Nu a existat niciodată un timp mai bun și o nevoie mai urgentă de a crea un viitor mai rezilient și participativ, prin faptul că ne-am îndreptat atenția asupra reproiectării sistemelor noastre economice. Dacă vă simțiți blocați sau nu sunteți sigur de ceea ce puteți face și doriți să participați la acest redesign, programul nostru de e-learning este pentru dvs.

Un număr tot mai mare de oameni știu că sistemul nostru economic actual nu mai este susținut, însă conștientizarea alternativelor viabile se răspândește încet. Scopul nostru este de a vă oferi o mai bună înțelegere a acestor alternative și a adevăratului sens al economiei și bogăției. Participanții vor învăța despre sistemele și instrumentele existente care sunt utile și vor explora ce ar putea lua pentru a re-proiecta pe cele care s-au dovedit a fi disfuncționale.

A nu face nimic este să accepți că răspunsul la problemele noastre este o creștere economică mai mare - mai multă producție, mai mult consum, mai multe autostrăzi, mai multe clădiri, mai mult exploatări forestiere, mai mult pescuit etc., care ne ține într-un cerc degenerativ vicios.

Participați la acest curs și învățați cum să faceți parte din co-crearea unor economii și culturi regenerabile diversificate, adaptate cu grijă la unicitatea bioculturală a locurilor în care locuiesc.

După finalizarea dimensiunii economice, veți ști cum să vă angajați în transformarea și reproiectarea economiei locale și regionale și de unde să începeți procesul de a deveni un antreprenor social, de a începe un proiect de cooperare sau comunitate. Absolvenții programelor noastre au continuat să contribuie la proiecte de sustenabilitate, să construiască comunități, să devină antreprenori sociali, să creeze proiecte de permacultură celebre, ferme biodinamice, inițiative de tranziție, consultanțe și afaceri de succes și multe altele.

Certificat de CPD UK

Cursul Design Economic este certificat de CPD UK - Dezvoltare Profesională Continuă.

Dezvoltarea Profesională Continuă (CPD) este angajamentul profesioniștilor de a dezvolta noi competențe sau de a le îmbunătăți pe cele existente prin programe de formare online și cursuri față-în-față. Multe organizații, companii și întreprinderi acordă prioritate CPD pentru a-și asigura calitatea forței de muncă, cu cele mai recente cunoștințe și în prim-planul sectorului lor.

Modulul 1: Transformarea economiei globale către durabilitate și regenerare

Acest modul explorează în profunzime de ce sistemele economice actuale nu mai servesc nici măcar pe toate - nu chiar cele mai multe - ale omenirii, având un impact degenerativ asupra comunităților, societăților și mediului.

Vă invită să explorați economia dintr-o perspectivă a sistemelor întregi și să sugerați cum am putea re-proiecta sistemul nostru economic în moduri care să servească toți oamenii și planeta.

Modulul 1 explorează următoarele întrebări:

 • De ce economia nu este o știință, ci un sistem conceput de ființe umane și, prin urmare, deschis la redesign?
 • Cum au ajuns așa-numitele "externalități" și subvenții ascunse într-un sistem economic care ne conduce să trăim dincolo de granițele planetelor?
 • Care este rolul instituțiilor internaționale, cum ar fi Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și Organizația Mondială a Comerțului, și cum influențează lobby-urile corporațiilor multinaționale asupra politicilor economice?
 • Care sunt cele mai bune locuri pentru a interveni în sistem pentru a schimba economia globală spre durabilitate?
 • Care sunt unele semne promițătoare de speranță că redesignul sistemelor noastre economice este deja în plină desfășurare?

Modulul 2 Băncile și monedele comunitare

Examinăm designul de bază al sistemului nostru monetar actual și de ce este disfuncțional din punct de vedere structural, determinând creșterea inegalității și creând o nevoie sistemică de creștere economică.

De asemenea, explorăm o gamă largă de sisteme valutare complementare locale și regionale și alte alternative existente.

Modulul 2 solicită:

 • De ce sistemul monetar bazat pe datorii care impozitează dobânzile diferențiate pentru împrumuturi și depozite nu este durabil din punct de vedere structural?
 • Cum am putea re-proiecta sistemul nostru monetar și să introducem mai multe tipuri de monede diverse pentru a crea un sistem mai durabil și mai rezistent?
 • Care este rolul sistemelor de investiții locale, regionale, microcredite, microfinanțare și crowdfunding în crearea unei economii mai durabile?

Modulul 3 Modalități de trai corecte

În Modulul 3, începem să analizăm mai devreme de ce produsul intern de creștere (ion) sau PIB este un indicator economic insuficient și ce indicatori naționali și internaționali există deja. Indicatorii locali și la nivel comunitar privind vibrația economică și bunăstarea sunt analizați în continuare, alături de bugetarea participativă, o privire la valorile de orientare pentru viața economică și la modul în care consumul colaborativ și rețelele peer-to-peer oferă deja noi Pathways a se angaja corect trai.

