Desigur, în literatura de specialitate în era digitală: de la lectura aproape de citire la distanță

FutureLearn

Descrierea programului

Citește Descrierea Oficială

Desigur, în literatura de specialitate în era digitală: de la lectura aproape de citire la distanță

FutureLearn

Pe măsură ce facem sens de ceea ce am citit, am interpreta in sensul folosind tehnica culturala antica de interpretare. Numai rareori putem reflecta de fapt acest proces: care sunt mijloacele care ne ajută să înțelegem texte literare? Cum funcționează interpretare? Și de a folosi modul în care a tot mai noastră de e-carti si tablete au schimbat modul în care am citit și interpreta literatura?

Acest curs online gratuit abordează aceste întrebări cheie deoarece va introduce o varietate de moduri de interpretare a textelor literare. Vom analiza metodele testate în timp, cum ar fi aproape de lectură. Ne vom referi, de asemenea, practici mai recente, asistate de calculator, cum ar fi citirea la distanță.

Citim în mod diferit pe e-carti, tablete și telefoane mobile?

Vei invata despre practicile de lectură profesionale utilizate de către cercetători literari. Dar, vom sonda, de asemenea, beneficiile și limitările de lectură noi toți efectua în fiecare zi, pe măsură ce trece de la hyperlink către hyperlink bazate pe ecran.

De-a lungul drum, vom cerceta materialitatea textelor, întrebându-ne ce diferență face dacă întâlnim o poezie, teatru sau roman ca un e-book, broșată, cartonate sau manuscris.

In timp ce vom lua un poem modern american ca textul nostru tutore, veți întâlni o mare varietate de texte literare și forme. Vom vizita, de asemenea, exploatațiile bibliotecii bogate de la Universitatea din Basel, unul dintre cele mai vechi 50 de universități din lume.

Vino alaturi de noi in aceasta vanatoare de comori de sens

Prin curs, veti familiariza cu practicile de lectură stabilite, profesionale, precum și, noi tehnici de citire bazate pe calculator. Pentru a vă ajuta să înțelegeți natura revoluționară a mai multor moduri recente, digitale de citire și de analiză a textelor, cum ar fi cititul hiper, lectura socială și citirea la distanță, va fi, de asemenea, dat o introducere solidă pentru tehnici mai stabilit, cum ar fi aproape de lectură și contextualizare istorică.

Pe măsură ce reflecta și de a discuta procesele proprii de lectură, veți obține o introducere de ultimă oră pentru ceea ce înseamnă să citească literatura în era digitală.

Vei invata cum sa descoperi comorile ascunse în texte literare, printre care un poem bine-cunoscut de Ezra Pound, și să urmeze educator ca el urmăriri indicii care indică o legătură misterioasă între poet american și Basel.

Ce subiecte vor acoperi ai?

 • Diferitele tipuri de media în care am citit literatura în epoca digitală
 • Punctele forte și punctele slabe ale strategiilor de citire diferite
 • Metoda de bază a studiilor literare: aproape de lectură
 • Diferitele strategii pe care le utilizați în fiecare zi după cum ați citit texte on-line
 • O formă cooperativă de lectură on-line numit lectură socială
 • Formele de lecturi istorice ale textelor literare: contextualizare istorică și literară-istorică
 • Utilizări și limitările de citire la distanță, o abordare științifică recentă a textelor literare care se bazează pe date mari și analiza computerizată
 • Abordări ale textelor literare care nu caută să le interpreteze, ci să se concentreze pe suprafață și pragul de semnificație a acestora

Ce vei obține?

 • Reflecteze asupra diferitelor strategii laice și profesionale de lectură, care sunt disponibile pentru literatura de lectură astăzi.
 • Descrie diferitele tipuri de media în care am citit literatura în epoca digitală.
 • Să identifice punctele forte și punctele slabe ale strategiilor de citire diferite.
 • Se aplică metoda de bază a studiilor literare: aproape de lectură.
 • Investiga diferitele strategii pe care le utilizați în fiecare zi pe măsură ce citiți texte on-line.
 • Angajarea într-o formă cooperativă de lectură on-line numit lectură socială.
 • Compara două forme de lecturi istorice ale textelor literare: contextualizare istorică și literară-istorică.
 • Discutați despre utilizările și limitările de citire la distanță, o abordare științifică recentă a textelor literare care se sprijină pe date mari și analiza computerizată.
 • Raport cu privire la propriul dvs. experiment de citire la distanță, utilizând Ngram Viewer Google.
 • Exploreaza abordări ale textelor literare, care nu caută să le interpreteze, ci să se concentreze pe suprafață și pragul de semnificație a acestora.

Care este cursul de?

Acest curs este pentru oameni din toate categoriile sociale, care se bucură de lectură literatura de specialitate și ar dori să știe cum oamenii de știință literară interpretează texte în era digitală.

În cazul în care sunteți student în căutarea pentru o introducere în analiza literară, literatură în epoca digitală va ajuta să-l găsiți.

Singura cerință este că vă place să citiți și dragoste pentru a reflecta experiența dumneavoastră și discutați-l cu alții.

Această școală oferă programe în:
 • Engleză
FutureLearn

Ultima actualizare November 21, 2017
Durata & Pret
Acest curs este Online
Start Date
Data începerii
Apr. 2019
Duration
Durata
6 săptămâni
Cu jumătate de normă
Price
Preţ
Gratuit
Locations
Regatul Unit - UK Online
Data începerii : Apr. 2019
Termen limită de aplicare Contactează şcoala
Data terminării Contactează şcoala
Dates
Apr. 2019
Regatul Unit - UK Online
Termen limită de aplicare Contactează şcoala
Data terminării Contactează şcoala