Fracturile de oboseală pot apărea ca o consecință a structurilor de încărcare ciclice. În special, în contextul certificării de toleranță la oboseală și distrugere, inginerii ar trebui să aibă cunoștințele și abilitățile necesare pentru a analiza și a evalua performanța de oboseală și de oboseală. Aceasta include capacitatea de a proiecta împotriva oboselii și de a valida modele cu justificări validate privind rezistența la oboseală. Fracturile de oboseală și eșecurile structurale asociate pot fi cauzate de o varietate de factori, cum ar fi calitatea materialelor aplicate, tehnologia de producție, designul structural, calculele de fiabilitate necorespunzătoare, subestimarea spectrelor de sarcină și utilizarea necorespunzătoare a structurilor. Cu atât de mulți factori posibili este necesară o abordare inginerică și riguroasă.

Acest curs vă va oferi cunoștințele și abilitățile pentru a identifica locațiile potențiale critice și sursele de performanță slabă a oboselii; să dezvolte strategii pentru a evita fracturile de oboseală și pentru a îmbunătăți performanța la oboseală a structurilor.

Cursul se potrivește în principal inginerilor aerospațiali, ale căror responsabilități includ structurile de avioane. Cu toate acestea , inginerii civili, inginerii structurali , precum și inginerii care lucrează în industria prelucrătoare ar beneficia de asemenea de o revizuire la nivel înalt a evaluării vieții la oboseală și a creșterii daunelor.

Pentru oricine lucrează la dezvoltarea, proiectarea sau justificarea forței structurilor inginerești, acest curs va fi de neprețuit. Nu numai că va învăța metodele și cele mai bune practici, ci va explica, de asemenea, temeinic fundamentele care permit evaluarea limitelor practicilor curente și modalitățile de depășire a acestor limitări. Pe scurt, veti deveni un specialist de toleranta la oboseala si distrugere!


Până la sfârșitul acestui curs, veți putea:

  • Interpretați și discutați trăsăturile de fractură a oboselii în ceea ce privește caracteristicile fiecărei faze în viața de oboseală.
  • Definiți și determinați factorii de concentrare a tensiunilor pentru structurile decupate cu sau fără tensiuni reziduale.
  • Explicați și discutați curbele SN cu privire la stresul mediu, efectele de suprafață a materialelor și împrăștiați și efectuați analize de viață a oboselii având în vedere stresul mediu și plasticitatea rădăcinii răsucite.
  • Evaluați durata de viață a oboselii articulațiilor de tensiune și de forfecare și explicați limitările principiilor de similitudine.
  • Explicați conceptele de mecanică a fracturii elastice lineare pentru creșterea daunelor și efectuați analize de creștere a fisurilor cu aceste concepte.
  • Explicați consecințele încărcării amplitudine variabile și constante asupra duratei de viață a oboselii și creșterii deteriorărilor și efectuați analize de viață a oboselii pentru spectrele de sarcină arbitrare.
  • Explicați efectul mediului asupra fenomenelor de oboseală și de oboseală.
  • Efectuați analize ale rezistenței reziduale.
Program predat în:
Engleză

Vezi 18 mai multe cursuri de la TU Delft Open & Online Education »

Ultima actualizare December 16, 2018
Acest curs este Online
Start Date
Sept 2, 2019
Duration
7 săptămâni
Part time
Price
750 EUR
Deadline
Aug 26, 2019
După locații
După dată
Start Date
Sept 2, 2019
End Date
Nov 30, 2019
Termen limită de aplicare
Aug 26, 2019

Sept 2, 2019

Location
Termen limită de aplicare
Aug 26, 2019
End Date
Nov 30, 2019