Învățați abilitățile și instrumentele necesare pentru a analiza incertitudinile "profunde", pentru a anticipa schimbările și pentru a proiecta adaptarea Pathways pentru intervenții pe scară largă și pe termen lung în sistemele de gestionare a infrastructurii și a apei.


Evenimentele recente arată vulnerabilitatea infrastructurii la evenimente neașteptate sau dificil de anticipat. Protecția împotriva inundațiilor este frecvent amenințată, iar rentabilitatea investițiilor în infrastructură este vulnerabilă la schimbări în schimbările climatice, la crize financiare, la inovații perturbatoare sau la întreruperi ale tendințelor.


O abordare bazată pe sistem

În sprijinul acestei abordări noi și sistematice a planificării pe termen lung, cercetătorii de la TU Delft și Institutul Deltares din Olanda au dezvoltat instrumente care să:

  • să identifice mai bine și să facă față "incertitudinilor profunde"
  • design " Pathways adaptare" pentru a anticipa schimbările
  • să monitorizeze punerea în aplicare a unor astfel de Pathways .

În acest curs veți învăța cum să utilizați aceste instrumente noi și cum diferă acestea de metodele de planificare convenționale. Cursul folosește exemple din managementul apei și Delta din Olanda și Regatul Unit, unde " Pathways adaptare" au fost deja utilizate în politicile de gestionare a riscului de inundații și de îmbunătățire a disponibilității apei dulci.


Joc serios pentru îmbunătățirea procesului de luare a deciziilor

În acest curs, veți învăța prin a face. Folosind un joc serios electronic - adaptat special pentru acest curs - veți câștiga experiență în luarea deciziilor în condiții de incertitudine. În acest joc, veți experimenta consecințele abordării dvs. asupra planificării pe termen lung a unui oraș al portului, care se ocupă de părțile interesate și de viitorul incert. După acest prim joc, veți învăța abordarea pas cu pas a proiectării Pathways adaptare. Ulterior, în ultimele săptămâni ale cursului, veți testa și evalua succesul Pathway adaptare pentru orașul de port maritim în timp ce jucați același joc. Veți juca singur, dar discuțiile cu colegii dvs. vă vor permite să îmbunătățiți și să comparați rezultatele jocului.


Este acest curs pentru tine?

Dacă sunteți implicat în planificarea pe termen lung, veți găsi multe oportunități de a aplica aceste metode într-un cadru profesional. Acestea sunt cele mai utile pentru inginerii sau profesioniștii care au dezvoltat o abordare bazată pe sisteme pentru rezolvarea problemelor complexe. Recomandăm acest curs specialiștilor cu experiență în planificarea pe termen lung sau elaborarea de politici pentru dezvoltarea infrastructurii și gestionarea ciclului de viață. Acest curs se așteaptă la niveluri bune de abilități în gândirea conceptuală, dar nu necesită utilizarea abilităților computaționale.


După absolvirea acestui curs, veți putea:

  • să articuleze și să apere alegeri în planificarea pe termen lung sau luarea deciziilor în condiții de incertitudine
  • utilizați o metodă structurată pentru a elabora scenarii pentru viitorul plauzibil dar nesigur
  • identificarea și comunicarea diferitelor perspective ale părților interesate cu privire la implementarea unei Pathway adaptare
  • proiectați o Pathway adaptare și evaluați performanța acestuia într-un joc serios
  • face recomandări cu privire la modul de abordare a punctelor forte și a punctelor slabe ale Pathways adaptare în timpul implementării acestora
Program predat în:
Engleză

Vezi 18 mai multe cursuri de la TU Delft Open & Online Education »

Ultima actualizare August 30, 2018
Acest curs este Online
Duration
6 săptămâni
Part time
Price
395 EUR
După locații
După dată