Read the Official Description

Prezentare generală

Finanțele și tehnologia au o istorie foarte lungă a evoluției interconectate, de la cele mai vechi monede până la criptocuritățile de astăzi. Cu toate acestea, în ultimul deceniu, viteza de schimbare, combinată cu o gamă tot mai mare de noii intrați - de la întreprinderi noi la companii de tehnologie, de la piețele globale la piețele emergente - transformă lumea financiară într-un ritm fără precedent. Acest lucru poate fi văzut foarte clar în contextul marilor piețe emergente, inclusiv China și India.

În acest program interdisciplinar de Certificat Profesional în cadrul FinTech, veți învăța despre lumea FinTech și despre oportunitățile și provocările pe care le aduce în întreaga lume. Programul Certificat Profesional vă va oferi instrumentele necesare pentru a înțelege interacțiunea dintre finanțe și tehnologie în sistemul financiar, precum și o înțelegere a principalelor tehnologii implicate și a modelelor de afaceri emergente și a jucătorilor din industrie.

Acest program este destinat celor care lucrează în domeniul finanțelor, tehnologiei, reglementării sau FinTech, celor care studiază subiecte conexe sau celor interesați să afle mai multe despre unul dintre cele mai incitante procese în curs de desfășurare. Fiecare curs reunește experți de vârf din cadrul FinTech dintr-o serie de medii, printre care profesori, profesioniști de pe piață și antreprenori. Proiectat de academicieni de conducere dintr-o serie de discipline cu contribuția liderilor din industrie, printre care SuperCharger, Centrul pentru Finanțe, Tehnologie și Antreprenoriat, Microsoft, PwC și Asia Capital Markets Institute, fiecare curs va oferi instrumentele necesare pentru a transforma propriul viitor în FinTech. În fiecare săptămână a fiecărui curs veți înțelege mai bine principalele tendințe în domeniul finanțelor, al tehnologiei și al reglementării, pentru a vă pregăti mai bine nu numai oportunitățile, ci și riscurile și provocările, inclusiv instituțiile financiare tradiționale și modelele de afaceri și cei care lucrează în lor.

Universitatea din Hong Kong este una dintre cele mai mari universități din lume, cu o reputație globală în domeniile finanțelor, dreptului și tehnologiei. FinTech este unul dintre domeniile identificate de HKU în cercetarea și predarea strategică interdisciplinară, iar HKU oferă diplome de licență și postuniversitare în FinTech și o serie de subiecte conexe.

Outlook de lucru

  • Aplicarea tehnologiei nu numai că transformă finanțele, ci și nevoile de ocupare a forței de muncă ale industriei, crescând nevoia de înțelegere multidisciplinară a tehnologiei, a finanțării și a reglementării.
  • 84% dintre asiguratori vor crește parteneriatele FinTech în următorii 3-5 ani. (Sursa: PwC)
  • 77% dintre firme se așteaptă să adopte un blocaj ca parte a unui sistem sau a unui proces de producție până în 2020. (Sursa: PwC)
  • Automatizarea în domeniul finanțelor schimbă în mod dramatic nevoile participanților din industria financiară, necesitând re-abilitarea pe scară largă a peisajului ocupării forței de muncă.

Ce veți învăța:

  • Ce este FinTech și cum transformă lumea finanțelor din întreaga lume.
  • Înțelegeți tehnologiile majore implicate în FinTech și principalii jucători de pe piață, inclusiv startups, TechFins, instituții financiare tradiționale și autorități de reglementare.
  • Aflați despre blocuri, design, utilizări, potențial și limitări.
  • Oportunitățile FinTech, dar și riscurile și provocările transformării tehnologice a finanțelor.
  • Înțelegeți nu numai peisajul actual, ci și instrumentele necesare pentru a înțelege tendințele și evoluțiile viitoare.
Program taught in:
Engleză
edX

See 105 more programs offered by edX »

Last updated June 2, 2018
Acest curs este Online
Start Date
Mai 2019
Duration
18 săptămâni
Price
358 USD
By locations
By date
Start Date
Mai 2019
Application deadline