Filtrarea cu membrană prin osmoză inversă este o tehnologie care este din ce în ce mai folosită în multe organizații legate de apă. Știați, de exemplu, că osmoza inversă este acum cea mai importantă tehnologie pentru prepararea apei dulci din apă de mare?

Pentru oricine este interesat de lumea fascinantă a tehnologiei membranelor în producția de apă potabilă și în tratarea apei industriale, acest curs vă va oferi cunoștințele fundamentale pentru a înțelege mai bine procesul și aplicațiile acestuia. Dependența dvs. de consultanții externi va fi redusă, iar capacitatea dvs. de a lua decizii privind investițiile și întreținerea în cadrul organizației va fi mult îmbunătățită.


Aplicații practice

Principalul accent al cursului este modulul de spirală, care este cea mai obișnuită configurație a membranei. În timpul cursului, veți învăța câteva medii teoretice, cum ar fi balanțele de masă, respingerea, concentrarea, polarizarea etc. și veți avea șansa de a vă angaja în aplicații practice, cum ar fi proiectarea unei instalații de osmoză inversă cu utilizarea programelor de calculator comerciale.

Cursul include mai multe excursii video către instalațiile de osmoză inversă. Prin acestea, veți experimenta funcționarea unei instalații de apă de mare, o instalație cu apă brută și o stație de tratare industrială a apei.

În plus, veți avea acces la propriul nostru experiment virtual de laborator (3D) cu o instalare pilot cu membrană. În acest laborator virtual, pe lângă obținerea unei experiențe practice imediate cu o instalație de osmoză inversă mică, veți putea efectua un experiment "real" de laborator, veți aduna date și efectua calculele cu datele și veți trage concluzii cu privire la concentrare, polarizare și altele factori operaționali.


Tehnici de desalinizare

Un accent major al cursului va fi aplicarea acestor tehnologii la desalinizare. Având în vedere nevoile crescânde de apă dulce și nevoia crescândă de alternative accesibile, tendința actuală este de a utiliza o tehnologie de desalinizare cu cel mai mic consum de energie. Mecanismele de osmoză inversă formează principala tehnologie de economisire a energiei pentru desalinizarea apei de mare, comparativ cu alte tehnici de desalinizare.


Până la sfârșitul acestui curs, veți putea:

  • Recunoașteți și clasificați diferite tipuri de membrane
  • Calculați echilibrele de masă, recuperarea, respingerea, presiunea și calitatea apei într-o instalație cu osmoză inversă (RO)
  • Descrieți mecanismul de respingere a ionilor și a compușilor organici în sistemul membranar
  • Explicați avantajele și dezavantajele aplicării RO
  • Explicați aplicarea diferită a membranelor RO (apă de mare, apă sărată și apă dulce)
  • Explicați fluxurile de apă diferite și rutarea lor într-un modul cu membrană
  • Explicați depunerile particulare și biologice din membrană
  • Explicați mecanismul de polarizare a concentrației și problema scalării
  • Calculați o unitate RO și proiectați o stație de tratare care include unitatea RO ca inimă (apă de mare, apă brută sau apă dulce)
Program predat în:
Engleză

Vezi 18 mai multe cursuri de la TU Delft Open & Online Education »

Ultima actualizare December 16, 2018
Acest curs este Online
Duration
7 săptămâni
Part time
Price
495 EUR