Curs în evaluarea tehnologiilor medicale: alegerea tratamentelor care se finanțează

FutureLearn

Descrierea programului

Citește Descrierea Oficială

Curs în evaluarea tehnologiilor medicale: alegerea tratamentelor care se finanțează

FutureLearn

Acest curs vă va ajuta să înțelegeți cum și de ce medicamentele și tratamentele sunt finanțate și să descoperiți cum organizațiile de asistență medicală iau decizii cu privire la oportunitatea accesului la anumite tratamente.

Vă veți concentra pe o parte esențială a informațiilor utilizate pentru a lua aceste decizii - Health Technology Assessment (HTA).

Ce subiecte vor acoperi ai?

În acest curs ne-am uitat la:

 • Care este evaluarea tehnologiilor medicale și modul în care acestea sunt aplicate de către factorii de decizie din domeniul sănătății pentru a informa alegerile pe care le fac cu privire la care medicamente și tratamente ar trebui să fie puse la dispoziția pacienților - aceasta înseamnă că privim atât beneficiile sau efectele tratamentului, cât și costurile acestuia.
 • Tipurile de dovezi care ne pot ajuta să decidem dacă un tratament este benefic și care este beneficiul pe care îl oferă.
 • Gama de tipuri de dovezi, cu accent pe studiile clinice, ce pot oferi, limitele lor și de ce sunt deosebit de importante pentru HTA.
 • Metodele utilizate pentru a aduce cercetările existente și dovezile despre un tratament împreună, astfel încât să putem obține o imagine clară a beneficiilor pe care le oferă tratamentul. Pentru a face acest lucru, am analizat o tehnică numită "revizuire sistematică" care combină probele într-un singur raport și utilizează tehnici statistice pentru a aduce datele dintr-o serie de studii împreună pentru a crea o singură estimare a efectelor unui tratament.
 • Modalitățile în care costurile medicamentelor și impactul economic pot fi comparate cu cele ale tratamentelor existente. Pentru a face acest lucru, am analizat modul în care este utilizată o tehnică specifică de cercetare, modelare economică. Am analizat diferitele tipuri de modele, valoarea lor în HTA și cum sunt combinate cu dovezile din analiza noastră sistematică a eficacității clinice a unui tratament pentru a produce estimări ale costurilor / beneficiilor. De asemenea, ne-am uitat la raportul final HTA, pentru a oferi o perspectivă directă asupra informațiilor pe care le prezintă factorii de decizie. Am analizat modul în care factorii de decizie folosesc raportul HTA, împreună cu o gamă mai largă de informații și informații, pentru a lua o decizie finală.
 • Am terminat pe scurt analizarea modului în care o decizie de a face un tratament disponibil (sau nu) are impact asupra altor servicii de sănătate.

Ce vei obține?

Până la sfârșitul cursului, veți putea să ...

 • Explorați procesul de evaluare a unei noi tehnologii în domeniul sănătății și modul în care aceasta se aplică unui rezultat potențial al deciziei.
 • Explicați procesul în urma deciziilor cu privire la care tratamentele de asistență medicală sunt finanțate pentru un pacient sau un membru al publicului.
 • Investigați o evaluare a tehnologiei medicale (HTA) și înțelegeți dovezile prezentate.
 • Contribuiți la o discuție în cunoștință de cauză cu privire la adoptarea și finanțarea unei noi tehnologii în domeniul sănătății de către NHS sau alt sistem național de sănătate.

Care este cursul de?

Acest curs vă va ajuta să înțelegeți cum și de ce s-au făcut alegeri despre medicamente și tratamente. Te poate inspira să te gândești la o carieră în domeniul sănătății, în luarea deciziilor la nivel local sau în mediul academic.

Continuand dezvoltarea profesionala

Dacă lucrați în prezent în domeniul asistenței medicale, farmaceutice sau cercetări medicale, atunci acest curs ar putea fi un plus de valoare pentru dezvoltarea profesională continuă și vă va ajuta să înțelegeți mai bine procesul de luare a deciziilor și economie în domeniul dvs. de practică.

Puteți dovedi CPD prin actualizarea cursului și obținerea unui certificat care detaliază orele petrecute în învățare, cursul acoperit și data de începere a cursului.

Luați mai multă înțelegere: aflați despre măsurarea și evaluarea sănătății

Procesul HTA depinde de multe surse de informare care se reunesc pentru a oferi o evaluare. Luați mai departe cunoștințele dumneavoastră despre luarea deciziilor în domeniul sănătății și aflați mai multe despre rezultatele obținute în domeniul sănătății cu cursul nostru precedent de măsurare și evaluare a sănătății.

Acest curs studiază mai îndeaproape unul dintre factorii care ajută la informarea deciziilor de asistență medicală. Costurile sunt destul de simple pentru a calcula, dar ce este cu beneficiile? Cum putem măsura și valoriza aceste beneficii?

Veți învăța despre modul în care sunt dezvoltate și implementate măsurile privind rezultatul raportate de pacienți (PROM). De asemenea, veți afla ce anii de viață ajustați în funcție de calitate (QALYs) sunt și cum sunt generați, inclusiv descrierea stărilor de sănătate și modul în care pot fi evaluate prin metode cum ar fi Time Trade Off. Înscrieți-vă aici.

Studiu la Universitatea din Sheffield

Puteți chiar să doriți să vă învățați mai departe, cu diplomele de masterat ale Universității din Sheffield și cursuri scurte în domenii precum economia sănătății, sănătatea publică și evaluarea tehnologiilor medicale internaționale.

Această școală oferă programe în:
 • Engleză
FutureLearn
Durata & Pret
Acest curs este Online
Start Date
Data începerii
Înscriere Deschisă
Duration
Durata
4 săptămâni
Cu jumătate de normă
Price
Preţ
Gratuit
Locations
Regatul Unit - UK Online
Data începerii : Înscriere Deschisă
Termen limită de aplicare Contactează şcoala
Data terminării Contactează şcoala
Dates
Înscriere Deschisă
Regatul Unit - UK Online
Termen limită de aplicare Contactează şcoala
Data terminării Contactează şcoala