Aflați cum să proiectați și să construiți cu polimeri armați cu fibre (FRP), noul material compozit de înaltă performanță pentru ingineria structurală.


Beneficiile utilizării FRP

 • FRP oferă designerilor oportunități pentru design inovator, liber;
 • Companiile de construcții pot beneficia, de exemplu, de reducerea greutății unei punți de pod și de un efect de zăpadă cu reducerea costurilor pentru fundații, echipamente de ridicare, transport, rulmenți etc .;
 • Proprietarii de infrastructură pot face profit pe termen lung prin investiții în structuri FRP care sunt corozive și fără oboseală și, prin urmare, exclud o întreținere costisitoare și consumatoare de timp.


FRP în construcții și infrastructură

În acest curs, veți învăța despre aplicațiile de inginerie cu FRP în dezvoltarea clădirilor și a infrastructurii. Există mai multe cursuri disponibile despre utilizarea materialelor compozite în domeniul ingineriei aerospațiale. Dar aspectele și cerințele cum ar fi scara, compoziția laminată, natura încărcării, mediul, durata de viață, tehnicile de producție și toleranțele, controlul calității, inspecția și întreținerea sunt destul de diferite în proiectele de construcții, comparativ cu aplicațiile aerospațiale și auto.

Cursul este destinat specialiștilor care pot include ingineri de la începutul carierei și ingineri structurali, consultanți, recenzori, manageri de proiect și factori de decizie din cadrul investitorilor și / sau instituțiilor de stat, care au experiență cu materiale clasice de inginerie structurală.


Ce veți învăța

În acest curs, vă veți îmbunătăți perspectivele de carieră prin învățarea despre fabricație, durabilitate, comportament mecanic și studierea orientărilor de design disponibile.

După absolvirea cursului, inginerii structurali și arhitecții vor putea:

 • Exploatați avantajele FRP în ceea ce privește materialele tradiționale din infrastructură și proiecte de construcție, conștientizând în același timp limitările existente pentru aplicații specifice.
 • Faceți selecții în cunoștință de cauză din o gamă largă de materiale FRP diferite și procese de producție potrivite pentru o aplicație specifică.
 • Oferiți un design realist pentru structurile FRP.
 • Efectuați verificarea de proiectare pentru elemente structurale simple și modeste complexe și articulații între membri.
 • Utilizați metode analitice și computationale pentru a analiza comportamentul structural și a obține rezultate pentru verificările de proiectare.

Referentii și managerii de proiect din instituțiile de stat sau investitorii vor putea:

 • Efectuați recenzii critice privind aplicabilitatea și implementarea materialelor FRP în proiectele de construcții.
 • Urmați procesul de construcție și recunoașteți punctele critice ale proiectelor care necesită o atenție specială.

Consultanții și factorii de decizie vor:

 • Obțineți o perspectivă clară asupra momentului utilizării FRP în locul materialelor clasice de construcție.


(Re) proiectați proiectul folosind FRP și primiți feedback personalizat

Pe tot parcursul cursului, veți lucra cu exerciții practice. Exercițiile vor include opțiunea de a vă aduce propriul caz al unui proiect anterior de a reprograma folosind FRP. Verificările de proiectare vor fi de asemenea incluse. Feedbackul va consta din comentariile personale din partea instructorilor și din evaluarea de la egali de la ceilalți participanți. În acest fel, veți explora posibilitățile de a utiliza FRP pentru proiecte și roluri relevante pentru dvs.

Vor fi folosite evoluții academice actuale. Experimentele și simulările efectuate de către instructori vor oferi o legătură între teoria și practica comportamentului material.

Echipa de la TU Delft și instructorii oaspeți au peste 10 ani de experiență în proiectarea, revizuirea, cercetarea și educația în domenii de poduri, mecanică structurală, compozite FRP și structuri metalice și hibride.

Acest curs a fost conceput pentru un număr limitat de participanți. Există doar 30 de locuri disponibile - înscrieți-vă acum și asigurați-vă locul!

Partenerii care contribuie:

 • Royal HaskoningDHV
 • Universitatea de Tehnologie din Chalmers
 • Infracore Company
 • TNO
 • Centrul de cunoștințe WMC
 • BiinC - Nederland
 • ALIANCYS AG
Program predat în:
Engleză

Vezi 18 mai multe cursuri de la TU Delft Open & Online Education »

Ultima actualizare December 16, 2018
Acest curs este Online
Start Date
Sept 2019
Duration
9 săptămâni
Part time
Price
1,000 EUR
După locații
După dată
Start Date
Sept 2019
Termen limită de aplicare

Sept 2019

Location
Termen limită de aplicare
End Date