Citește Descrierea Oficială

Master în Studii de Femei și Gender oferă abordări inovatoare, interdisciplinare pentru a analiza problemele de astăzi cele mai presante, dezvoltând în același timp abilități de gândire critică și leadership pentru a beneficia studenții în viețile lor profesionale, creative și intelectuale. Disciplina privind femeile și studiile de gen este aplicabilă pentru cadre universitare, educatori, profesioniști în domeniul sănătății, practicieni din domeniul serviciilor sociale, activiști, lucrători în domeniul drepturilor omului și profesioniști în domeniul aplicării legii care se ocupă de probleme de identitate, echitate și cetățenie atât la nivel local, cât și la nivel global.


Obiectivele programului

Programul de Master în Femei și Studii de gen va permite candidaților să:

  • Angajați-vă în analiza critică a problemelor cele mai presante de astăzi, cultivând abilitățile de conducere pentru a beneficia de viețile profesionale, creative și intelectuale ale elevilor.
  • Dezvoltarea unei baze de cunoștințe în perspectivele globale ale drepturilor omului, cu accent pe gen.
  • Familiarizați-vă cu studiile curente și cu teoria studiilor de gen și femei.
  • Activați curiozitatea academică pentru a încuraja angajarea elevilor în conducerea etică și în angajarea civică.
  • Dezvoltați o înțelegere a politicilor de identitate colectivă și individuală pentru a spori eficacitatea studenților în profesiile și comunitățile lor.
  • Dezvoltați o înțelegere a cadrelor interdisciplinare pentru a studia sexul ca pe un câmp de cercetare și ca mod de analiză.


Cerințe de program

  • Admiterea în admitere în Programul de Studii privind Femeile și Genurile
  • Finalizarea studiilor privind femeile și studiile de gen
  • Finalizarea experienței capstone, Seminarul în practica critică
  • Studenții internaționali finalizează un Seminar în cadrul cursului de Învățământ Superior în cursul primului semestru *


Curriculum

* STUDENȚI INTERNAȚIONALI: În afară de programa de bază de programe, enumerate mai jos, studenții internaționali care frecventează cursuri direct față în campusul CUC sunt obligați să participe la Seminarul în Învățământul Superior, un curs de 3 credite.

Conceptuale și teoretice ale studiilor de gen și femei

Explorarea istoriei intelectuale a studiilor de gen și femei. Începe cu o anchetă de la sfârșitul secolului al XVIII-lea și urmărește idei teoretice despre femei și gen până în prezent. Deși cursul se concentrează în primul rând pe munca teoretică occidentală, el analizează și ideile non-occidentale, mai ales că acestea critică ideile occidentale despre teoria genului. Teoriile includ probleme de rasă, etnie, clasă, sexualitate și spiritualitate

Introducere în cercetare

Acest curs examinează principiile și procesele de fundamentare ale cercetării sociale și comportamentale aplicate în diferite discipline. Acest curs este conceput pentru a permite studenților să dobândească atât o înțelegere de bază și abilități în metodele generale de cercetare. Concret, cursul pregătește studenții să fie consumatori critici ai cercetării și să fie un participant activ la generarea și implementarea cunoștințelor de cercetare.

Fundamentele epistemologice ale studiilor privind femeile și genurile

Examinarea modului în care bursa WGS a recontextualizat problemele epistemologice în filosofia științei. Acest curs se bazează pe probleme contemporane (cum ar fi violența în genuri) pentru a examina aceste și alte întrebări în contextul discuțiilor contemporane legate de epistemologie, etică și știință.

Sex, Sexualitate și Rasă în SUA

Exploră dinamica complexă, întrețesută între identități, ideologii și instituții. Acesta examinează modul în care construcțiile istorice ale diferenței se intersectează, informează și întrerupe percepțiile și realitățile democrației americane, (în) egalitatea și drepturile omului. Analizează exemple istorice și contemporane pentru a investiga forțele sociale fundamentale, aranjamentele politice și condițiile istorice care modelează interacțiunile dintre rasă, sex, clasă socială și sexualitate.

Gen, globalizare și cadre transnaționale

Examinează legăturile dintre inegalitățile bazate pe gen și politica globală și transnațională a puterii, securității, economiei politice, militarismului și ecologiei. Accentul asupra modului în care rolurile, relațiile și identitățile de gen sunt construite, desfășurate, provocate și rezistente în întreaga lume, acordându-se o atenție deosebită interconexiunilor sistemelor și structurilor de gen, rasă, clasă, sexualitate, vârstă, capacitate, cultură, religie și naţiune.

Sexul și sexualitatea în mass-media

Tendințe în reprezentarea bărbaților, femeilor și sexualității în mass-media din SUA, care se concentrează pe film și televiziune.

Subiecte avansate în domeniul studiilor privind femeile și sexul

Studiu interdisciplinar aprofundat al dezbaterilor critice din cadrul studiilor privind femeile și genurile. Oferta de curs va servi ca o cale de a oferi o varietate de teme WGS specializate. Subiectele vor varia în funcție de an și vor fi oferite pe baza interesului elevilor și instructorilor.

Gen, construirea coaliției și justiția socială

Investigarea teoriilor, practicilor și posibilităților de justiție socială din cadrul sexului. Se angajează în mod specific cu probleme de putere și privilegiu, sisteme de opresiune, intersecție și activism de gen. Exploră metodele și prioritățile eforturilor de schimbare socială în diverse contexte culturale, inclusiv în afara SUA și a Europei.

Subiecte avansate în gerontologie

Cursul va servi drept substituent pentru o varietate de cursuri de specialitate în domeniul gerontologiei. Ele vor fi dezvoltate și oferite pe baza interesului elevilor și instructorilor. Aceste cursuri sunt menite să lărgească și să completeze conținutul gerontologic oferit în cursurile necesare luate în MA în programul de Gerontologie. Exemple de cursuri de învățat: Familiile în viața ulterioară; Moartea și moartea; Îmbătrânirea și sănătatea; Rezistența pe parcursul vieții; Îmbătrânirea globală; Genul și îmbătrânirea; și sexualitatea și îmbătrânirea.

Seminar în practica critică

Curs culminant. Reflecție critică asupra convingerilor și ipotezelor proprii, deoarece acestea se referă la practicile vocaționale și personale. Aplicare practică și advocacy.


Lungime program

30 credite *, 20 de luni

Program predat în:
Engleză

Vezi 32 mai multe cursuri de la Concordia University Chicago - Online Degree Programs »

Ultima actualizare October 12, 2018
Acest curs este Online
Start Date
Ian. 2020
Duration
20 luni
La zi
Deadline
Contactează şcoala
International Students deadline. January 9th, 2019: Domestic Students deadline.
După locații
După dată
Start Date
Ian. 2020
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
International Students deadline. January 9th, 2019: Domestic Students deadline.

Ian. 2020

Location
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
International Students deadline. January 9th, 2019: Domestic Students deadline.
End Date