Licențiat în management logistic

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

În calitate de manager logistic, vă asigurați că cantitatea potrivită de mărfuri ajunge la locul potrivit la momentul potrivit - luând în considerare toate rutele de transport, furnizorii intermediari și costurile din spatele acestui proces. Combini know-how-ul de afaceri cu expertiza tehnică.

În Bachelor Logistics Management al programului nostru de învățare la distanță, vă pregătim pentru acest mediu provocator.

perioada de studiu

  • Perioada standard de studiu: 36 de luni
  • Sunt posibile diferite modele de timp
  • Începerea studiului este posibilă în orice moment
admitere
(Tehnic) Abitur sau calificare de acces la universitate
Fără Abitur:
  • Certificat de master sau pregătire avansată
  • Cel puțin doi ani de pregătire profesională urmată de cel puțin 3 ani de experiență profesională (cu normă întreagă)
acreditare
FIBAA, ZFU (număr de aprobare 169016)

Curs Prezentare generală

Cum obțineți numărul corect de mărfuri la locul potrivit la momentul potrivit? Cum calculați costurile implicate? Cum lucrezi cu partenerii globali? Cum schimbă inovațiile digitale în zona logistică? În cadrul cursului de management logistic, veți cunoaște toate domeniile relevante ale industriei logistice și veți dobândi, de asemenea, abilități importante de management.

Programul nostru de licență este modular, ceea ce înseamnă că studiați folosind domenii care sunt împărțite în așa-numitele „module”. În cadrul acestor module există un curs introductiv și un curs aprofundat, care vă pregătesc sistematic pentru finalizarea acestui modul. În cadrul modulelor, veți primi puncte ECTS (Sistemul european de transfer de credit) pentru fiecare finalizare reușită, care vă documentează performanța. Aceste puncte ECTS sunt comparabile la nivel internațional și bineînțeles recunoscute.

specializări

În al cincilea și al șaselea semestru, îți alegi cele trei specializări în valoare de 30 ECTS. Pentru a face acest lucru, optați pentru cel puțin două specializări („specializări obligatorii”) din domeniul logisticii și maximum o specializare funcțională și industrială („specializări”).
Câteva specializări exemplare sunt:

  • Conducere avansată
  • E-Commerce
  • finanţare Corporate
  • Marketing online și social media
  • Consultanță în afaceri

Gradul acreditat

Toate cursurile curente la IUBH sunt acreditate de FIBAA (Fundația pentru Acreditarea Administrației Internaționale a Afacerilor).
Acreditarea este acordată numai dacă conținutul și structura unui program de studiu îndeplinesc toate cerințele calitative.

FIBAA este un fel de TÜV pentru educația academică care verifică calitatea cursurilor de licență și master în numele Consiliului de acreditare. Acreditarea este reînnoită la fiecare cinci ani (prima acreditare) sau la șapte ani (re-acreditare) - o garanție pentru calitatea învățăturii noastre.
FIBAA premiază sigiliul său premium pentru cursuri de calitate excepțională. Cinci cursuri la IUBH au primit deja acest sigiliu special. IUBH este una dintre universitățile de top din Germania cu cinci sau mai multe sigilii premium.

Viitorul dvs. profesional în logistică

Industria logistică germană este în plină expansiune. Cu vânzări de 235 miliarde de euro și în jur de 2,9 milioane de angajați, este al treilea cel mai mare sector economic din Germania. În fiecare zi, peste două milioane de vehicule - camioane, trenuri sau nave - sunt pe drum pentru transporturi și livrări. Dar serviciile logistice astăzi depășesc cu mult transportul, manipularea și depozitarea tradițională. Sarcinile complexe în contextul producției industriale sau controlul rețelelor logistice globale sunt doar câteva exemple. Utilizarea ultimelor evoluții în domeniul digitalizării proceselor și tehnologiilor IT avansate face parte din instrumentele naturale ale expertului în logistică. Cursul nostru de învățare la distanță în managementul logistic vă pregătește optim pentru diferitele sarcini.

Ultima actualizare May 2020

Despre facultate

Mit unserem IUBH Fernstudium bieten wir Studierenden die Möglichkeit, sich flexibel und praxisorientiert auf ihren Karrierestart vorzubereiten.

Mit unserem IUBH Fernstudium bieten wir Studierenden die Möglichkeit, sich flexibel und praxisorientiert auf ihren Karrierestart vorzubereiten. Citește mai puţin