Curs: Studii virtuale de proiectare avansată pentru sustenabilitate

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Cursul Advanced Design for Sustainability (ades4s) este un program transdisciplinar construit în mod unic, care formează studenți pentru a pune în legătură descoperirile științifice și tehnologice și dezvoltările cu nevoile din societate și mediu, prin proiectare. Studenții noștri adânc în cercetarea de-a lungul granițelor disciplinare, dobândind cunoștințe din mai multe domenii științifice și umaniste, și prin propria lor bază de competențe producând soluții inovatoare contemporane pentru provocările complexe multistrat din zilele noastre. Am adaptat cursul ades4s 2020/2021 la circumstanțele globale actuale, iar din octombrie 2020 programul nostru este disponibil și în studii virtuale.

Programul virtual cuprinde cele cinci module noastre:

 1. „Design gândire”,
 2. „Durabilitate, rezistență și ecologie”,
 3. Viață artificială și durabilitate,
 4. Tribalism și viitoare structuri sociale și
 5. Biodesign: Lumea lucrurilor în creștere.

Cele cinci module formează împreună un curs complet de un an. Desigur, este posibilă participarea la module în funcție de preferințele individuale. De exemplu, se poate selecta să se alăture doar unui modul sau trei module, sau cursul complet.

135226_Image1.pngInstitute of Advanced Design Studies","author_url":"","source":""}" />

Structura și detaliile studioului virtual ADES

Modulele 1 și 2 sunt oferite numai în modul de studiu virtual. Modulele 3, 4 și 5 sunt disponibile atât în modul de studiu virtual cât și în studio. Desigur, modelul de studiu virtual se bazează pe prelegeri 100% live, dar toate materialele de clasă sunt înregistrate și sunt puse la dispoziția studenților pentru a facilita flexibilitatea.

Module în sala de clasă virtuală:

 • 4 zile pe săptămână activități, inclusiv:
  • Prelegeri, discuții și ateliere transmise în direct cu moderatori proeminenți
  • Studiu virtual și lucrări de cercetare în grupuri
  • Tutorat individual și de grup cu facilitatori ADES
 • Total angajare recomandată: 16 ore / săptămână
 • Numărul maxim de studenți este de 25 de studenți pe modul

Cerințe de curs

Invităm persoane din diferite medii culturale și disciplinare cu programe de Master (la selecție BSc), de exemplu - dar nu sunt limitate la - proiectare de produse, arhitectură, tehnologie, inginerie, de asemenea absolvenți în științe aplicate, artiști, antropologi și filosofi. Toți solicitanții vor fi obligați să participe la un interviu online, ca parte a procesului de depunere a cererii, în care competența de limbă engleză va fi evaluată (deci nu este necesară depunerea de certificate oficiale).

De ce să studiezi cu ADES și de ce ACUM?

Punem un accent deosebit pe interacțiunea, colaborarea dintre elev și moderator. Modulele sunt concepute pentru ca elevii să lucreze împreună în încadrarea provocărilor din tema dată, punând accentul pe durabilitate. Prin cercetări de proiectare substanțiale, studenții învață să aplice cunoștințele generate pe discipline și practici din industrie, sub forma proiectelor de studio de module. Cele mai bune proiecte de module sunt publicate de ADES la sfârșitul fiecărui modul. În plus, oferim participarea la activități extrașcolare, cum ar fi cursuri scurte și excursii de studiu organizate de ADES. Pentru studenții care urmează programul de studiu virtual și care doresc să se alăture studioului ADES din Budapesta, vom deschide ușile studioului pentru studenți începând cu ianuarie 2021 (sub rezerva restricțiilor de siguranță și călătorie).

În prezent, accentul pe durabilitate este enorm. Eforturile din întreaga lume sunt în timp util, deoarece schimbările climatice și amprenta umană în mediu se manifestă pe o scară pentru care pur și simplu nu suntem pregătiți. Apelul la „acțiunea acum” este urgent, într-adevăr. ADES a fost construit pentru a răspunde acestei urgențe. Dar nu cu produse, sisteme și servicii mai ecologice, ci cu o idee că avem nevoie de „înainte de a ne ajuta” pentru a ajunge la soluții cu adevărat radicale. Ideea că nu ne putem rezolva problemele cu aceleași instrumente care le-au creat. Este necesar un nou design de gândire pentru sustenabilitate, care să informeze acțiunea atât de urgent solicitată.

