Curs de monitorizare a oceanelor din spațiu

FutureLearn

Descrierea programului

Citește Descrierea Oficială

Curs de monitorizare a oceanelor din spațiu

FutureLearn

Acest curs gratuit online va oferi o introducere în monitorizarea oceanelor de observare a pământului (EO) prin satelit, precum și utilizările, tipurile și provocările sale. Acesta va explica cum sunt obținute și utilizate datele, gama de tipuri de date disponibile și terminologia și tehnicile implicate.

Cursul este prezentat de fizicianul, oceanograful și radiodifuzorul dr. Helen Czerski de la University College din Londra, specialistul în teledetecție Dr. Hayley Evers-King de la Laboratorul Marin din Plymouth și educatorul principal Dr. Mark Higgins de la EUMETSAT.

Cursul este condus de EUMETSAT în sprijinul Programului Copernicus.

Explorați datele EO de monitorizare oceanică folosind exemple din lumea reală

Veți analiza exemplele practice de utilizare a datelor privind monitorizarea oceanelor prin EO - în studii de caz din lumea reală și într-o serie de domenii de politică și de luare a deciziilor - și veți explora tehnologiile și tendințele emergente.

Cursul vă va prezenta fluxul de date operaționale marin din cadrul EUMETSAT în contextul programului "Copernicus". Acesta va evidenția rolul sateliților de monitorizare a oceanelor Sentinel-3, Sentinel-6 și Jason-3 și misiunile care contribuie la furnizarea datelor marine pentru Copernic - cum ar fi Metop și Meteosat. Veți explora, de asemenea, rolul Serviciului de Mediu Marin Copernic (CMEMS), concentrându-se asupra aplicării datelor sale pentru utilizatori și a beneficiilor sale mai largi pentru societate.

Examinați diferite zone ale monitorizării oceanelor săptămânal

Cursul este format din cinci săptămâni tematice:

Săptămâna 1 - Oceanul și clima

Cum acționează oceanele un rol-cheie în sistemul climatic al Pământului? Cum sunt afectate oceanele schimbările climatice și de ce datele din satelit sunt atât de valoroase pentru a răspunde provocărilor multiple din mediul marin?

Săptămâni 2

Ce rol joacă oceanele noastre în prognoza meteo? Cum ne monitorizează oceanele din spațiu, joacă un rol-cheie în acest sens și cum sunt utilizate datele de satelit în modelele meteorologice? Cum putem utiliza datele din satelit pentru a înțelege pericolele oceanelor?

Săptămâna 4 - Oceanul viu

Cum ajută sateliții să monitorizeze, să cuantifice și să conserve biodiversitatea oceanică?

Săptămâna 5 - oceanele și noi

Cum ne ajută observarea Pământului să stabilim o politică internațională, să gestionăm resursele oceanice și biodiversitatea? Cum pot fi utilizate oceanele pentru energia regenerabilă? Cum se poate implica publicul in stiinta oceanelor?

Aflați cu experți în monitorizarea oceanelor de la EUMETSAT și centre majore de cercetare

De-a lungul cursului, veți învăța cu experți din EUMETSAT - una dintre organizațiile cheie globale implicate în monitorizarea oceanelor folosind date prin satelit - și de la partenerii săi de cercetare, inclusiv Laboratorul Maritim Plymouth, Centrul Național de Oceanografie, CLS, Mercator Ocean și NASA Jet Propulsion Laborator.

(Animațiile, vizualizările de date și imaginile de la ESA, NASA și CMEMS sunt furnizate prin amabilitatea ESA, NASA și CMEMS. Acest curs este produs pentru EUMETSAT de către Imperative Space).

Ce subiecte vei acoperi?

 • Tehnologia de observare a pământului prin satelit, terminologia și tipurile de produse de date disponibile la monitorizarea oceanelor
 • Principalele tipuri de date obținute prin programul Copernicus și alte misiuni de satelit prin satelit
 • Utilizarea datelor prin satelit în prognoza meteo și înțelegerea pericolelor oceanelor
 • Modul în care sateliții ajută la monitorizarea, cuantificarea și conservarea biodiversității oceanice
 • Utilizarea datelor de observare a Pământului într-o gamă de domenii științifice, de politici și de luare a deciziilor, împreună cu modele
 • Cum să accesați, să procesați și să lucrați cu datele de observare a Pământului și cu parametrii oceanici

Ce veți obține?

Până la sfârșitul cursului, vei putea să ...

 • Explorați modul în care observăm și măsuram oceanele cu sateliții
 • Înțelegerea elementelor operaționale și de serviciu ale fluxului de date privind mediul marin Copernic și modul în care acesta ajută la îmbunătățirea modelelor oceanografice
 • Înțelegerea importanței observațiilor prin satelit pentru monitorizarea mediului marin și în special pentru CMEMS
 • Recunoaște importanța datelor pentru monitorizarea proceselor de mediu în oceane
 • Investigați modul în care datele din satelit sunt utilizate în politică și luarea deciziilor, într-o serie de arene, împreună cu modelele

Pentru cine e cursul?

Acest curs este conceput pentru persoanele care doresc să învețe și să exploreze mai multe despre observarea Pământului și monitorizarea oceanelor din spațiu. Este ideal pentru utilizatorii noi potențiali de date privind mediul marin, precum și pentru profesioniștii existenți care lucrează în alte domenii ale EO, oceanografiei sau științei mediului.

De asemenea, va ajuta factorii de decizie politică, factorii de decizie, comunicatorii, educatorii și publicul larg să dobândească o mai bună înțelegere a utilizării datelor prin satelit în monitorizarea mediului și oceanelor.

Această școală oferă programe în:
 • Engleză
FutureLearn

Ultima actualizare January 16, 2018
Durata & Pret
Acest curs este Online
Start Date
Data începerii
Ian. 2019
Duration
Durata
Cu jumătate de normă
Price
Preţ
Gratuit
Locations
Regatul Unit - UK Online
Data începerii : Ian. 2019
Termen limită de aplicare Contactează şcoala
Data terminării Contactează şcoala
Dates
Ian. 2019
Regatul Unit - UK Online
Termen limită de aplicare Contactează şcoala
Data terminării Contactează şcoala