Master în Comunicare Tehnică și Localizare (TCLoc)

Generalități

Programul de descriere

Actualizare COVID-19: acceptăm în continuare aplicații pentru masterul TCLoc. Acest program de învățare la distanță rămâne neafectat de situația actuală și va continua așa cum este programat. Nu este necesară prezența fizică pentru a se înscrie, participa sau absolvi cu acest grad.

Un program inovator de educație continuă la University of Strasbourg , Masterul în Comunicare Tehnică și Localizare (TCLoc) este un program flexibil de învățare la distanță predat în întregime în engleză. Este disponibil în 4 opțiuni de studiu diferite, cuprinse între 12 și 24 de luni, fiecare oferind studenților acces la aceleași cursuri predate de experți și profesioniști din domeniile legate de TCLoc.

TCLoc este orientat spre carieră și este special conceput pentru profesioniștii care doresc să-și ducă educația și abilitățile la nivelul următor. După finalizarea programului, absolvenții TCLoc obțin simultan o diplomă de master de la University of Strasbourg și certificatul de nivel profesional de comunicator tehnic (tekom) recunoscut internațional, eliberat de tekom Europe, cea mai mare asociație profesională pentru comunicare tehnică. Acest tip de certificare dublă este unic în Europa și are un angajament activ și împărtășit de a reduce decalajul dintre industrie și mediul academic.

TCLoc a fost creat pentru profesioniști și studenți cu studii universitare și cariere largi. Programul se concentrează pe cinci domenii principale: comunicare tehnică, localizare, management de proiect, tehnologii web și comunicare vizuală. Prin urmare, absolvenții TCLoc pot urmări cariere în numeroase domenii în expansiune, cum ar fi redactarea și editarea tehnică, crearea și gestionarea conținutului pentru site-uri web și documentație, inginerie de localizare și management de proiect. Programul constituie al doilea an de master francez și este plasat la nivelul 7 din Cadrul european al calificărilor (300 de credite ECTS). După finalizarea programului, este posibil ca absolvenții TCLoc să urmărească un doctorat.

Cerințe de admitere

Candidații trebuie să dețină:

  • Un grad echivalent cu patru ani de studii superioare (corespunzând la 240 de credite ECTS în sistemul european) sau
  • Cel puțin trei ani de experiență profesională într-un domeniu conex (vezi VAPP, detaliat mai jos)
  • Un nivel ridicat de engleză
  • Competențe bune de utilizare a computerului

Validarea experienței profesionale și personale dobândite sau a VAPP ( Validation des Acquis Professionnels et Personnels - Decretul nr. 2013-756 din 19 august 2013) permite studenților cărora li se lipsește numărul de credite necesare pentru înregistrarea în al doilea an de studii universitare de master. înscrie. Datorită acestui proces, experiența personală și profesională a potențialilor studenți poate servi ca un substitut pentru acreditarea universitară tradițională. Dacă sunteți interesat să solicitați masterul TCLoc folosind VAPP, vă rugăm să ne contactați direct pe site-ul nostru (prin intermediul butonului de la începutul descrierii programului).

Procesul de aplicare

Admisiunile sunt deschise pe tot parcursul anului, iar cererile sunt acceptate în mod continuu pe site-ul TCLoc. După o fază inițială de listare scurtă, candidații selectați sunt invitați la un interviu video. Există două prize pe an, în iulie și în ianuarie. Mărimile clasei sunt limitate și consumurile se închid la atingerea capacității clasei.

Taxe: 5660 de euro pentru opțiunile de studiu pe 12 și 17 luni (2020). 7360 de euro pentru opțiunea de studiu pe 24 de luni (2020-2022).

Ultima actualizare Aug 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

Strasbourg is the second most international university city in France (after Paris).

Strasbourg is the second most international university city in France (after Paris). Citește mai puţin