Curs de înțelegere a crizei financiare: cicluri de afaceri și politici

FutureLearn

Descrierea programului

Citește Descrierea Oficială

Curs de înțelegere a crizei financiare: cicluri de afaceri și politici

FutureLearn

Crizele economice au deseori consecințe grave - pentru fiecare, de la guverne și corporații, la tine și la mine. Dar crizele pot fi văzute ca o parte esențială a unei economii în evoluție, alături de ajustări structurale și schimbări instituționale. În acest curs veți afla mai multe despre rolul crizelor financiare, istoria acestora și modul în care pot fi interpretate.

Explorați istoria crizei financiare

Putem învăța din istoria crizelor? Cu acest curs vom vedea criza financiară dintr-o perspectivă istorică - investigând diferite incidente de criză în raport cu contextul. Până la sfârșitul cursului ar trebui să puteți defini și descrie diverse crize economice și financiare și să interpretați astfel de crize dintr-o perspectivă istorică.

Înțelegeți relația dintre crizele financiare și ciclurile de afaceri

Crizele financiare și ciclurile de afaceri sunt adesea strâns legate între ele. Diferitele crize au evoluat în moduri diferite, în funcție de așteptări, de condițiile economice, precum și de condițiile instituționale, dar putem vedea și câteva modele comune din exemplele istorice. Ar putea fi criza financiară să facă parte dintr-un ciclu natural de afaceri?

Aflați cum să analizați eficient crizele financiare

De-a lungul cursului veți dezvolta capacitatea dvs. de a identifica și explica diferitele relații dintre acțiunea politică, teoria economică și ciclul economic. Acest lucru va duce la interpretarea diferitelor crize și a cauzelor lor, a căilor lor istorice și a consecințelor din punct de vedere politic și economic.

Tema centrală a acestui curs este motivul pentru care și cum au apărut tendințele de apariție și reapariție a ciclului de afaceri și a accidentelor de pe piața financiară și în ce mod au fost gestionate astfel de crize de-a lungul istoriei.

De când lumea a trecut de la economiile agrare la economiile industrializate, majoritatea țărilor au depins de ciclurile de afaceri și de performanța piețelor financiare pentru creșterea și progresul lor. Atunci când au apărut tulburări financiare în diferite momente, întreaga economie ar putea fi afectată. Astfel de turbulențe au fost observate în încetinirea creșterii economice și, ocazional, chiar în neliniște politică.

Deci, dacă slăbiciunile de afaceri și turbulențele de pe piețele financiare au provocat astfel de mari probleme, de ce au tendința să reapară? Nu există nimic de învățat din istorie? În timpul cursului, prezentăm cinci recesiuni infamous, care au avut un impact major atunci când au avut loc. După cum veți vedea în timpul cursului, deși declinul a fost diferit în ceea ce privește originea, impactul și persistența, acestea au prezentat anumite modele și trăsături comune. Asemenea regularități, precum și modul în care au fost gestionate recesiunile, sunt evidențiate în exemplele istorice ale cursului.

Ce subiecte vor acoperi ai?

 • Prezintă explicații ale crizelor financiare din istorie.
 • Oferă definiții de bază ale crizelor.
 • Exploră de ce apar crizele financiare.
 • Acoperă provocările crizelor financiare din secolul al XVII-lea până în prezent.
 • Oferă descrieri empirice a șase crize financiare prin istorie.
 • Acoperă dezbaterile privind diferiții factori care stau la baza crizelor financiare.
 • Reluă diferitele acțiuni de politică întreprinse de guverne după fiecare dintre exemplele discutate despre crizele financiare.

Ce vei obține?

Până la sfârșitul cursului, veți putea să ...

 • Reflectați asupra crizelor financiare dintr-o perspectivă istorică.
 • Discutați diverse crize financiare.
 • Explorați modelele crizelor financiare prin istoria modernă.
 • Sintetizează modele comune de diverse crize financiare.

Care este cursul de?

Nu aveți nevoie de cunoștințe anterioare pentru a lua acest curs, dar interesul pentru finanțe, istorie sau istorie economică ar putea fi util.

Această școală oferă programe în:
 • Engleză
FutureLearn
Durata & Pret
Acest curs este Online
Start Date
Data începerii
Înscriere Deschisă
Duration
Durata
5 săptămâni
Cu jumătate de normă
Price
Preţ
Gratuit
Locations
Regatul Unit - UK Online
Data începerii : Înscriere Deschisă
Termen limită de aplicare Contactează şcoala
Data terminării Contactează şcoala
Dates
Înscriere Deschisă
Regatul Unit - UK Online
Termen limită de aplicare Contactează şcoala
Data terminării Contactează şcoala