Curs în literatură și sănătate mintală: lectură pentru bunăstare

FutureLearn

Descrierea programului

Citește Descrierea Oficială

Curs în literatură și sănătate mintală: lectură pentru bunăstare

FutureLearn

Marele scriitor al secolului al XVIII-lea, dr. Samuel Johnson, care a suferit de crize severe de depresie, a declarat că "singurul scop al scrisului este acela de a permite cititorului să se bucure mai bine de viață sau mai bine să o suporte".

Luând fraza lui Johnson ca punct de plecare, acest curs ia în considerare modul în care poeziile, piesele și romanele ne pot ajuta să înțelegem și să facem față momentelor de tulburare emoțională profundă.

Pe parcurs, veți auzi de la medici, care oferă o perspectivă medicală, și de la oameni care s-au îndreptat spre literatură în momente de criză, inclusiv figuri precum Melvyn Bragg, Mark Haddon, Sir Ian McKellen și Stephen Fry.

Ce subiecte vei acoperi?

Împreună, vom explora șase teme:

  1. Stres: În poezie, cuvântul "stres" se referă la accentuarea anumitor silabe într-un metru al poemului. Cum ne pot ajuta metricul "stresul" poeziei să facem față stresului mental și emoțional al vieții moderne?
  2. Heartbreak: Este o boală de inimă o condiție medicală? Ce sunete de la Sidney și Sensul și Sensibilitatea lui Austen ne învață despre suferință și recuperare dintr-o inimă zdrobită?
  3. Pirateria: Psihologul Elisabeth Kübler-Ross a făcut cunoscut faptul că există cinci etape de durere. Cum ar putea Hamletul Shakespeare și poemele lui Wordsworth și Hardy să ne ajute să gândim diferit despre procesul de îndurare?
  4. Trauma: PTSD sau "shellshock" a fost mult timp asociată cu experiențele traumatice ale soldaților în primul război mondial. Cum este reprezentată condiția în poezia de război a erei? Pot poezii și piese ne oferă o perspectivă asupra altor surse de traume, inclusiv avort spontan și asalt?
  5. Depresia si bipolara: Scriitorul Rachel Kelly isi subtiriza memoarul "Black Rainbow", "cum mi-au vindecat cuvintele - calatoria mea prin depresie". La care texte s-au apelat oameni în perioadele de depresie și de ce? Ce putem învăța din literatură despre legăturile dintre tulburarea bipolară și creativitate?
  6. Îmbătrânirea și demența: Unul dintre cele mai mari studii ale îmbătrânirii în literatura engleză este regele Lear al lui Shakespeare. Este util să vă gândiți la acest joc în contextul demenței? De ce suferinzi de pierderi de memorie legate de vârstă sunt adesea capabili să reamintească poemele pe care le-au învățat "cu inima"?

Ce veți obține?

Până la sfârșitul cursului, vei putea să ...

  • Explorați felul în care poeziile, piesele și romanele ne pot ajuta să înțelegem și să facem față momentelor de tulburare emoțională profundă.
  • Angajați în cercetarea de vârf privind sănătatea mintală și bunăstarea.
  • Dezvoltați încrederea în explorarea diferitelor forme de literatură și impactul lor asupra bunăstării.

Pentru cine e cursul?

Acest curs este deschis oricui are un interes în literatura sau în sănătatea mintală. Nu este necesară nicio experiență sau calificare anterioară. Încărcarea lecturii va fi flexibilă și veți avea ocazia să faceți schimb de idei și sentimente prin intermediul discuțiilor online cu alți cursanți.

Această școală oferă programe în:
  • Engleză
FutureLearn
Durata & Pret
Acest curs este Online
Start Date
Data începerii
Ian. 2019
Duration
Durata
6 săptămâni
Cu jumătate de normă
Price
Preţ
Gratuit
Locations
Regatul Unit - UK Online
Data începerii : Ian. 2019
Termen limită de aplicare Contactează şcoala
Data terminării Contactează şcoala
Dates
Ian. 2019
Regatul Unit - UK Online
Termen limită de aplicare Contactează şcoala
Data terminării Contactează şcoala