională reflectă acest lucru, cu programe internaționale puternice furnizate de o facultate integrată (paneuropeană) în campusuri din fiecare dintre principalele piețe ale Europei.

Avansăm această misiune prin abordarea noastră unică a educației și cercetării în management internațional, care promovează experiența transnațională, colaborarea și învățarea într-un cadru pan-european.

În 2015, Școala a oficializat o abordare și o perspectivă unică sub acronimul C4B: Cultures for (4) Business. Aceasta continuă să ne ghideze activitatea și este acum încorporată într-un nou Plan Strategic pentru perioada 2018-2022.

Viziunea noastra

(Ce și unde vrem să fim până în 2022)

„În 2022, ESCP va fi recunoscută la nivel mondial ca fiind cea mai importantă școală de afaceri europeană pentru educația managerială axată pe plan internațional.Viziunea noastră implică

 • producerea și diseminarea cercetării de clasă mondială în managementul internațional/comparativ care modelează modul în care organizațiile și liderii gândesc și se comportă;

 • producerea de absolvenți inteligenți din punct de vedere cultural și digital, echipați pentru a modela și conecta lumile de afaceri de mâine;

 • implicarea semnificativă cu afaceri, absolvenți și guvern pentru a promova progresele în practica internațională de management și relațiile interculturale;

 • valorificarea diversității în toate formele sale ca sursă de inovație, forță și leadership

Caracteristici Campus

Fapte reale

 • 6 campusuri: Berlin, Londra, Madrid,
  Paris, Torino și Varșovia
 • 130 de alianțe academice în Europa și în lume
 • Triple acreditare: AACSB - EQUIS - AMBA
 • Clasat în mod regulat printre cele mai bune școli de afaceri din lume
 • Guvernanță europeană reprezentând identitatea europeană profundă a Școlii

  Acreditări

  Acreditat EFMD EquisAcreditat AACSB

  Locații

  • Spain Online

   Spain Online, Spania

  • Madrid

   c/ Arroyofresno, 1 28035 - Madrid Spain, , Madrid

   Întrebări