Modulul 3 vă ajută să găsiți răspunsuri la următoarele întrebări:

 • În redesenarea sistemelor noastre economice la nivel local, regional, național și global, care ar putea fi rolul unor noi tipuri de indicatori și modalități de măsurare a succesului unei economii?
 • Ce etică orientare pentru viața economică ne-ar ajuta în crearea unei economii de împărțire bazate pe colaborarea peer-to-peer și consumul colaborativ?
 • Ce schimbare în perspectivă și practică ne-ar putea permite să proiectăm pentru generozitate, încredere și participare la serviciul unui bine comun?

Modulul 4: Revitalizarea economiilor locale și a inovării sociale

Acest al patrulea modul vizează modul în care putem consolida activitatea economică la scară locală și regională, sporind astfel rezistența comunității și creând condițiile favorabile ale idealului politic de subsidiaritate. Investigăm cum să "conectăm scurgeri" care scurg din averea locală în favoarea multinationalilor și acționarilor lor și să oferim exemple de localități economice eficiente din întreaga lume. De asemenea, investigăm modul în care inovarea socială și spiritul antreprenorial, împreună cu crearea ecologiilor regenerabile ale întreprinderilor la scară regională, fac parte din această tranziție către o lume în care o economie globală puternică este rezultatul unei colaborări eficiente între economiile locale și regionale vibrante.

Modulul 4 solicită:

 • Cum poate o tranziție către o economie de solidaritate mai puternică să creeze comunități și regiuni înfloritoare și rezistente și care este rolul inovării sociale și antreprenoriatului social în această tranziție?
 • În cazul în care inovatorii și întreprinzătorii sociali pot găsi sprijin în comunicarea, finanțarea și identificarea oportunităților de dezvoltare regenerativă din punct de vedere social și ecologic?
 • Ce oportunități, provocări și lecții putem trage din examinarea experimentelor economice și a întreprinderilor eco-sociale create în cadrul ecovillages din întreaga lume?
 • Ce ar putea caracteriza o întreprindere regenerativă și cum ne-am propus să o creăm și să o conectăm la întreprinderile care au aceleași minți în locația sa?

Modulul 5 Aspecte juridice și financiare

Deoarece sfaturile bune privind conducerea unei întreprinderi sociale, modul de proiectare a unui model de afaceri durabil și cunoașterea tipurilor și surselor de finanțare și a structurilor juridice cu care trebuie să lucrați, toate determină succesul și eficiența întreprinderii și / sau a proiectului dvs., Modulul 5 începe prin abordarea acestor probleme. De asemenea, se analizează mai îndeaproape rolul cooperativelor, colaborarea "comună" și "open source", precum și tipul de reforme juridice care ar putea fi necesare pentru a crea culturi și economii cu adevărat regenerabile.

Modulul 5 pune următoarele întrebări:

 • Ce este o pânză de model de afaceri și o pot folosi pentru a proiecta sustenabilitatea și regenerarea în modelul de afaceri al proiectului meu?
 • Cum aleg între diferite tipuri și surse de finanțare și ce structuri juridice ar putea servi cel mai bine afacerii / proiectului meu?
 • Unde pot găsi ajutor în pregătirea unui studiu de fezabilitate și a planului de afaceri pentru proiectul / afacerea mea?
 • Ce modalități noi de a împărți proprietatea și accesul la resurse, de a inova împreună și de a împărtăși proprietatea intelectuală și de a stabili fundamentele juridice ale unei culturi regenerative sunt deja explorate?

Investiția ta

Costul acestui curs unic și interesant este de £ 350 GBP. Aceasta poate fi cea mai bună investiție pe care o faceți vreodată pentru dvs. Durata totală a acestei dimensiuni este de opt săptămâni, cuprinzând aproximativ 80 de ore de studiu. Înregistrați-vă cu o lună înainte de data de începere pentru a obține o reducere de 20% pentru bebeluși timpurii!

După finalizare, veți fi echipat cu înțelegerea și abilitățile necesare pentru a deveni un producător de schimbări de încredere în problemele economice legate de durabilitate. De asemenea, vă va califica să continuați studiul în programul nostru complet certificat, Design for Sustainability și să vă alăturați unui Studio de Design după ce ați completat cele patru dimensiuni ale cursului.

Program predat în:
Engleză
Spaniolă
Portuguese (Brazil)
Gaia Education

Vezi 5 mai multe cursuri de la Gaia Education »

Ultima actualizare November 26, 2018
Acest curs este Online
Duration
8 săptămâni
Part time
La zi
Price
350 GBP