Sensibilitatea și înțelegerea culturală pot stimula potențialul de inovare în designul de produse și servicii noi. Acest curs vă va arăta cum!

Ar putea fi adoptată în întreaga lume o idee inovatoare valoroasă (și sănătoasă), cum ar fi utilizarea tehnologiei de aer cald pentru a prăji alimente? Pot modelele indigene și alte forme de artă nativă să fie folosite pentru a decora produsele indiferent de contextul și sensul lor? Modul în care privim și comparăm diferențele și practicile culturale poate fi o sursă de inspirație în designul de produse și servicii?

Acest curs va duce participanții dincolo de cele evidente în cele neexplorate. Acesta își va extinde viziunea și va muta cercetarea lor din mediul tradițional al produselor-utilizator în contextul cultural. Sensibilitatea culturală va contribui nu numai la evitarea neconcordanțelor între desenele și utilizatorii intenționați, ci și la o mare sursă de inspirație și oportunități pentru proiectarea unui nou produs.

Acest curs este orientat spre profesioniștii care lucrează în domeniul designului și care doresc să înțeleagă de ce cultura este relevantă pentru munca lor, prin ce obiect pot studia cultura și modul în care pot examina cultura și pot aplica rezultatele în munca lor.


Veți învăța să:

  • Identificați cultura și rolul acesteia, atât din perspectivă personală, cât și din punct de vedere profesional.
  • Recunoașteți și înțelegeți termenii culturali.
  • Reflectă asupra influenței culturii asupra identității individuale și colective.
  • Furnizați exemple personale ale termenilor utilizați în timpul cursului.
  • Determinați oportunitățile de aplicare a culturii ca instrument în timpul proiectării.
  • Integrați instrumentele și teoria culturală într-un proiect de proiectare.
  • Judecă folosirea abordării culturale în alte proiecte.


Cursuri de acreditare

Acest curs a fost pregătit de experți internaționali în rolul culturii în procesele de proiectare din cadrul Facultății de Inginerie Design Industrial din cadrul Universității Delft de Tehnologie. Instructorul de curs, Annemiek van Boeijen, are o experiență practică vastă, precum și o cercetare relevantă în acest domeniu. Ea este, de asemenea, unul dintre creatorii premiului MOOC Design Product: The Delft Design Approach, care a înscris aproape 50.000 de studenți până în prezent.

Program predat în:
Engleză

Vezi 18 mai multe cursuri de la TU Delft Open & Online Education »

Ultima actualizare December 16, 2018
Acest curs este Online
Duration
7 săptămâni
Part time
Price
375 EUR