Citește Descrierea Oficială

Obțineți competențe esențiale pentru a deveni un lider de succes într-o lume dominată de tehnologie

Majoritatea provocărilor cu care se confruntă organizațiile sunt legate de tehnologie. Având în vedere importanța tot mai mare a tehnologiei, cererea de lideri cu un profil tehnic va crește probabil. Deja un sfert din CEO-urile celor mai mari 100 de corporații din lume au diplome de inginerie.

Inginerii au potențialul de a fi lideri buni. Sunt analitici și pricepuți. Sunt confortabili cu cifrele. Ei au adesea o atitudine can-do. Cu toate acestea, aceste caracteristici nu sunt suficiente pentru a face inginerii să fie lideri eficienți.

În acest program, veți afla că un bun lider are nevoie de cel puțin trei mentalități, sprijinind dezvoltarea abilităților esențiale de conducere:

  • Modul de gândire analitică. Această mentalitate se referă la capacitatea de a analiza problemele și oportunitățile complexe ca bază pentru luarea deciziilor strategice. Este vorba despre dezvoltarea unei strategii într-un mod sistematic și pregătirea pentru acțiune. Această mentalitate se înscrie în punctele forte ale inginerilor.
  • Modul de influențare. Proiectarea de soluții și strategii este totuși mai mult decât analiză. În lumea noastră interconectată și complexă, liderii se confruntă cu părțile interesate, atât interne, cât și externe, care ar putea avea opinii complet diferite. Problemele și provocările sunt adesea ambigue. Această mentalitate privește toate aceste aspecte și găsește un teren comun și modalități de a produce un consens dorit în echipe și părți interesate.
  • Sensul mental. Primele două mentalități necesită o toleranță ridicată la complexitate. Conducerea este, de asemenea, despre inspirarea și convingerea oamenilor și a echipelor din interiorul și din afara organizației. Această mentalitate se referă la traducerea complexității în mesaje puternice și concise, astfel încât oamenii să înțeleagă și să înțeleagă complexitatea lumii lor.

Aceste trei mentalități sunt indispensabile pentru conducători buni. Ele uneori se confruntă și adesea necesită abilități complet diferite. În acest program, veți fi familiarizați cu fiecare dintre aceste mentalități și veți descoperi cum vă pot ajuta ca lider.

Ce veți învăța

  • Cum să aplicați un set de tehnici analitice practice pentru a sprijini planificarea afacerilor și luarea deciziilor strategice
  • Cum să încurajeze mai multe părți interesate cu interese diferite să coopereze
  • Cum să recunoști dinamica echipei și să rezolvi problemele individuale și de echipă
  • Cum puteți obține sprijin din partea conducerii superioare și a echipelor dvs.
Program predat în:
Engleză

Vezi 18 mai multe cursuri de la TU Delft Open & Online Education »

Ultima actualizare December 16, 2018
Acest curs este Online
Duration
15 săptămâni
Part time
Price
125 USD
pe curs