Curs în lucrul cu traducere: teorie și practică

FutureLearn

Descrierea programului

Citește Descrierea Oficială

Curs în lucrul cu traducere: teorie și practică

FutureLearn

De la sănătate la sistemul de justiție, din sectorul de voluntariat în domeniul sportului și artelor, suntem cu toții din ce în ce trăiesc și lucrează în contexte în care oamenii vorbesc mai multe limbi.

Infiintat ca o profesie de-al treilea mileniu î.en, traducerea este una dintre cele mai fundamentale ale activităților umane, permițându-ne să interacționeze unul cu altul în cadrul și între culturi. Cu toții se confruntă cu traducere în viața noastră de zi cu zi, fie că vorbim mai multe limbi sau doar unul.

Indiferent dacă lucrați în mod regulat cu traducători și interpreți din locul de muncă, găsiți-vă ocazional acționând ca un traducător sau mediator, au în vedere traducerea ca o posibila cale de dezvoltare profesională, sau pur și simplu gândiți despre omniprezentă interacțiunea dintre limbi și culturi în jurul valorii de tine, vor beneficia de acest curs.

Înțeleagă elementele de bază ale traducerii

Bazându-se pe cele mai recente cercetări și contribuții din partea profesioniștilor, cursul va ajuta să înțelegeți ce traducerea este și ceea ce face. Vei învăța o mulțime de sfaturi practice și de a explora resursele, care acoperă subiecte cum ar fi „Ce este traducerea?“, „Cine se traduce și pentru cine?“, "Unde traducerea avea loc? și "Cum putem obține dreptul de traducere?

Aflați ce este traducerea de succes

Vei invata despre elementele-cheie ale procesului de traducere, de la un briefing de succes a măsurilor de calitate, în timp ce câștigă, de asemenea, gradul de conștientizare de etică și a standardelor de traducere.

Vei explora de ce traducere, uneori nu merge bine, și de a afla cum puteți evita - sau adresa - probleme de traducere. Și veți fi în mod constant încurajați să se refere de învățare la experiențele personale de traducere.

Descoperiți cum să comunice mai eficient

Concentrându-se pe natura omniprezentă de traducere și interpretare, acest curs vă va permite să devină un comunicator mai eficient: cineva care este conștient de rolul limbilor într-o varietate de contexte, inclusiv sectorul de sănătate, de aplicare a guvernului și a legii, comunitățile multiculturale , turism, sport și arte.

Cine știe - s-ar putea chiar descoperi propriul „traducător interior“ în acest proces.

Ce subiecte vor acoperi ai?

  • Definiții și metafore de traducere
  • Soiuri de traducere, de exemplu: fonetice, interlingual și traducere culturale
  • Traducători din istorie
  • Rolul traducătorilor
  • Etica profesională și coduri de conduită
  • În cazul în care traducerea are loc
  • Scrierea unei comisii de traducere de succes
  • Natura calității în traducere
Această școală oferă programe în:
  • Engleză
FutureLearn
Durata & Pret
Acest curs este Online
Start Date
Data începerii
Noem. 2019
Duration
Durata
4 săptămâni
Cu jumătate de normă
Price
Preţ
Gratuit
Locations
Regatul Unit - UK Online
Data începerii : Noem. 2019
Termen limită de aplicare Contactează şcoala
Data terminării Contactează şcoala
Dates
Noem. 2019
Regatul Unit - UK Online
Termen limită de aplicare Contactează şcoala
Data terminării Contactează şcoala