Curs online: o introducere în managementul riscului de credit

TU Delft Open & Online Education

Descrierea programului

Citește Descrierea Oficială

Curs online: o introducere în managementul riscului de credit

TU Delft Open & Online Education

Imaginați-vă că sunteți o bancă și că partea principală a afacerii dvs. zilnice este de a împrumuta bani. Din păcate, banii de împrumut sunt o afacere riscantă - nu există nici o garanție 100% că veți primi toți banii înapoi. În cazul în care debitorul implicite, vă veți confrunta cu pierderi din portofoliul dvs. Sau, într-un scenariu puțin mai extins, dacă calitatea creditului contrapartidei se deteriorează în funcție de un sistem de rating, împrumutul va deveni mai riscant. Acestea sunt situații tipice în care se manifestă riscul de credit.

În conformitate cu Acordul de la Basel, un cadru de reglementare global pentru instituțiile financiare, riscul de credit este unul dintre cele trei riscuri fundamentale pe care o bancă sau orice altă instituție financiară reglementată trebuie să o facă atunci când operează pe piețe (celelalte două riscuri fiind un risc de piață și risc). După cum ne-a arătat criza financiară din 2008, o înțelegere corectă a riscului de credit și a capacității de gestionare a acestuia sunt fundamentale în lumea de astăzi.

Acest curs vă oferă o introducere în modelarea și acoperirea riscurilor de credit. Vom aborda riscul de credit din punctul de vedere al băncilor, dar majoritatea instrumentelor și modelelor pe care le vom prezenta în general pot fi benefice și la nivel corporativ.

La sfârșitul cursului, veți putea înțelege și utiliza în mod corect instrumentele de bază ale managementului riscului de credit, atât din punct de vedere teoretic, cât și, mai ales, din punct de vedere practic. Acesta va fi un curs destul de neconvențional. Pentru fiecare metodologie, vom analiza punctele sale forte, precum și punctele sale slabe. Vom face acest lucru într-un mod riguros, dar și cu distracție: nu este nevoie să fii plictisitor.


Ce veți învăța

  • Definiția și implicațiile riscului de credit pentru bănci și alte instituții financiare
  • Cele mai recente reglementări privind riscurile pentru bănci: Basel II și Basel III
  • Cum să utilizați în mod critic măsuri de bază ale riscului cum ar fi Value-at-Risk și Scăderea așteptată: calcul și interpretare
  • Definirea și utilizarea ratingurilor de credit
  • Cum se defineste probabilitatea de neplata a unei contrapartide
  • Modele importante de risc de credit cum ar fi modelul Merton, modelul Moody's KMV, CreditMetrics ™ și Credit Risk Plus ™
  • Elementele de bază ale swap-urilor de credit default (CDS)
  • Ce test de stres este și de ce este util
Această școală oferă programe în:
  • Engleză


Ultima actualizare August 30, 2018
Durata & Pret
Acest curs este Online
Start Date
Data începerii
Înscriere Deschisă
Duration
Durata
7 săptămâni
Cu jumătate de normă
Price
Preţ
Gratuit
Information
Deadline
Iulie 31, 2019
Locations
Ţările de Jos - Netherlands Online
Data începerii : Înscriere Deschisă
Termen limită de aplicare Iulie 31, 2019
Data terminării Contactează şcoala
Dates
Înscriere Deschisă
Ţările de Jos - Netherlands Online
Termen limită de aplicare Iulie 31, 2019
Data terminării Contactează şcoala