Licențiat în management financiar

Generalități

Programul de descriere

Globalizarea și digitalizarea conduc în prezent la schimbări perturbatoare în multe modele de afaceri, precum și în industrii și piețe întregi. Pe lângă o strategie corporativă clară, companiile care doresc să rămână competitive datorită creșterii complexității și dinamismului au nevoie mai ales de un management financiar eficient. Indiferent dacă crește profitabil, eficiența resurselor, IPO sau finanțe corporative - cererile pentru experții din industrie sunt în continuă creștere. În același timp, managerii financiari bine pregătiți din punct de vedere academic au perspective excelente de carieră în multe fațete și sub-zone ale managementului financiar.

În managementul financiar al învățării la distanță, veți dobândi o bază solidă de afaceri și financiare. În plus, abilitățile dvs. metodologice și personale vor fi instruite pentru a vă pregăti pentru asumarea sarcinilor de specialist și de conducere responsabile în gestionarea financiară a companiilor sau a furnizorilor de servicii financiare.

Conținut actualizat Pentru a vă putea oferi întotdeauna cele mai noi cunoștințe și cele mai bune conținuturi de învățare, verificăm în mod regulat toate modulele programelor noastre de grad pentru actualitate și relevanța lor în practică. Aflați mai multe și faceți clic pe noul curriculum acum!

perioada de studiu

  • Perioada standard de studiu: 36 de luni
  • Sunt posibile diferite modele de timp
  • Începerea studiului este posibilă în orice moment
admitere
(Tehnic) Abitur sau calificare de acces la universitate
Fără Abitur:
  • Certificat de master sau pregătire avansată
  • Cel puțin doi ani de pregătire profesională urmată de cel puțin 3 ani de experiență profesională (cu normă întreagă)
acreditare
Sigiliul AR, ZFU (număr de aprobare 158214)

Curs Prezentare generală

În cadrul cursului de învățare la distanță în management financiar, vi se va oferi o bază de afaceri și financiară sănătoasă, precum și abilități metodologice și personale pentru un loc de muncă de succes în managementul financiar al companiilor sau furnizorilor de servicii financiare. Pe parcursul studiilor, veți dobândi o înțelegere profundă a diferitelor cerințe ale managementului financiar și veți învăța să rezolvați problemele financiare în mod independent. În plus, veți avea abilitatea de a evalua strategiile și planurile antreprenoriale dintr-o perspectivă financiară. Aceasta înseamnă că sunteți calificat să vă asumați responsabilitatea de specialitate și de conducere în funcții financiare, cum ar fi contabilitatea financiară, controlul sau gestionarea trezoreriei sau a lichidității. Pe lângă materiile de bază clasice, programa școlară ține cont și de tendințele actuale și evoluțiile în cursul digitalizării.

Programul nostru de licență este modular, ceea ce înseamnă că studiați folosind domenii care sunt împărțite în așa-numitele „module”. În cadrul acestor module există un curs introductiv și un curs aprofundat, care vă pregătesc sistematic pentru finalizarea acestui modul. În cadrul modulelor, veți primi puncte ECTS (Sistemul european de transfer de credit) pentru fiecare finalizare reușită, care vă documentează performanța. Aceste puncte ECTS sunt comparabile la nivel internațional și bineînțeles recunoscute.

specializare

În al cincilea și al șaselea semestru, îți alegi cele trei specializări în valoare de 30 ECTS. Pentru a face acest lucru, decideți o specializare din diferite domenii. Câteva specializări exemplare sunt:

  • Conducere avansată
  • Managementul IT
  • Transformarea digitală
  • Marketing internațional și branding
  • Personal, strategie și organizare

Gradul acreditat

Toate cursurile curente la IUBH sunt acreditate de FIBAA (Fundația pentru Acreditarea Administrației Internaționale a Afacerilor).
Acreditarea este acordată numai dacă conținutul și structura unui program de studiu îndeplinesc toate cerințele calitative.

FIBAA este un fel de TÜV pentru educația academică care verifică calitatea cursurilor de licență și master în numele Consiliului de acreditare. Acreditarea este reînnoită la fiecare cinci ani (prima acreditare) sau la șapte ani (re-acreditare) - o garanție pentru calitatea învățăturii noastre.
FIBAA premiază sigiliul său premium pentru cursuri de calitate excepțională. Cinci cursuri la IUBH au primit deja acest sigiliu special. IUBH este una dintre universitățile de top din Germania cu cinci sau mai multe sigilii premium.

Viitorul tău profesional în finanțe

Managementul financiar este împărțit în mai multe fațete și sub-zone - de la control la contabilitate și finanțe corporative la taxe, managementul riscului sau contabilitate internațională. Pe lângă profesiile financiare clasice, există și cele care necesită abilități speciale de conducere și abilități de management. Vă puteți aștepta la un mediu interesant, cu potențial de câștig peste medie. Cu o diplomă de licență în gestionarea financiară a învățării la distanță, ați stabilit deja o etapă importantă pe calea carierei.

Ultima actualizare May 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

Mit unserem IUBH Fernstudium bieten wir Studierenden die Möglichkeit, sich flexibel und praxisorientiert auf ihren Karrierestart vorzubereiten.

Mit unserem IUBH Fernstudium bieten wir Studierenden die Möglichkeit, sich flexibel und praxisorientiert auf ihren Karrierestart vorzubereiten. Citește mai puţin