Trebuie să învățăm să punem la îndoială ipotezele noastre fundamentale și să învățăm să punem întrebări mai profunde care ne ajută să depășim și să includem mai multe perspective dacă sperăm să direcționăm omenirea către un viitor incert cu înțelepciune, previziune și precauție.

Dimensiunea Worldview vă invită să deveniți mai conștienți de modul în care propria dvs. viziune asupra lumii și sistemul de valori vă afectează nevoile percepute și modul în care vă puteți propune și proiecta soluții în orice situație dată.

Această dimensiune poate fi considerată ca un program autonom sau ca punct de plecare pentru cursul nostru de 10 luni online de design pentru durabilitate. Costul acestei dimensiuni este de £ 350 GBP. Cursul, care include o perioadă de orientare, durează opt săptămâni. Vă sugerăm să dedicați cursului un minim de 10 ore pe săptămână, pentru a beneficia de acesta.

Prin identificarea unei serii de perspective valabile, a viziunilor asupra lumii și a sistemelor de valori și punerea lor în context unul cu celălalt, mai degrabă decât să le vedem ca fiind reciproc exclusive sau contradictorii, luăm primul pas important pentru a putea facilita dialogurile complexe cu mai mulți actori care va depinde tranziția locală, regională și globală la durabilitate și culturi regenerative.

Condiționarea noastră culturală ne predispune deseori să separăm perspectivele științifice, artistice, spirituale sau filosofice ale lumii în diferite categorii și le atribuim o valoare diferită fiecăruia dintre ele.

În această dimensiune, veți avea ocazia să explorați multe perspective diferite și să învățați să construiți o viziune lumească mai bogată și mai holistică care să depășească și să includă multe puncte de vedere.

Informați de această viziune globală asupra lumii, sperăm să luăm decizii mai înțelepte în materie de proiectare, bazându-ne pe evaluarea diverselor perspective ca expresii potențial relevante, dar diferite, ale intimității noastre participative comune, ca parte a unui întreg transformant în care ne comportăm, participăm și ne afectează gândurile și acțiunile.

Oamenii pot alege să numească acest întreg sau toate, Cosmosul, Universul, Viața, Unul, Natura, conștiința, Divinul, Preaiubitul sau Dumnezeu, așa cum este numit în multe limbi și credințe. Scopul nostru nu este să apreciem o perspectivă sau o paradigmă mai presus de alta, ci să construim un caleidoscop mai bogat de perspective care să poată informa acțiunile mai înțelepte și căile de a participa în mod corespunzător în această integritate.

Conținutul curricular al dimensiunii lumii a fost scris de Daniel Christian Wahl cu contribuțiile lui Hildur, Ross Jackson și Will Keepin.

Această dimensiune a cursului Design for Sustainability se bazează pe cinci module, fiecare cu câte patru subcapitole.

Modul 1 Vizualizări globale globale

Începem prin a explora diferite moduri de a cunoaște și de a participa în lume care au modelat evoluția culturii occidentale, analizând mai atent rolul "organizării ideilor" și a diferitelor moduri de conștiință în experiența realității noastre.

Modulul 1 explorează următoarele întrebări:

 • Care este narațiunea culturală dominantă care a modelat viziunea asupra lumii care informează comportamentul culturii globalizate moderne?
 • Care sunt obstacolele cheie în calea gândirii holistice și cum are o abordare holistică a științei - Știința Goethean, noua fizică și teoria complexității - au contribuit la transformarea treptată a viziunii reducționiste și mecanice asupra lumii?
 • Cum putem deveni participanți activi la o tranziție globală către o înțelegere mai compasiune și biofilă a interdependenței noastre cu toată viața exprimată prin design pentru sănătatea și bunăstarea întregii sisteme pentru toți?

Modulul 2 Reconectarea cu natura

Vindecarea multora dintre afecțiunile care afectează natura și cultura în acest timp de crize convergente ne cere să rezolvăm în primul rând și "criza percepției" (Fritjof Capra) și să recunoaștem interconectarea noastră cu sistemele planetare de susținere a vieții. Trebuie să ne reconectăm împreună cu natura ca o expresie a sinei noastre ecologice mai largi, pentru a găsi o sursă mai profundă de semnificație, înțelegere și putere.

Modulul 2 solicită:

 • În ce mod se poate profunda ecologia, ecopsihologia, teoria Gaia și reconectarea cu universul, povestea a 14 miliarde de ani de evoluție cosmică, ne ajută să devenim din nou încântați de lume?
 • Care este rolul tradițiilor de înțelepciune indigene și al tehnologiilor lor sacre, cum ar fi consiliul, pelerinajul și viziunile, în reconectarea noastră cu natura?
 • Cum putem învăța să proiectăm interpelarea în moduri care să creeze un sentiment de loc, informat de ecologia integrală și de un nou tip de bioregionalism cosmopolit?

Modulul 3 Transformarea conștiinței

Dezvoltarea regenerativă la scara comunităților sau a regiunilor va trebui întotdeauna să fie însoțită de dezvoltarea personală a persoanelor și colectivităților implicate în facilitarea acestei schimbări. Comunicarea eficientă a durabilității și facilitarea dialogurilor multipartitoare necesare pentru inovarea transformatoare este mult sprijinită de o înțelegere mai complexă a diferitelor viziuni asupra lumii și a sistemelor de valori pe care le-am putea întâlni în activitatea noastră.

