Desigur, în religie și conflict

FutureLearn

Descrierea programului

Citește Descrierea Oficială

Desigur, în religie și conflict

FutureLearn

Multe conflicte din lumea de astăzi sunt încadrate în termeni de religie, dar există multe discuții și confuzie în ceea ce privește precise joaca rolul religiei în aceste conflicte. Potrivit unora, conflictele și violența sunt inerente religiei. Alții susțin că religia este doar masca sub care conflictele sociale, economice sau politice sunt luptat. Primul pas spre rezolvarea conflictelor religioase înrămate este înțelegerea rolului religiei în ele, și că este ceea ce acest curs online este gata.

Punctul nostru de plecare este că religia înseamnă lucruri diferite în diferite circumstanțe și la diferite (grupuri de persoane). Prin urmare, scopul acestui curs este de a arăta modul în care un conflict încadrată religios pot fi studiate în contexte culturale și politice mai largi ale acestor conflicte. În materialele de curs, ne vom referi la diferite setări religioase, culturale și politice. În plus, vă invităm să se angajeze în unele activități de cercetare modeste în propriul mediu și să compare propriile constatări cu cele ale colegilor.

În primele două săptămâni, vom discuta despre modul în care conceptele de religie, de conflict și violență au fost înțelese istoric și eco-cultural, și abordează problema modul în care acestea sunt legate. Acest lucru vă va permite să se deplaseze dincolo de gândire despre religie fie ca o cauza inevitabilă pentru conflicte sau doar o scuză pentru a masca conflicte mai banale de interes.

A treia săptămână se concentrează pe întrebarea de ce conflictele religioase au apărut să crească la sfârșitul secolului 21 și începutul anilor 20. Pe parcursul a patra săptămână, vom analiza studii de caz, cum ar fi conflictele legate de politicile de avort in Statele Unite ale Americii și creșterea IS în Orientul Mijlociu. În săptămâna cinci, ne vom îndrepta atenția noastră asupra rolului religiei în construirea păcii și reconcilierii.

Cursul se încheie cu o misiune în care se va aplica instrumente analitice nou achiziționate pentru a scrie un document de informare privind rolul religiei într-o situație specifică conflict de propria alegere.

După finalizarea acestui curs, veți fi dobândit cunoștințe și abilități analitice pentru a dezvolta perspective critice într-una dintre cele mai stringente probleme ale lumii de azi: diferitele roluri ale religiei în conflicte.

Ce vei obține?

  • Descrieți evoluția istorică a definițiilor religiei
  • Identificarea diferiților factori care contribuie la conflicte religioase înrămate
  • Evaluați astăzi conflictele religioase înrămate în contextele lor istorice, socio-culturale și politice
  • Identificarea textelor de bază în studiul religiei și a conflictelor
  • abilități de citire critice pentru analiza textelor științifice complexe
  • Explicați idei complexe pentru un public larg

Care este cursul de?

Acest curs este conceput pentru studenții de licență care sunt interesați în analizarea relației dintre religie și conflict dintr-o perspectivă științifică socială. Deși oricine cu un interes în acest subiect se poate alătura.

Această școală oferă programe în:
  • Engleză
FutureLearn
Durata & Pret
Acest curs este Online
Start Date
Data începerii
Oct. 2019
Duration
Durata
6 săptămâni
Cu jumătate de normă
Price
Preţ
Gratuit
Locations
Regatul Unit - UK Online
Data începerii : Oct. 2019
Termen limită de aplicare Contactează şcoala
Data terminării Contactează şcoala
Dates
Oct. 2019
Regatul Unit - UK Online
Termen limită de aplicare Contactează şcoala
Data terminării Contactează şcoala