MBA în logistică și comerț internațional

Generalități

5 locații disponibile

Programul de descriere

Cursul online de MBA în logistică și comerț internațional este un program part-time al Universității de Științe Aplicate din Wismar: tehnologie, afaceri și design (Germania).

Comerțul și logistica sunt printre cele mai mari sectoare economice la nivel mondial și extrem de complexe. Modelele de afaceri și lanțurile de valori se confruntă în prezent cu schimbări rapide, iar digitalizarea creează noi oportunități de mobilitate. Rețelele devin tot mai intense, în timp ce piețele și fluxurile comerciale se schimbă. În plus, logistica modernă trebuie să facă față noilor provocări din cauza prăbușirii ordinii mondiale globale. Schimbările climatice pun industria logistică sub presiune considerabilă pentru a inova. Oricine dorește să intre în management aici are nevoie de ani de experiență în industrie și cunoștințe solide de specialitate.

Cursul part-time MBA Logistics and Trade te pregătește într-un mod optim pentru următorii pași de carieră în industria logistică. Este aliniat la nivel internațional, se află la interfața dintre comerț și logistică, este în engleză și poate fi studiat la nivel mondial. Prin campusul online MyWINGS și aplicația de studiu, pentru prima dată, profesioniști, de exemplu din Europa, Asia, Africa de Sud și America Latină pot studia împreună într-un singur grup de studiu.

Profesori și lectori cu experiență internațională din Germania, Austria, Italia și India transmit conținutul didactic prin intermediul unor prelegeri video interactive și tutoriale live. Seminariile de participare vă oferă, de asemenea, oportunitatea de a vă extinde abilitățile și rețeaua personală. bremenports oferă o relevanță practică. În calitate de administrator de infrastructură al porturilor globale din Bremen și Bremerhaven, bremenports își aduce experiența de primă mână în predare.

„Împreună cu WINGS, un renumit furnizor de învățare la distanță, am conceput primele cursuri part-time orientate internațional pentru industria logistică.”
Robert Howe - Director general la bremenports

howe_robertWINGS - Wismar University","author_url":"","source":"©WINGS - Wismar University"}" />

Avantajele tale dintr-o privire

 • Diplomă universitară internațională „Master of Business Administration (MBA)”
 • Program part-time pentru profesioniști (în principal online)
 • Flexibil și practic
 • În engleză și disponibil în toată lumea
 • Prelegeri video multimedia (la cerere)
 • Aplicație de studiu, platformă de învățare și tutoriale live
 • Acces la bibliotecile online
 • Schimb personal și rețea prin seminarii de participare la Berlin, Copenhaga și Barcelona
 • Partener profesionist Bremenports GmbH & Co. KG
 • O echipă internațională de lectori
 • Grupuri de studiu și sprijin personal exclusiv

Acreditarea sistemului

Ca toate cursurile noastre de învățământ la distanță, MBA International Logistics and Trade este integrat în procesele sistemului intern de management al calității pentru predare și studii la Universitatea de Științe Aplicate din Wismar.

Shot with @expeditionxdrone

Opțiuni de carieră

Comerț și logistică, industria viitorului: perspectivele de angajare pentru specialiști și manageri cu înaltă calificare sunt mai bune ca niciodată. Aici sunt căutate personalități care vor însoți activ modificările viitoare care conturează industria. Cu MBA International Logistics and Trade, dobândești abilitățile de a recunoaște tendințele globale actuale, de a le transpune în strategii corporative de succes și de a schimba forma. Programul nostru de MBA vă oferă cunoștințe specializate pentru a vă permite să răspundeți la provocările de mâine ale comerțului internațional și ale logisticii într-un mod țintit și de succes.

Dacă lucrați în prezent ca:

 • Manager de dezvoltare a afacerilor
 • Supply Chain Manager
 • Cheie de cont de logistică și comerț
 • Manager de categorii
 • Manager de dezvoltare organizationala
 • Manager de afaceri strategice și internaționale
 • Controlor
 • Manager de proiect
 • Procurement and Purchasing Manager

acest program de MBA online ar putea fi foarte interesant și provocator pentru tine și pentru cariera ta ulterioară în domeniile logisticii internaționale și managementul comerțului.

Aflați totul despre comerț global, societate și mediu, management internațional general și strategic, economie internațională, finanțe comerciale, gestionare a lanțului internațional de aprovizionare, analize de date și statistici în sisteme informaționale, procese de afaceri și noi modele de afaceri, tranziție și schimbare.

