Reducerea greutății este un factor cheie în dezvoltarea de materiale și componente pentru utilizarea în multe industrii. Structurile ușoare sunt utilizate pe scară largă în acest scop. Cu toate acestea, aceste structuri prezintă provocări: trebuie să fie ușoare, dar și sigure, durabile și ușor de întreținut. Cum se poate face acest lucru?

Acest curs oferă o introducere a structurilor ușoare, începând cu "trinitatea" - interacțiunea dintre designul de formă, materialul de bază și fabricație. Dovezile obținute din ambele succese și eșecuri demonstrează că interacțiunea dintre aceste trei elemente este crucială pentru modelele de succes și pentru produsele finale.

Cursul acoperă principiile de proiectare ale structurilor ușoare; durabilitate și oboseală; testare; metode de fabricare și mecanică. Accentul principal se pune pe structurile realizate cu compozite, dar se va aborda și utilizarea metalelor.

Acest curs este destinat practicării inginerilor și managerilor din industriile și disciplinele de inginerie care sunt implicați în procesul de proiectare a structurilor sau componentelor ușoare. Acesta va acționa, de asemenea, ca un curs valoros de perfecționare pentru inginerii cu experiență.


Până la sfârșitul acestui curs, veți putea:

  • Aflați ce opțiuni de design trebuie să faceți pentru cerințe diferite
  • Înțelegeți modul în care compozitele ușoare vă influențează opțiunile în ceea ce privește structurile structurale
  • Analizați condițiile necesare pentru a clasifica un design ca un design ușor
  • Identificați diferite tipuri de materiale (inclusiv carbon, sticlă, aramid, fibre Dyneema, polimeri termoplastici și termorezistenți și multe altele)
  • Distingați compozitele de la metale la scară micro și macro
  • Determina punctele tipice puternice și slabe în performanța structurilor ușoare
  • Examinați morfologiile fibrelor
  • Să poată explica parametrii și relațiile acestora, care joacă un rol în dezvoltarea structurilor și componentelor ușoare
  • Înțelegeți corelația dintre conținutul de fibre, controlul orientării, lungimea fibrei, procesul de fabricație și aplicarea
  • Familiarizați-vă cu distribuțiile de stres nedorite în materiale compozite
Program predat în:
Engleză

Vezi 12 mai multe cursuri de la TU Delft Open & Online Education »

Ultima actualizare December 16, 2018
Acest curs este Online
Start Date
Sept 2, 2019
Duration
7 săptămâni
Part time
Price
750 EUR
Deadline
Aug 26, 2019
După locații
După dată
Start Date
Sept 2, 2019
End Date
Nov 30, 2019
Termen limită de aplicare
Aug 26, 2019

Sept 2, 2019

Location
Termen limită de aplicare
Aug 26, 2019
End Date
Nov 30, 2019