Acest curs introductiv de inginerie sunet este compus din primele două niveluri de diplomă în inginerie de sunet.

Primul nivel este o introducere în tehnologiile și sistemele de sunet profesionale. Această secțiune analizează mai atent tehnologiile și sistemele din industrie; funcționarea lor de bază și conexiunile care permit o mai bună înțelegere a modului în care funcționează sunetul.

Aceasta este baza pentru dezvoltarea setului necesar de calificări și a calităților necesare pentru a deveni un tehnician de sunet profesionist.

Cel de- al doilea nivel continuă să privească în profunzime echipamentele și instrumentele pe care un profesionist trebuie să le domine pentru a reuși într-un studio de înregistrare , performanță live , producție muzicală sau post-producție .

Acest curs are o concentrare practică puternică, care reprezintă 65% din cele 120 de ore de cursuri din care cursul este format. La finalizare, studenții au fundația necesară pentru a continua să se specializeze în domeniul lor de interes

Silabă

Nivelul 1

Lanț audio Prezentarea echipamentelor de bază și configurarea instalării de sunet. Nivelurile de semnal. Studiouri de înregistrare și sisteme performante live. Cursurile practice includ: cablarea unui studio de înregistrare, intrările și ieșirile consolei de amestecare, utilizarea panoului de patch-uri, a conexiunilor cabinei și a sistemului de microfoane

Fizica sunetului. I Definirea, generarea și propagarea sunetului. Caracteristici, măsurători, forme de undă, frecvență, amplitudine. Conceptul de decibel.

Traductoare Microfoane: modul în care funcționează și clasificările acestora. Specificații tehnice și directivitate (grafice polare). Clasele practice includ Utilizarea microfoanelor dinamice și condensatoare. Înregistrarea bateriei, a instrumentelor de șir și a vocii.
Coloane. Caracteristici tehnice. Sisteme. Amplificatoare. Clasele practice includ analiza unui sistem de difuzoare.

Muzică software - definiție MIDI MIDI, software de muzică, secvențe, configurații și echipamente (module de sunet, controlere, conexiuni ... etc), carduri de sunet, aplicații de bază. Clasele practice includ conexiuni MIDI. Utilizarea și studiul secvențelor. Modificări ale canalelor, crearea de melodii, schimbări de programe.

Concepte electronice I: Legea lui Ohm. Volți, intensitate, rezistență. Tipuri de curent și putere. Cabluri, conectori și adaptoare. Echilibrarea semnalelor. Conexiuni electrice și măsuri de siguranță.

Console de amestecare Segmente și componente ale consolei de amestecare (auxiliare, subgrupe, intrări, ieșiri etc.). Configurațiile. Tipuri de console de amestecare: SPLIT, IN-LINE, monitoare, digitale. Diagramă bloc. Introducere în tehnicile de bază pentru prelucrare și amestecare. Clasele practice includ studiul aprofundat al consolelor de amestecare. Primirea și controlul semnalelor. LPF. Trimitere auxiliară, subgrupuri și comandă. Înregistrarea și monitorizarea multi-track a instrumentelor.

Cartele de sunet și design-ul studio-studio Introducere în înregistrarea digitală. Caracteristicile și designul cardurilor de sunet. Gestionarea și stocarea datelor. Configurări generale pentru software muzical și muzică electronică. Studiouri de studio versus studiouri profesioniste de înregistrare.

Sisteme de înregistrare Dispozitive / sisteme de înregistrare profesionale. Introducere în audio digital. Clasele practice includ configurații de sistem HD. ProTools. Tehnica Punch; manuală și programată. Apendice: sisteme analogice de înregistrare. Distorsiuni comparative între analog și digital.

Nivelul 2

Înregistrare digitală Digitalizare. Schema bloc a conversiei analogice-digitale și analogice digitale. Formate de comunicatii digitale. Semnalul de ceas. Sincronizarea în sistemele digitale. Sisteme de înregistrare digitală optică și magnetică. Înregistrarea directă pe disc. Formate audio în aplicații. Procesul de producție digitală.
Clasele practice includ studioul digital: sincronizare și conexiuni. Tehnici de editare cu Protooli. Lanțul audio virtual. Secvențierea buclă; Ableton Live.

Fizica sunetului Clasificarea sunetelor. Proprietăți de sunet. Evoluția în timp. Practice includ microfoane. Acustica muzicala.

Musical Acoustics Instrumente muzicale. Familii. Caracteristici. Atitudine și armonică. Relația dintre tonurile muzicale. Muzică octave. Corectarea timbrului. Egalizare. Concepte muzicale. Plasarea microfonului. Captarea instrumentelor. Practice includ microfoane. Acustica muzicala.

Procesoare 1 și 2 Procesoare de variație a timbrelor (egalizatoare). Procesoare dinamice (compresoare și expandoare). Procesoare de efecte speciale (flanger, cor, ... etc)
Procesoarele practice includ: egalizare. Dinamica. Efecte speciale.

Advanced MIDI Sistemul binar. Mesaje MIDI. Mesaje de sistem. Implementarea MIDI. Practice includ: sistemele de sincronizare și controlul MIDI

Acustica Reflecție și difracție a sunetului. Absorbția acustică. Reverberația și parametrii de bază ai acesteia. Distanta critica. Efectul zgomotului ambiental. Factori atmosferici. Reflecție și reverberație sonoră în incinte. Valuri staționare. Izolarea și condiționarea acustică. Introducere în tratamentul acustic. Procesoare de spațiu (reverbe). Tipuri de reverb și parametrii lor. Practice includ Reverberation și Echo. Acustica spațiilor.

Audiția și vocea Fiziologia urechii umane. Sensibilitatea urechii. Sistemul automat de protecție auditivă. Relația dintre intensitate și sonoritate. Audiție binaurală. Efectul Haas. Mascarea. Efectele nelinearității în ureche. Vocea umană. Vocal.

Rezistențe electronice II. Condensatori. Bobina. Alte componente electronice. Niveluri și impedanță în sisteme.

Sincronizare și automatizare Tipuri de sincronizare. Configurații practice. Funcția de offset. Automatizare. Clasele practice includ: Mixarea folosind software. Post-producție audio pe video. Masterizare.

Sinteza și eșantionarea Introducere în sinteza audio. Diagrama bloc a unui sintetizator. De prezentare. Clasele practice includ instrumente electronice muzicale: sintetizatoare, samplere și biblioteci. Studio digital: amestecare și automatizare.

Industria sunetului Studioul de înregistrare. Spectacole live. Post-producție și film. Industria înregistrării. Eșantioane și mărci comerciale.

Program predat în:
  • Spaniolă
Ultima actualizare Iulie 9, 2019
Acest curs este Online, Bazat în Campus
Start Date
Oct 2019
Duration
6 luni
Part time
La zi
Price
3,460 EUR
După locații
După dată
Start Date
Oct 2019
End Date
Mart 27, 2020
Termen limită de aplicare
Start Date
Oct 2019
End Date
Mart 27, 2020
Termen limită de aplicare
Start Date
Oct 2019
End Date
Mart 27, 2020
Termen limită de aplicare

Oct 2019

Location
Termen limită de aplicare
End Date
Mart 27, 2020
Location
Termen limită de aplicare
End Date
Mart 27, 2020
Location
Termen limită de aplicare
End Date
Mart 27, 2020

Estudiar Online