Cunoștințele economice bine întemeiate îndeplinesc experiența care a fost încercată și testată în practică: accentul special al MBA se bazează pe cele mai importante subiecte de trend din industrie. Termeni precum dematerializarea, digitalizarea și defragmentarea politică, precum și sustenabilitatea sunt plasate într-un context corporativ-economic. Aflați mai multe despre inter-dependențele complexe și extindeți-vă abilitățile metodologice și de conducere. Pe lângă gândirea economică, controlul, proiectarea și gestionarea proceselor, procesele de transformare de astăzi necesită și creativitate, inovație și agilitate.

După finalizarea cu succes, veți primi titlul universitar internațional „Master of Business Administration (MBA)” de la Hochschule Wismar, Universitatea de Științe Aplicate, Tehnologie, Afaceri și Design. Acest lucru vă va echipa pentru piața internațională și vă va califica pentru un rol de management exigent. Oricine studiază astăzi pe plan internațional are cele mai bune perspective de a face carieră într-una dintre cele mai mari industrii din lume.

Rute de transport

 • Comerț - lanțuri valorice globale
 • Transport intermodal de marfă
 • Transport aerian
 • livrare

sectoare

 • comerț
 • Expediere de mărfuri
 • Linii de transport maritim
 • Operatori de terminale
 • Companii de logistică
 • Expediere de mărfuri
 • Porturi și aeroporturi

logistics, truck, frachtschiff

Curriculum

Modulele de studiu și teza de master sunt evaluate conform standardelor internaționale. În total sunt acordate 90 de credite (ECTS). Programul de studiu include 15 module în 4 semestre. Fiecare semestru se încheie cu un atelier de proiect conceput pentru a rezuma și aplica conținutul învățat. Pentru studenții care trebuie să obțină 120 de credite, oferim un semestru opțional cu 30 de credite suplimentare.

Programul este predat în engleză. Pe parcursul programului, sunteți prezentat la scenarii din mediul dvs. profesional, identificând problemele din mediul operațional și dezvoltați soluții bazate pe știință. Pentru informații suplimentare despre conținutul modulelor sau obiectivele de calificare, consultați modulul corespunzător din capitolul următor.

Regulat

Semestrul I Credite (ECTS) 20 Al doilea semestru Credite (ECTS) 20

Management internațional general și strategic

4

Analiza datelor și statisticile în sistemele informaționale

4

Economii internationale

4

Dreptul internațional privind contractele și comerțul

4

Finanțarea comerțului

4

Managementul tranziției și schimbărilor

4

Managementul lanțului de aprovizionare internațional

4

Organizarea și managementul portului

4

Comerț global, societate și mediu

4

Digitalizare, procese de afaceri și noi modele de afaceri

4

Semestrul III Credite (ECTS) 20 Semestrul 4 Credite (ECTS) 30

Cercetare academică și scriere

4

Teza de master

30
Strategia internațională fiscală și vamală 4
Relații publice și managementul părților interesate

4

Transporturi ecologice și logistică durabilă

4

Conducere și inovare

4

   

Credite (ECTS) în total: 90

facultativ

Module suplimentare Credite (ECTS) 30
Studii interculturale 6
Comunicare de afaceri 6
Simulare de afaceri 4
Proiect de transfer 10
Excursie 4

Absolvenții de licență cu 180 de puncte de credit au posibilitatea să achiziționeze încă 30 de credite pentru a fi admiși într-un semestru suplimentar.

Credite (ECTS) în total >> obișnuite + opționale: 120

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați coordonatorul de curs

Conceptul de studiu

Cu programul nostru flexibil part-time MBA Logistică și comerț internațional, vă oferim educație academică de înaltă calitate folosind instrumente de comunicare multimedia de ultimă generație și instrumente de învățare electronică.

Profesorii noștri de la Universitatea Wismar și lectorii din lumea afacerilor proiectează și vă conduc cursurile și astfel garantează cea mai înaltă calitate academică.

Examinări în module online

Puteți alege din mai multe zile de examinare pe semestru. Zilele de examinare au loc exclusiv la sfârșit de săptămână. Puteți susține examinările în modulele online în mod flexibil într-una din cele 16 locații de examinare sau în întreaga lume la Institutele Goethe, universități partenere, ambasade sau instituții publice. Dacă este necesar, aveți voie să finalizați și examenele în alte locații.

Ateliere (la fața locului)

Atelierele dvs. vor avea loc într-un weekend pe semestru.

135196_pexels-photo-2226458.jpeg

Cerințele de admitere

Salutăm cererile de la studenți de toate naționalitățile. Având în vedere caracterul său specific, programul se adresează angajaților și părților interesate ale economiei și logisticii internaționale.

