BA (Hons) Psihologie și sociologie

Generalități

Programul de descriere

Economisiți 1.000 de lire sterline prin înscrierea la acest program în aportul din iulie! Prețurile vor crește începând cu aportul din octombrie 2020. Studiați două discipline de știință socială de bază pentru o diplomă de onoare comună. Atât Psihologia, cât și Sociologia explorează comportamente umane - dar la niveluri diferite. În timp ce Psihologia se concentrează pe indivizi, Sociologia analizează problemele sociale mai largi care afectează acei indivizi; cum ar fi sărăcia, inegalitatea și nedreptatea socială. Acestea sunt examinate alături de factori sociali, precum politica guvernamentală și globalizarea. Aveți șansa de a lua individul și socialul împreună, pentru a vă oferi o înțelegere echilibrată a modului în care funcționează societatea.

Privire de ansamblu asupra curs

Programul online de psihologie și sociologie BA (Hons) al Arden University va oferi abilitățile și cunoștințele necesare pentru a face următorul dvs. pas profesional în carieră. Acest curs vă va ajuta să vă înțelegeți aceste două domenii interesante din cadrul științelor sociale și practicile contemporane utilizate de profesioniștii din psihologie și sociologie.

Modul de studiu flexibil Arden vă permite să vă dezvoltați cunoștințele profesionale în jurul angajamentelor dvs. existente. Acest program vă va echipa cu o înțelegere solidă a relației dintre aceste două domenii interesante și vă va ajuta să vă apropiați de obiectivele dvs. din carieră.

Gama completă de programe oferite de Arden prezintă un accent puternic pe angajabilitate, abilități practice și succesul în carieră. Acest program a fost conceput pentru a vă înțelege diferitele influențe care afectează societatea și pentru a vă pregăti cu abilitățile pentru o serie de cariere.

Module de curs

Nivelul 4

Aptitudini pentru studiu interdisciplinar
Dezvoltați-vă abilitățile de elev și priviți problemele din diferite perspective. După o introducere în comunitatea dvs. academică online și abilitățile cheie necesare pentru program, veți îmbunătăți abilitățile personale căutate de angajatori.

Introducere în psihologia socială și de dezvoltare
Această ramură a psihologiei examinează schimbările care apar pe parcursul vieții umane. În timpul acestui modul, veți acoperi o serie de teorii, inclusiv formarea identității, personalității, ideilor despre sinele și dobândirea limbajului. Vei analiza modul în care gândurile și comportamentele oamenilor sunt influențate de lentila psihologiei sociale.

Introducere în psihologia biologică și cognitivă
Descoperă procesele cognitive care sunt centrale pentru modul în care vedem, auzim și învățăm noi abilități. Aflați cum creștem și dobândim un sentiment de percepție, atenție, învățare, memorie și abilități de luare a deciziilor. În acest modul, veți afla despre unele dintre procesele biologice și principiile cognitive necesare pentru a înțelege psihologia, inclusiv structura de bază și funcțiile sistemului nervos.

Introducere în sociologie
Acest modul introduce câțiva gânditori-cheie precum Karl Marx, Max Weber, Michel Foucault și Anthony Giddens, subliniind teoriile lor centrale ale sociologiei. Prin aceste idei, combinate cu aspecte din mediile noastre, veți începe să înțelegeți cum interacționăm și cum ideile noastre normale sunt un set complex de coduri și reguli învățate.

Medicalizarea Sinelui
Având în vedere că problemele de sănătate sunt o caracteristică regulată a știrilor, acest modul ia în considerare modul în care corpul uman a devenit subiect de control și supraveghere. Veți afla despre originile statului de bunăstare și veți descoperi cum se schimbă responsabilitatea pentru bunăstarea umană între individ și stat. Examinați etica ingineriei genetice, „regulile” unei societăți sănătoase și drepturile privind accesul la asistență medicală.

Studii cheie în psihologie
Analizând mai multe studii importante în psihologie, veți obține o înțelegere mai largă a modurilor în care a evoluat disciplina. Aflați despre diferite metode de a investiga mintea, contextul în care au fost dezvoltate și impactul pe care l-au avut asupra diferitelor ramuri ale psihologiei.

Nivelul 5

Cercetare și etică în acțiune
Acest modul îți oferă șansa de a-ți arăta abilitățile printr-o lucrare de design propriu. Veți determina metodologia, veți dezvolta o serie de abilități și veți lua în considerare problemele etice ale activității pe care o întreprindeți. Ulterior, veți include acest lucru într-un mod practic în timp ce lucrați pentru proiectul final.

Psihologie sociala
Înțelegeți comportamentul uman în timp ce explorați aspecte conceptuale și istorice în psihologia socială. Folosind metode de cercetare tradiționale și critice, practic vei aplica o serie de teorii la problemele din lumea reală și vei explora construcționismul social, cultura, limba, identitatea și multe altele.

Personalitate și inteligență
Aflați despre abordările istorice și contemporane ale personalității și inteligenței și implicațiile acestora asupra societății și educației. Veți descoperi rolul genelor și al mediului, teste psihometrice și efecte culturale, și cu mai multe subiecte substanțiale cu care să vă angajați, veți avea șansa de a dezbate aspecte cheie ale personalității și inteligenței din acest modul - de la comportamental la biologic.

