Master în formarea profesorilor de spaniolă ca limbă străină

Generalități

Programul de descriere

În ultimele timpuri, poziția privilegiată care s-a întâmplat să ocupe limba spaniolă printre limbile lumii și creșterea în consecință a cererii de predare a limbii spaniole au relevat necesitatea avansării, cercetării și instruirii în acest domeniu.

În prezent, spaniola este a doua limbă de comunicare internațională și a patra cea mai vorbită din lume (este limba maternă a peste 400 de milioane de oameni care trăiesc în mai mult de 20 de țări). În Statele Unite sunt peste 30 de milioane de vorbitori de spaniolă, iar în Canada, spaniola este limba cu cea mai mare creștere. De asemenea, cererea explozivă pentru cursuri de limbă spaniolă care au avut originea la începutul anilor ’90 și care a crescut progresiv până astăzi, este un alt factor pozitiv care denotă importanța formării unor profesioniști buni.

Europa începe să experimenteze o situație destul de similară. Conform datelor Institutului Cervantes, între patru și cinci milioane de oameni studiază spaniola ca limbă străină în Uniunea Europeană. De asemenea, interesul pentru limba spaniolă a crescut în țările nou încorporate în UE sau în țări precum Norvegia sau Elveția, unde creșterea numărului de studenți este foarte semnificativă. O consecință a acestei tendințe este creșterea marcată a cererii de cursuri de spaniolă care au apărut la nivel mondial.

În acest context, FUNIBER oferă un program de instruire pentru profesorii de limbă spaniolă ca limbă străină al cărui obiectiv principal este să răspundă la această nouă realitate. Conținutul masteratului în lingvistică aplicat la predarea limbii spaniole ca limbă străină și cele ale Master în formarea profesorilor de spaniolă ca limbă străină sunt identice. Singurul lucru care variază este denumirea și gradul aceluiași în funcție de universitatea în care studentul s-a înscris.

Conținutul masteratului în lingvistică aplicat la predarea limbii spaniole ca limbă străină și cele ale Master în formarea profesorilor de spaniolă ca limbă străină sunt identice. Singurul lucru care variază este denumirea și gradul aceluiași în funcție de universitatea în care studentul s-a înscris.


Modelul pedagogic

Programul nu se reduce la simpla furnizare de conținut, ci se derulează o serie de acțiuni pedagogice menite să promoveze învățarea în colaborare (între elevi și profesori). Aceasta se bazează pe următorul model pedagogic:

  • Model de instruire de tip cooperativ și colaborativ.
  • Bazat pe o concepție dinamică și socioconstructivistă a instruirii și învățării.
  • Evaluarea proceselor de învățare în raport cu conținutul.
  • Relevanța procesului de învățare față de produs sau rezultat.
  • Stimularea reflecției critice a profesorului în ceea ce privește practica sa de predare și gândirea pedagogică.
  • Implicarea și atenția la globalitatea persoanei în procesul de învățare (dimensiune emoțională, motivație etc.).
  • Metoda de lucru apropiată de cea a cercetării prin acțiune.
  • Grupuri interactive și multiculturale.
  • Acest model se bazează pe patru axe: studenți, profesori, materiale și activități.
Ultima actualizare Oct 2019

Despre facultate

The growing and global presence of FUNIBER is due to a teaching model that promotes the collaboration and cooperation among nations to enrich people formation. This model is the result of more than ei ... Citeste mai mult

The growing and global presence of FUNIBER is due to a teaching model that promotes the collaboration and cooperation among nations to enrich people formation. This model is the result of more than eight years of experience of FUNIBER teaching graduate distance semi-attending and non attending virtual international projects of cooperation and formation with enterprise. This guarantees a model that supply effective results in relation to the teaching investment assumed versus the return in knowledge formation and personal and organizational learning. All of this because FUNIBER’s educative model guarantees a high quality global formation. Citește mai puţin
Barcelona , Jaén + 1 Mai mult Mai Puțin