Pentru a fi admis la programul part-time MBA International Logistics & Trade, trebuie îndeplinite următoarele cerințe:

135171_mil_grafik_admission_requirements.png

Dovada cunoștințelor de engleză adecvate

Solicitanții a căror limbă maternă nu este engleza trebuie să demonstreze, printr-un examen de competență adecvat, că își pot finaliza studiile în engleză, de ex. g. Test TOEFL cu o certificare minimă a nivelului C1.

Am fi bucuroși să verificăm cerințele dvs. de admitere individuală pe fundalul situației dvs. personale.

Toate documentele trebuie să fie scrise în engleză sau germană.

Taxe și finanțare

Taxa de școlarizare de 2.700 EUR pe semestru (preț obișnuit 2.950 EUR) include toate serviciile legate de cursul dvs. part-time MBA International Logistics & Trade:

 • Material complet de studiu (scenarii, literatură de specialitate)
 • Aplicația de învățare electronică myWINGS și aplicația de studiu
 • Ateliere la Berlin, Copenhaga și Barcelona (inclusiv catering)
 • Examinări în modulele online
 • Acces la bibliotecile online
 • Suport de studiu personal

La cerere, vă putem oferi plata prin rate.

Oferta introductiva pentru semestrul de iarna 2020/21

Odată cu începerea noului curs MBA online „Logistică și comerț internațional” în semestrul de iarnă 2020/21, vă oferim o reducere exclusivă de 250 EUR pe semestru. Taxa periodică semestrială este de 2.950 EUR. Dacă începeți studiile în semestrul de iarnă 2020/21, plătiți doar 2.700 EUR * pe semestru și economisiți în total 1.000 EUR.

Finanțare privată

Cursul nostru de învățare la distanță este conceput pentru a răspunde nevoilor profesioniștilor. Astfel, puteți finaliza cursul de învățare la distanță alături de locul de muncă și să vă mențineți pasul financiar. Statul vă sprijină educația ulterioară prin scutirea de impozite individuale. În funcție de venitul dvs. personal și de situația profesională, este posibil să puteți deduce costurile învățământului dvs. la distanță ca cheltuieli deductibile legate de impozite sau cheltuieli speciale și, prin urmare, să fiți rambursate parțial pentru acestea. Vă rugăm să contactați consilierul fiscal sau biroul responsabil cu impozitele pentru sfaturi solide.

Reducere pentru Alumni

Absolvenții WINGS beneficiază de o reducere de 10% la taxele de semestru sau de curs pentru toate cursurile de învățământ online și la distanță și pentru educația ulterioară.

Bursă germană pentru studenți la învățământ la distanță

Bursa germană este acordată independent de venituri, de exemplu, în plus față de sprijinul BAföG. Universitatea la care studiază studentul decide asupra premiului, care ia în considerare nu numai note bune, ci și angajament social, realizări personale speciale și situația socială și familială. În calitate de student WINGS pentru învățare la distanță, puteți solicita bursa din Germania a Universității de Științe Aplicate din Wismar. Puteți găsi mai multe informații pe pagina noastră de bursă germană.

Finanțare de către angajator

Multe companii sprijină instruirea suplimentară a angajaților lor, oferindu-le un concediu de absență sau sprijin financiar. În cadrul acordurilor individuale, există posibilitatea de a integra obiectivul dvs. de calificare în conceptul de dezvoltare a personalului. În plus, pentru membrii Bundeswehr, finanțarea BFD este posibilă.

Oportunități suplimentare de finanțare și finanțare

Puteți afla mai multe despre acest lucru în ghidul nostru de finanțare pentru învățarea la distanță cu următorul conținut:

 • Economisiți impozitul prin învățare la distanță (cheltuieli speciale, cheltuieli de publicitate)
 • Subvenții transfrontaliere (BAföG, primă pentru educație, împrumut pentru educație, burse)
 • Subvenții specifice țării (verificare educație, verificare calificare, verificare educație ulterioară)
 • Sprijin pentru soldații temporari
 • Consiliere de studiu personal
Ultima actualizare May 2020

Despre facultate

WINGS – Wismar International Graduation Services – a subsidiary company of Wismar University (Germany) - offers part-time programs and certified further education for professionals. The study programs ... Citeste mai mult

WINGS – Wismar International Graduation Services – a subsidiary company of Wismar University (Germany) - offers part-time programs and certified further education for professionals. The study programs are offered in the fields of economy, technology, and design through which you can gain a higher public education degree such as a Bachelor’s, Diploma, or Masters. WINGS was built upon this and was set up in 2004. The primary tasks are to develop, organize, and market part-time and further educational programs under the academic expertise of Wismar University. Citește mai puţin
Wismar , Bangkok , Berlin , Copenhaga , Barcelona + 4 Mai mult Mai Puțin