Read the Official Description

Explorarea spațiului nu se află niciodată în afara știrilor și dorința de a construi nave spațiale cu costuri mai mici, mai fiabile și mai capabile nu a fost niciodată mai mare. La TU Delft ani de dezvoltare tehnologică și experiență de cercetare în spațiu, ingineria ne permite să oferim acest curs, care examinează tehnologiile pentru nave spațiale pentru sateliți și vehicule de lansare.

Acest curs va oferi o bază esențială pentru oricine are un interes în domeniul în creștere de proiectare și fabricare a navelor spațiale cu accent puternic pe aplicațiile practice ale teoriei avansate.

Acest curs oferă:

 • cunoașterea principiilor tehnice ale rachetelor și ale subsistemelor de comunicații prin satelit
 • capacitatea de a selecta componente de ultimă oră, disponibile
 • analiza limitărilor fizice și tehnice ale componentelor subsistemului
 • identificarea principalilor parametri de performanță ai diferitelor subsisteme de nave spațiale
 • compararea valorilor obținute de teoria ideală și cele din viața reală
 • posibilitatea de a face proiecte preliminare pentru o navă spațială pe baza cerințelor sale cheie

Alte tipuri de nave spațiale, cum ar fi roverii interplanetare, nu sunt acoperite în acest curs. Instrumente pentru nave spațiale și alte sarcini utile nu sunt, de asemenea, acoperite.


Detalii

Primele 1,5 săptămâni de curs sunt dedicate cunoașterii platformei, materialului și cursanților dvs. online.

Tehnologia navei spațiale este structurată pe trei segmente principale:

Platforma de autobuze prin satelit

Tehnologia este discutată la nivel de componentă, explicându-se principiile de lucru, precum și relația acestora cu cerințele și constrângerile subsistemului. Calculele pentru caracteristicile cheie ale componentelor au demonstrat înainte de munca practică de către studenți folosind relații fizice mai degrabă decât reguli generale / empirice de scalare. Cele trei module online sunt completate de sesiuni interactive de Hangout.

 • Comandă la bord și manipulare de date, inclusiv specificațiile microprocesoarelor; interfețele de date utilizate în mod frecvent în cadrul navelor spațiale; efectele radiației asupra procesoarelor și metodele de abordare a acestora; programarea operațională; detectarea defecțiunilor, izolarea și recuperarea).
 • Tehnologia energiei electrice care acoperă selecția și implementarea celulelor fotovoltaice; diferite tipuri de metode de conversie și distribuție a energiei; tehnologia bateriilor; moduri comune de defectare și protecție.
 • Determinarea și controlul atitudinii. Principii generale de detectare și de acționare în spațiu; tipurile și principiile de bază ale algoritmilor AOCS; principiile de funcționare, designul, tipurile și caracteristicile senzorilor solare, magnetometre, dispozitive de urmărire a stelelor, giroscoape, roți de reacție, magnetorqueri etc.
 • Structuri și nave dislocabile care privesc conceptele structurale; materiale structurale; mecanisme de implementare etc.
 • Controlul termic - mecanisme și componente de control termic pasiv și activ.
 • Elementele de bază ale telecomunicațiilor și componentele principale ale radioului.

rachetă

Accentul se pune mai degrabă pe tehnologie decât pe o teorie cu exemple de hardware prezentate ori de câte ori este posibil în timpul cursurilor. Prelegerile privind motoarele propulsoare lichide și motoarele propulsate solide vor fi structurate astfel încât să fie un compliment și nu o suprapunere față de cursurile anterioare de cursuri de licență BSc ale curriculum-ului de inginerie aerospațială. Cele trei module online sunt completate de sesiuni interactive de Hangout.

 • Teoria aplicată care acoperă fundamentele propulsiei rachetelor, parametrii principali de performanță ai rachetelor și propulsoarelor, elementele fundamentale ale teoriei rachetelor și ecuațiile și tipurile de propulsie sunt analizate și aplicate în cazuri reale și demonstrații practice.
 • Motoarele propulsoare lichide analizează tipurile de motoare, tipurile de combustibili, componentele sistemului de alimentare, proiectarea duzei, factorii de calitate și estimarea reală a performanțelor.
 • Motoarele cu propulsor solid acoperă tipurile de combustibili solizi, caracteristicile de aprindere și de ardere ale propulsorului, rachetele hibride și instabilitățile de presiune și estimarea reală a performanței.
 • Propulsia electrică și avansată analizează elementele de bază ale teoriei propulsiei electrice, tipurile de propulsoare electrice, componentele și caracteristicile unui subsistem electric de propulsie și conceptele avansate de propulsie
 • Micro-Propulsion acoperă opțiunile de micro-propulsie disponibile, criteriile pentru sistemele de propulsie scalabile, cerințele specifice de propulsie și necesitățile de performanță în nanosateliți, micro-prelucrarea duzelor, încălzitoarelor și componentelor sistemului de alimentare.

CubeSat Design Workshop

Elevii vor forma grupuri de 5-7 membri și vor lucra la o problemă de proiectare CubeSat. Pornind de la descrierea generală a misiunii și cerințele furnizate ca intrări, grupul va proiecta arhitectura completă a satelitului până la etapa de fază A. Ori de câte ori este posibil, aceștia vor selecta subsistemele și componentele disponibile în comerț. Dacă este necesar, pot fi luate în considerare și justificate noi tehnologii care nu vor fi încă dezvoltate.

Sesiunile săptămânale de câte 2 ore fiecare (în clasă sau online) vor fi programate. După ce a lucrat la studiul conceptual, echipa va prezenta un scurt raport cu o privire de ansamblu asupra tehnologiilor selectate, bugetele, calendarul și explicația și justificarea alegerilor făcute. Acest raport va fi examinat de către instructori, făcând astfel prima repetare a proiectului pentru echipă. În timpul sesiunii finale, toate echipele vor prezenta și discuta soluțiile cu ceilalți. Pe baza rezultatelor acestei discuții, echipele vor scrie apoi un addendum suplimentar de 1-2 pagini, în care vor compara în mod critic propriul design cu cele propuse de alte grupuri.

Program taught in:
Engleză
Last updated December 16, 2018
Acest curs este Online
Start Date
Duration
13 săptămâni
Part-time
Price
1,250 EUR
Deadline
By locations
By date