Beneficiile studierii cu ADES practic

 • Tutoriale individuală: îndrumătorii cu experiență ADES sunt întotdeauna disponibili pentru discuții și pentru a oferi îndrumări atât elevilor, cât și grupurilor. Funcțiile studioului virtual ADES sunt asemănătoare cu orice studiouri mici de proiectare a produselor, co-laboratoare sau think tank-uri unde studenții, moderatorii și tutorii au acces egal la activitățile de generare a cunoștințelor și unde obiectivul este co-generarea de cunoștințe.
 • Specialiști în Proiectare pentru Studii de Durabilitate: Suntem o școală de pionierat și independentă de design dedicată călăuzirii studenților noștri spre a deveni lideri ai gândirii în sustenabilitate.
 • Moderatori de nivel mondial invitați: studenții ADES lucrează cu oameni de știință, savanți, proiectanți și inovatori recunoscuți pe scară largă, care sunt în fruntea schimbării societății noastre prin activitatea lor.
 • Mediu de învățare creativ, incluziv: Fiind o educație cu adevărat transdisciplinară, mediul de învățare ADES permite experimentarea, creativitatea și inovația radicală în cadrul metodelor de studiu, precum și rezultatele, fiind în același timp deschis pentru diversitatea culturală și disciplinară care însoțește grupurile multidisciplinare.
 • Concentrat pe realitate: Rolul nostru în educația globală este de a fi pionieri în educația de proiectare pentru sustenabilitate. Lucrăm multi-disciplinar, pentru a completa programele de educație existente și pentru a crește diversitatea educațională pentru sustenabilitate în toate disciplinele. În cursurile noastre, elevii învață dincolo de a face un design mai ecologic; ei cercetează cum să ne adaptăm organizațiile și sistemele actuale la o lume condusă de principii de ecologie, durabilitate și reziliență.
 • Comunitatea studenților internaționali: studenții noștri sunt creativi și curioși, au deja o bază de abilități și o diplomă într-o disciplină și caută să-și avanseze abilitățile și să se specializeze în sustenabilitate. Clasele noastre sunt formate din indivizi din toate mediile culturale și disciplinare, de exemplu în proiectarea serviciilor de produse, arhitectură, inginerie tehnologică, absolvenți de științe naturale, precum și artiști, antropologi și filozofi.
 • Publicare: Cursurile ADES prezintă multiple oportunități pentru studenți de a dezvolta proiecte individuale și de grup în care își pot demonstra cunoștințele dobândite, dezvoltarea personală și interdisciplinară și capacitatea de a-și aplica cunoștințele. ADES va ajuta atunci la publicarea și alte comunicări.
 • Abilități de gândire de proiectare pentru sustenabilitate radicală: studenții ADES vor putea să depășească aplicarea unor soluții de proiectare, ca de obicei, pentru dorința umană și să nu gândească în moduri umane, de produs sau în afaceri, dar vor înțelege că cea mai critică constrângere în toate eforturile de proiectare, debutează din sustenabilitatea radicală, ca și în susținerea existenței noastre împreună cu existența planetei noastre. Misiunea noastră este de a transmite o educație de proiectare transdisciplinară, astfel încât studenții noștri să poată contribui la un mediu înfloritor.
 • Certificat de învățare electronică ADES: Studenții noștri primesc un certificat de absolvire de la Institute of Advanced Design Studies Budapesta. Certificatul este acordat după finalizarea proiectului modulului.

Despre școală

Institute of Advanced Design Studies (ADES) este o școală independentă de design care oferă programe de studiu în sustenabilitate pentru studenții post-universitari și profesioniști. Programul nostru se bazează pe o abordare transdisciplinară a durabilității și acceptăm studenți din toate mediile. Recunoaștem complexitatea și multidisciplinaritatea provocărilor cu care ne confruntăm astăzi cu schimbările climatice, degradarea mediului, viața de muncă și schimbările din societatea globală și că este necesar un nou tip de expertiză pentru a face față acestor provocări. ADES este construit pentru a antrena un nou tip de proiectant, echipat cu instrumente de design Thinking și instrumente de proces de proiectare, versat pentru a lucra în echipe transdisciplinare, în timp ce este împuternicit să utilizeze propria disciplină, fie ea în design, chimie sau bioinginerie, pentru a rezolva multi -probleme disciplinare de astăzi. În loc să aibă o facultate tradițională, ADES lucrează cu moderatorii invitați care sunt lideri de gândire globală dintr-o diversitate de discipline, de la designeri până la biologi, ingineri și filozofi, pentru a realiza abordări holistice adecvate rezolvării problemelor din zilele noastre.

Programul de studiu virtual ADES 2020/21

href = "https://www.designstudies.hu/virtual-studio

Programul de studiu ADES în studio (mix virtual și in-studio) 2020/21

href = "https://www.designstudies.hu/ades4s

Ultima actualizare May 2020

Despre facultate

The Institute of Advanced Design Studies (ADES) is an independent school of design offering study programmes in sustainability for postgraduate students and professionals. Our programmes are based on ... Citeste mai mult

The Institute of Advanced Design Studies (ADES) is an independent school of design offering study programmes in sustainability for postgraduate students and professionals. Our programmes are based on a transdisciplinary approach to sustainability and we accept students from all backgrounds. Citește mai puţin