Modulul 3 se adresează următoarelor întrebări:

 • Cum pot cadrele cum ar fi dinamica spirală, cele patru cadrane ale teoriei integrale și alte modele de dezvoltare ale conștiinței și ale sistemelor de valori ne ajută să facilităm integrarea constructivă a mai multor perspective în diverse grupuri?
 • Care sunt comunitățile și diferențele dintre spiritualitate și religie, precum și între diferite religii și căi spirituale? Cum putem respecta și aprecia aceste moduri diferite de înțelegere a sensului ca și contribuții din diferite tradiții?
 • Cum poate fiecare dintre noi să integreze dezvoltarea personală a inimii, a minții, a trupului și a spiritului în practica noastră de zi cu zi, în moduri care ne sprijină pe noi înșine, pe comunitățile noastre și pe lume, pe căile noastre de activiști evoluționiști?

Modulul 4 Sănătatea personală și planetară

Vindecarea sinelui, a comunității și a lumii este un punct central al agenților efectivi de schimbare din întreaga lume. Proiectarea pentru sustenabilitate și co-crearea diverselor culturi regenerative este fundamental despre designul salutogen (generatoare de sănătate) pentru sănătatea umană și planetară. Trebuie să avem grijă de sine și de comunitatea noastră pentru a avea grijă de funcțiile sănătoase ale ecosistemului și de biosferă și invers.

În modulul 4 oferim răspunsuri tentative la următoarele întrebări:

 • Cum stilurile de viata sanatoase, o mai mare egalitate, coeziunea comunitatii si un sentiment de apartenenta si locul contribuie la o intelegere mai cuprinzatoare a sanatatii?
 • Care este legătura de scară dintre sănătatea umană, ecosistemul și planeta și care sunt constrângerile majore ale acestui model care se leagă?
 • Cum ne înțelegem rezistența personală, comunitară și bioregională ca aspecte interconectate ale sănătății sistemice care ne informează acțiunile și desenele?

Modulul 5 Spiritualitate antrenată

Viziunile noastre despre lume și sistemele de valori influențează comportamentele și judecățile noastre, iar acestea au ca rezultat modelele noastre și sistemele și procesele pe care le-am înființat. Lumea pe care am creat-o în jurul nostru influențează modul în care vedem lumea. Împreună vom aduce o lume prin intențiile, acțiunile și inacțiunea noastră. Acest modul explorează modul în care putem deveni creativi creativi eficienți, facilitând schimbările transformative și valorificând puterea rețelelor locale și globale de schimbare prin colaborare.

Acest modul vă invită să luați în considerare următoarele întrebări:

 • Cum poate orientările lui Will Keepin pentru spiritul angajat să informeze o practică mai eficientă pentru creațiile culturale și facilitatorii transformării și schimbării?
 • Ce procese există pentru a se uni în comunitate și a imagina viitorul pe care vrem să îl co-creăm împreună? Care sunt pașii în astfel de procese de vizionare?
 • Există teme comune între viziunile existente ale societăților durabile și culturile regenerative și cum ar putea să ne informeze munca individuală și colectivă în tranziția către epoca planetară relocalizată?

Ce veți primi

 • cartea de curs descărcată, cu cele mai recente cercetări și resurse suplimentare (disponibilă și ca o carte electronică on-line)
 • un manual al studenților care conține toate informațiile importante privind cursul
 • un Ghid pentru studenți: descrierea rezultatelor învățării fiecărei dimensiuni, a obiectivelor și a cronologiei, plus un set de activități pentru fiecare modul al călătoriei de învățare
 • accesul la campusul virtual, unde vă alăturați sălile de clasă, forumurile, echipele de proiectare, aveți o comunicare directă cu tutori, accesați materialele de probă, toate materialele de învățare și activitățile de certificare, precum și mediile sociale legate de curs
 • orientarea spre campusul virtual, instrumentele de e-learning și platforma Moodle
 • suport complet tehnic și academic pentru a naviga cursul virtual și pentru a obține toate rezultatele învățării
 • un certificat de absolvire din Gaia Education
 • abilitatea de a câștiga credite pentru a continua programul nostru pilot de certificare în domeniul durabilității și designului
 • abilitatea și abilitățile practice de a lua pași activi în domeniul strategic al Proiectului pentru durabilitate
 • deschizând calea de a se alătura Călătoriei de învățare a Gaia Education

Investiția ta

Costul acestui curs unic și interesant este de £ 350 GBP . Aceasta poate fi cea mai bună investiție pe care o faceți vreodată pentru dvs. Durata acestei dimensiuni este de opt săptămâni, cuprinzând aproximativ 80 de ore de studiu. Înregistrați-vă cu o lună înainte de data de începere pentru a obține o reducere de 20% pentru bebeluși timpurii !

După finalizare, veți fi înzestrați cu înțelegerea și abilitățile necesare pentru a deveni un producător de schimbări de încredere în problemele de sustenabilitate ale lumii. De asemenea, vă va califica să continuați studiul în programul nostru complet certificat, Design for Sustainability și să vă alăturați unui Studio de Design după ce ați completat cele patru dimensiuni ale cursului.

Program predat în:
Engleză
Spaniolă
Portuguese (Brazil)
Gaia Education

Vezi 5 mai multe cursuri de la Gaia Education »

Ultima actualizare November 27, 2018
Acest curs este Online
Duration
8 săptămâni
Part time
La zi
Price
350 GBP