Anomalia și Deviantul Altele
Veți afla despre două școli opuse de teorie sociologică; ne conformăm inconștient la normele sociale sau putem să gândim independent și să contestăm sistemul? Vei analiza definițiile anormale, deviante și criminale, comparând acestea cu exagerările mass-media și vei concentra o parte din atenția ta asupra unui studiu de caz actual.

Comunități cibernetice și rețele sociale
Acest modul vă va învăța să dezbrăcați ideea de comunități și să examinați modul în care rețeaua s-a modificat odată cu progresele tehnologiei de comunicare. Vei analiza impactul pe care aceste avansuri îl au asupra libertății de exprimare, securității și cine poate beneficia sau pierde din aceste avansuri.

Proteste, mișcări în masă și rebeliune
În acest modul, veți analiza modul în care mișcările sociale modelează societățile noastre, cum și de ce oamenii se reunesc pentru o cauză comună. Veți studia contextele în care se formează mișcări de protest, prin evenimente din trecut și prin cele care apar în timp ce studiați, inclusiv „ciclul de lupte” care a dat naștere mișcărilor de primăvară arabă și ocuparea. Vei dezvolta o înțelegere a forțelor politice și economice care te afectează pe tine și locul tău în lume.

121474_A_gyG2DQ.jpeg

Nivelul 6

Psihologia dezvoltării contemporane
De la dezvoltarea sinelui și a interacțiunii sociale timpurii, la identitatea de gen și la efectele dezvoltării din viața ulterioară, acest modul analizează teorii și dezbateri importante. Veți fi încurajat să gândiți în mod holistic, conectând gândirea cea mai actualizată la modul în care diferitele aspecte ale dezvoltării se raportează între ele.

Psihologie interculturală
Deoarece majoritatea cercetărilor psihologice au fost efectuate în rândul societății occidentale, aceasta se aplică în cea mai mare parte la o populație limitată. Pe măsură ce granițele culturale se estompează, acest modul analizează asemănările și diferențele dintre culturi și modul în care ne înțelegem și acționăm unul față de celălalt. Veți afla cum se fac aceste studii și veți avea șansa de a vă exercita abilitățile critice și analitice printr-o abordare de studiu de caz.

Societatea de consum și comodificarea ființelor
Acest modul examinează modul în care ideile neoliberale introduse în anii ’70 au schimbat fundamental societatea și economia noastră. Veți explora modul în care oamenii au devenit atât consumatori, cât și mărfuri, cum ar fi modul în care produsele au fost deplasate de mărci și cum oamenii folosesc mărci și celebrități pentru a-și modela propria identitate. Veți discuta despre modul în care influența unor mărci majore afectează gândirea originală.

Securitate și precaritate în lumea globalizată
Aruncând o privire asupra problemelor de actualitate, cum ar fi modul în care măsurile de austeritate au afectat Grecia, Marea Britanie și SUA, veți explora modul în care economia globală ne-a schimbat viața în acest modul. Examinați modul în care produsele și investițiile se mișcă în întreaga lume, creând bogăție și consolidând sărăcia și împărțind în mod cert țările și persoanele în „câștigători” și „învinși”.

Planificare și proiect de cercetare
Acest modul final vă oferă posibilitatea de a vă specializa într-o zonă a programului care v-a interesat cel mai mult. Cu profesorul tău de supraveghere, vei determina o zonă interdisciplinară legată de gradul tău de cercetare. Va trebui să includeți toate abilitățile dobândite în program pentru a finaliza această lucrare importantă.

Ce spun studenții noștri:

121475_Skjermbilde2019-09-19kl.15.28.12.png

"Toți cei pe care i-am întâlnit, colegii mei studenți și tutorii au fost atât de ajutați și apreciez că profesorii se asigură că lecțiile sunt ușor de înțeles și sunt disponibile pentru a răspunde la întrebări. Știu că primesc o educație de calitate."

Sarah Feldman,
BSc (Hons) Psihologie
Africa de Sud

Cerinte de eligibilitate

Pentru a fi eligibil pentru acest curs, trebuie să aveți în mod normal:

  • Două subiecți la nivel GCE A sau echivalent, plus trec la gradul C sau mai mare la trei subiecți la nivel GCSE sau echivalent; SAU
  • A completat un program de acces recunoscut sau echivalent.
  • Pentru studenții a căror învățare anterioară nu a fost predată în limba engleză: IELTS 6.0 sau echivalent (nu mai puțin de 5.5 în orice element).
Dacă aveți experiență de muncă

Încurajăm și analizăm în mod pozitiv cererile celor care sunt capabili să-și demonstreze motivația de a studia programul. Vă vom solicita declarația dvs. personală, împreună cu CV-ul și referințele în sprijinul cererii dumneavoastră.

Ultima actualizare Aug 2020

Despre facultate

Here at Arden University, we believe that everyone everywhere should have access to the higher education they deserve. Whether you already hold a post-secondary degree or are just beginning your journ ... Citeste mai mult

Here at Arden University, we believe that everyone everywhere should have access to the higher education they deserve. Whether you already hold a post-secondary degree or are just beginning your journey into higher education, Arden has the tools and the passion to help provide you with a truly engaging and beneficial learning experience. Citește mai puţin